Vitaliteit

Vitale medewerkers maken een positief verschil voor jouw klanten, jouw organisatie en hun collega’s. Vitaliteit draagt bij aan duurzaam inzetbare medewerkers en aan een gezonde en wendbare organisatie. Schouten Research heeft een uniek aanbod om de vitaliteit van jouw medewerkers en organisatie te versterken. Dit aanbod bestaat uit onder andere (quick)scans, coaching, onderzoek en interventies.


Jouw voordelen

 • Meer regie op vitaliteit, inzetbaarheid en wendbaarheid
 • Kleinere kans op uitval of onderprestatie bij jouw medewerkers
 • Inzicht in interventies om vitaliteit en motivatie
  in jouw organisatie te vergroten
 • Ondersteuning van medewerkers bij het omgaan met veranderingen
VitaliteitsQuickscan

De match tussen mensen en hun werk(omgeving) én de mate van eigen regie bepalen of medewerkers gezond, vitaal en gemotiveerd zijn. Belangrijke factoren die hun inzetbaarheid en prestaties beïnvloeden. De wetenschappelijk onderbouwde FIT-monitor geeft een scherp beeld van de inzetbaarheid en wendbaarheid van de medewerkers. En de effecten hiervan op de organisatieresultaten. Medewerkers ontvangen een persoonlijk feedbackrapport met actiegerichte tips om hun inzetbaarheid te vergroten. De organisatie krijgt concrete handvatten om verder aan de inzetbaarheid van de medewerkers te bouwen. Doelgericht en meetbaar.

Advies VitaliteitsQuickscan 

VitaliteitsKompas

Krachtige keuzes markeren de start van professionele ontwikkeling. Het VitaliteitsKompas ondersteunt jouw medewerker(s) in het maken van krachtige keuzes om blijvend vitaal en energiek aan het werk te zijn. Jouw medewerkers nemen deel aan een uitgebreide vitaliteitscan. Hierna onderzoeken zij in een gesprek met de persoonlijke Vitaliteitstrainer wat de resultaten voor hen betekenen en welke doelen zij willen bereiken. Op basis daarvan stellen zij een actieplan op om zelf hun vitaliteit en wendbaarheid te versterken. Indien nodig kan op dit gesprek een maatwerk coachtraject volgen. De investering per VitaliteitsKompas bedraagt € 350,-

Advies VitaliteitsKompas

VitaliteitsOnderzoek

Vitale organisaties presteren beter. Is vitaliteit een speerpunt binnen jouw organisatie? Het VitaliteitsOnderzoek geeft je heldere stuurinformatie om de vitaliteit op verschillende niveaus in jouw organisatie te verbeteren. Op het niveau van individuele medewerkers, teams en de organisatie geven we feedback over sterke punten en ontwikkelmogelijkheden. Samen met jou formuleren we vervolgens acties waarmee je de vitaliteit verder kunt versterken. We bieden verschillende mogelijkheden om medewerkers en ook leidinggevenden actief te betrekken. Een voorbeeld hiervan zijn dialoogsessies gedurende het onderzoek, waarin we medewerkers prikkelen om actief met hun vitaliteit aan de slag te gaan. De vanaf investering voor VitaliteitsOnderzoek bedraagt € 2.995,-. De investering is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en jouw specifieke wensen.

Advies Vitaliteitsonderzoek


Vitale medewerkers...

 • Presteren beter
 • Verzuimen minder
 • Werken klantgerichter
 • Zijn proactiever
 • Tonen meer regie over hun ontwikkeling
 • Hebben meer energie en plezier in hun werk

Meer weten?

Wij werken wereldwijd aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Met slimme oplossingen en gedegen advies zorgen wij voor vitale en bevlogen medewerkers en verbeterde bedrijfsresultaten.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je je graag verder verdiepen in de mogelijkheden die Schouten & Nelissen biedt voor jouw organisatie? Bel 0418 688 666 of vul het Research adviesformulier in en wij nemen contact met jou op.