Visie Schouten Research

Schouten Research is de partner voor HR-afdelingen met een strategisch perspectief die willen werken op basis van cijfers. Al onze onderzoeken hebben als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers, teams en organisaties door heldere stuurinformatie en het stimuleren van eigen regie. Van onderzoek naar bevlogenheid, duurzame inzetbaarheid, leerklimaat en ontwikkelbehoeften tot het effect van leer- en ontwikkeltrajecten. Wij zorgen voor geïntegreerde, modulair op te bouwen onderzoeken. Met transparante cijfers, slimme analyses en actiegerichte adviezen.

Actie en kracht door inzicht

In een continu veranderende markt is het steeds belangrijker om weerbaar en wendbaar te zijn. Dit vraagt veel van je mensen. En van het HR-beleid in je organisatie. Met een evidence based HR-beleid kan je veel directer sturing geven aan de ontwikkeling van je organisatie en mensen. Op basis van heldere stuurinformatie en het stimuleren van eigen regie kunnen je organisatie en haar medewerkers duurzaam de beweging maken naar krachtig(er) en gemotiveerd(er) werken.

Zelfkennis is de basis
Ontwikkelen begint bij zelfkennis. Dat geldt voor individuen, maar ook voor teams en organisaties. Onze onderzoeken geven op al deze niveaus concrete cijfers, feedback en actiegericht advies. Adviezen zijn gebaseerd op de positieve psychologie: wij gaan uit van de talenten en ambities van je medewerkers. Dat maakt leren en ontwikkeling aanzienlijk effectiever.

Eigen regie stimuleren
We verschaffen je de inzichten waarmee je HR-instrumenten gerichter inzet, met meer rendement. Dankzij onze onderzoeken krijg je goed zicht op de verbetermogelijkheden en prioriteiten organisatiebreed. Aan de hand van teamrapportages weten je leidinggevenden waarop zij de aandacht moeten richten. Bovendien zorgen wij ervoor dat je op individueel niveau de eigen regie kunt stimuleren. Medewerkers kunnen namelijk direct aan de slag met de persoonlijke feedback die zij na deelname aan een onderzoek ontvangen.

Het beste van twee werelden
Wij geloven in de kruisbestuiving van wetenschap en praktijk. Al onze onderzoeken zijn gebaseerd op state of the art wetenschappelijke theorieën en een nauwe samenwerking met universiteiten en onze eigen Schouten & Nelissen University. Tegelijkertijd profiteren wij van de jarenlange ervaring van onze consultants die weten wat er speelt in de HR-praktijk.

 

Meer over Schouten Research


Sparren met adviseur?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor organisatieonderzoek in jouw organisatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze onderzoeksadviseurs.


Daarom Schouten Research

  • jouw basis voor leren en ontwikkelen: effectief en maximaal renderend
  • wetenschappelijk gevalideerd en praktisch toepasbaar onderzoek
  • rapportages op alle organisatieniveaus
  • gericht advies voor implementatie
  • begeleiding van a tot z door Arbeid & Organisatie- psychologen