Actieonderzoek


 • Samen met een eigen actieteam organisatievraagstukken oplossen
 • Professionele begeleiding van een veranderkundig onderzoeker
 • Veranderen, leren en ontwikkelen in de praktijk

Waar je met de organisatie naar toe wilt is duidelijk. Maar hoe kom je daar? Plannen, ideeën en oplossingen in overvloed, maar echt veranderen lukt niet. Met actieonderzoek pak je organisatievraagstukken gericht aan. Collega’s uit verschillende lagen van de organisatie vormen een actieteam. Onder begeleiding van een veranderkundig onderzoeker. Gezamenlijk veranderen en optimaliseren van de werksituatie staan centraal.

Zo werkt actieonderzoek


We begeleiden organisaties in 3 fases in een periode van 4 tot 6 maanden. Een actieteam van mensen uit jouw organisatie ontwikkelt gezamenlijk acties, voert ze uit en ontdekt in de praktijk wat werkt. Daar waar nodig stelt het team de acties bij. Kleine stappen met een groot resultaat. De manier om gedragsverandering te realiseren.

 • Interventies ontwikkelen

  Het ontwikkelen van acties en interventies om organisatievraagstukken op te lossen

 • Leren en veranderen

  Het uitvoeren van de acties en ervaren welke de meest succesvolle zijn

 • Successen delen

  Het delen van successen en realiseren duurzame gedragsverandering

Ervaringen van klantenLaat je inspireren

In het boek Grip op een positief werkklimaat delen we de ervaringen van 20 organisaties die aan de slag gingen met het verbeteren van een positief werkklimaat met de actieteamaanpak. Ook beschrijven we wat een positief werkklimaat is, welke factoren eraan bijdragen en welke storende factoren er zijn.


Whitepaper De Vitale Organisatie

Een vitale organisatie met enthousiaste, gezonden en gemotiveerde medewerkers. De wens van iedere professional. In deze whitepaper lees je hoe je zorgt dat het werkklimaat verbetert. Je ontdekt welke factoren daaraan bijdragen en welke juist niet.

Neem contact met ons op