Historie

Schouten & Nelissen is het toonaangevende trainings- en adviesbureau voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Jan Schouten en Boris Nelissen hebben de organisatie opgericht in 1980, waarna de organisatie snel is uitgegroeid tot ruim 490 medewerkers in 2013. Je kunt bij ons terecht voor training, individuele coaching en organisatieadvies bij onder meer verandertrajecten. Gedragsverandering van mensen in organisaties staat daarbij altijd centraal.

Over Jan Schouten

Jan Schouten (1940) is medeoprichter van Schouten & Nelissen en nog steeds actief binnen het bestuur. Zijn oorspronkelijke zakenpartner Boris Nelissen verliet de organisatie in 1985, waarna Jan Schouten tot 2003 algemeen directeur is geweest. Momenteel richt hij zijn aandacht vooral op internationale uitbreiding. Zo opende hij in 2007 een filiaal in Beijing: Schouten China.

Ons uitgangspunt: de kracht van mensen

Al sinds de oprichting werkt Schouten & Nelissen vanuit de overtuiging dat het succes van organisaties wordt bepaald door het persoonlijke succes van de mensen die er werken. Mensen die tevreden en gemotiveerd zijn en zich betrokken en gewaardeerd voelen, presteren immers beter. Ze hebben plezier in hun werk en zetten hun talenten effectief in. Daarom investeren we in de persoonlijke kracht van mensen. We maken mensen bewust van hun eigen kwaliteiten en helpen hen bij het ontwikkelen van vaardigheden en gedrag. Daardoor voelen ze zich zekerder en zijn ze succesvoller. Wat leidt tot sterkere mensen, teams en organisaties. Meer over deze zienswijze lees je bij onze visie op leren.

Wetenschappelijk onderbouwd

Aan al onze producten -trainen, opleiden, coachen en organisatieadvies- liggen wetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag en gedragsverandering ten grondslag. Centraal staat de ontwikkeling van menskracht en het individueel en groepsgedrag van mensen in organisaties. Van onze trainers en adviseurs kun je onderbouwde en doortimmerde ontwikkeltrajecten verwachten, die bovendien aansluiten op je persoonlijke situatie.

Adviesraden

Schouten & Nelissen laat zich inspireren door adviesraden, waarin bestuurders uit het bedrijfsleven en van diverse universiteiten zitting hebben. Zij praten mee over ons aanbod en de inhoud van onze trainingen. Daarnaast zijn ze kritische gesprekspartner bij innovaties en vergroten de deskundigheid van onze leidinggevenden en ontwikkelaars.