Onze trainers maken het verschil

De trainers van Schouten & Nelissen zijn gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering van mensen. De ontwikkeling van de menskracht zelf en het handelen van mensen bij besluitvorming, samenwerking en implementatie van vernieuwingen staat in hun aanpak centraal. Aan alle trainingen van Schouten & Nelissen liggen wetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag en gedragsverandering ten grondslag. De meeste van onze trainers hebben dan ook een gedragswetenschappelijke achtergrond en ervaring met groepsdynamische processen. Daarnaast zijn velen geregistreerd bij het NIP, het Nederlands Instituut van Psychologen.

Train de trainer

Voordat een trainer bij Schouten & Nelissen aan de slag gaat, heeft hij een zeer gedegen opleidings- en inwerkprogramma achter de rug. Maar ook daarna blijft hij zich ontwikkelen. Schouten & Nelissen evalueert de prestaties van trainers op systematische wijze. En biedt hen meerdere keren per jaar bijpraatsessies en bijscholing.

Veilig en betrouwbaar

Door hun expertise en ervaring bewegen onze trainers zich gemakkelijk voor een groep en werken niet voorschrijvend, maar richtinggevend en ondersteunend. Ze signaleren spanningen bij groepen en individuen en weten deze bespreekbaar te maken waar nodig. Of juist te neutraliseren wanneer het even niet gewenst is. Ze creëren een veilige en betrouwbare omgeving, de ideale omstandigheden voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Kortom, bij onze trainers bent u in goede handen.