Persoonlijke effectiviteit


  • Effectiever functioneren door het ontwikkelen van zelfsturing, flexibiliteit en daadkracht
  • Eigen regie nemen als noodzaak om van toegevoegde waarde te zijn
  • Inzicht krijgen in persoonlijke drijfveren en bevlogenheid

Persoonlijke effectiviteit richt zich op het vergroten van de persoonlijke kracht en kwaliteiten van medewerkers. Het vermogen van medewerkers om hun eigen gedrag te beoordelen en effectief om te gaan met situaties die werkstress veroorzaken. Samenwerken aan een positieve, stimulerende en veilige werkomgeving.

Klanten waar wij trots op zijn:

Opleidingen en trainingen persoonlijke effectiviteit


Populaire trainingen persoonlijke effectiviteit


Leiders die in een wereld opereren met enorme verantwoordelijkheid gun ik alle reflectie, ontwikkeling en training die zij kunnen krijgen. De wereld verandert zo snel, als je zelf niet mee verandert, verlies je verbinding, zingeving en houd je veel mensen op de rem.

Anje-Marijcke van Boxtel, directeur Coaching bij Schouten & Nelissen

Meer over persoonlijke effectiviteit in je organisatie


Advies nodig?


Wij willen je zo goed mogelijk helpen. Bel voor advies of vul het contactformulier in. Ons adviesteam neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijke effectiviteit


Goed leiderschap geven is niet makkelijk en lang niet iedereen wordt met deze eigenschap geboren. Wanneer je hoger op de carrièreladder wilt klimmen zijn leiderschapskwaliteiten echter zeer belangrijk. Wie een goede leider wil worden, zal dan ook moeten werken aan zijn persoonlijk leiderschap en effectiviteit. 


Met je persoonlijke effectiviteit ben je elke dag bezig. Dagelijks vraag je je af wat je doet, waarom je het doet en wat je ermee bereikt. Persoonlijke effectiviteit draait erom gericht te kunnen sturen op de effecten van je eigen gedrag. En dat komt zowel persoonlijk als zakelijk terug. Als je bereikt wat je zelf belangrijk vindt, ben je persoonlijk effectief. Het is wel belangrijk om te weten op welke punten je je wilt ontwikkelen. Maar naast het hebben van doelen, moet je ook flexibel genoeg zijn om mogelijke hindernissen op weg naar je doel te omzeilen. Wanneer je je gestelde doelen consequent niet haalt, zal dat zeer demotiverend werken en zul je wellicht anderen doelen moeten stellen. Leren aan jezelf leiding te geven kan er ook bij helpen. 

In de bedrijfscultuur is effectiviteit ook een belangrijke maatstaf voor het functioneren in een groep. Het is het gedrag van een persoon in relatie tot anderen. Wanneer jij je persoonlijke leiderschap niet op orde hebt, zul je minder goed functioneren in een groep. Met alle gevolgen van dien. Persoonlijke ontwikkeling is dus ook belangrijk wanneer je in een team werkt. 

Waarom is persoonlijke effectiviteit belangrijk?
Wanneer je werkt aan je competenties vergroot je niet alleen je eigen effectiviteit, maar ook die van je medewerkers. Je ontwikkelt zelfsturing, flexibiliteit en daadkracht en stimuleert je werknemers eigen regie te nemen als dat nodig is. Wanneer je gaat werken aan je effectiviteit is het belangrijk dat je eerst kijkt naar wat je nu kunt. Zo weet je welke competenties en vaardigheden verbeterd moeten worden en kun je gerichter gaan verbeteren. Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? SN kan je organisatie helpen met het verbeteren van vaardigheden. Zo kun je altijd het maximale uit jezelf halen.

Het verbeteren van je effectiviteit komt voort uit persoonlijk leiderschap. Het is belangrijk dat je weet welke doelen je moet behalen en welke competenties je moet verbeteren. Pas als je je eigen doelen behaalt, kun je doelen voor een ander gaan stellen.