Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Dat klinkt als een mooi streven. Maar hoe doe je dat? Wat houdt het precies in? Het betekent dat je eigen regie neemt over je werk, carrière, persoonlijke ontwikkeling en leven. Door gebruik te maken van je kwaliteiten en talenten om je doelen te realiseren. En door je krachten en valkuilen te benutten om op een bewuste manier keuzes te maken. Zodat je minder wordt geleefd en kunt zijn wie je echt wil zijn.

Persoonlijk leiderschap = jezelf leiden

Persoonlijk leiderschap zegt het eigenlijk al. Het houdt in dat je jezelf gaat leiden. Dus wat inspireert je? Waar krijg je energie van? Hoe wil je anderen inspireren? De antwoorden op deze vragen geven je richting. Durf de verantwoordelijkheid te nemen om daar naar te handelen. Het is tijd om uit de waan van de dag te stappen en zelf de regisseur van je leven te worden.

'Persoonlijk leiderschap is het proces van het je voor ogen houden van je visie en je waarden, en je leven aanpassen om daarmee congruent te zijn.'

Stephen Covey


Aan de slag met persoonlijk leiderschap

Wil je een eerste stap zetten naar persoonlijk leiderschap? Om verantwoordelijkheid te nemen en zelf aan het roer te gaan staan? Werk samen met ons aan je vaardigheden om persoonlijk te groeien en af te koersen op jouw stip aan de horizon. 


Zet jouw kompas op scherp

De eerste stap naar persoonlijk leiderschap is zelfkennis. Weten waar je goed in bent en weten wat je minder sterke kanten zijn. Ontdek wat jij belangrijk vindt in het leven én in je werk. Heb je je interne drijfveren voor ogen, dan kun je een stap verder gaan. Wat wil je bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? Motiveer en ontwikkel jezelf. Verwezenlijk je doelen door effectief zelfmanagement, persoonlijke effectiviteit en ontwikkel je persoonlijk ondernemerschap. Schouten & Nelissen kan je hierin persoonlijk begeleiden en ondersteunen.

Trainingen voor persoonlijk leiderschap

Werk vanuit jouw talenten en vaardigheden