Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Praktische informatie Bachelors


Word een T-shaped professional

Onze Bachelors, Associate degrees en HBO modules zijn zo opgebouwd dat ze van jou een ware T-shaped professional maken, een specialist én generalist binnen je team. In welk vakgebied je ook werkzaam bent, als professional van de 21e eeuw volsta je niet meer met alleen diepgaande toewijding en specialistische kennis binnen je eigen expertise (verticale deel van de T). Je moet ook beschikken over vaardigheden en competenties om te kunnen samenwerken en verbinden met mensen uit andere disciplines (horizontale deel van de T).

Theoretische- en praktische kennis

Je kijkt niet alleen vanuit het eigen referentiekader naar de situatie, maar kan dit ook benaderen vanuit het referentiekader van andere disciplines. Innovatie vindt immers altijd plaats op het grensvlak van disciplines. Onze topdocenten gaan met jou in een groep van maximaal 20 professionals aan de slag om jouw theoretische achtergrond te verdiepen – met een praktische insteek. Daarbij stimuleren we dat je situaties uit je dagelijkse praktijk als oefenstof gebruikt, zodat je de opgedane kennis meteen kunt toepassen. Je gaat aan de slag met een analyse, advies of ander concreet eindproduct voor je eigen organisatie of afdeling.

Communicatieve- en beroepsvaardigheden

Verbindende vaardigheden zijn niet alleen het voor de hand liggende goed kunnen communiceren, maar bijvoorbeeld ook procesmatig en innovatief kunnen denken, inlevingsvermogen, analyseren en concretiseren. Met onze senior trainers train je je communicatieve- en beroepsvaardigheden. Daarnaast is tijd en aandacht ingeruimd voor reflectie op jouw persoonlijke ontwikkeling in jouw professioneel functioneren.

Kosten en financiering

Alle prijzen die vermeld staan op de opleidingsdetailpagina zijn inclusief inschrijfgeld, arrangementskosten, gebruik van de leeromgeving, online bibliotheek en één toets. Wanneer je je opleiding zelf betaalt, zijn er wel diverse interessante wettelijke regelingen waarvan je gebruik kunt maken. 

Toelatingseisen

Om de kwaliteit tijdens de opleiding te borgen hanteren we toelatingseisen. Voor een Bachelor, Associate degree of HBO-module moet je beschikken over een MBO niveau 4-, havo- of vwo-diploma en minimaal 2 jaar werkervaring. Heb je dit niet en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je een toelatingsonderzoek ontvangen. Met deze procedure worden de zogenoemde Elders Verworven Competenties (EVC) beoordeeld. Neem hiervoor gerust contact op met onze adviseurs.

Vrijstellingen

Heb je het gevoel dat je de stof uit een HBO-module al beheerst en heb je een getuigschrift waar dit uit blijkt? Dan is het mogelijk om drie maanden voor aanvang van de HBO-module een vrijstelling aan te vragen. In jouw vrijstellingsverzoek geef je aan voor welke HBO-module je vrijstelling wilt en op basis van welke opleiding je de aanvraag doet. Verder moet jouw vrijstellingsverzoek voorzien zijn van de volgende informatie:

  • een kopie van het getuigschrift met cijferlijst (maximaal 5 jaar oud);
  • inhoud, literatuur en leerdoelen van de gevolgde opleiding;
  • aantal ECTS van de gevolgde opleiding;
  • de gemaakte eindopdracht;
  • de beoordeling (incl. beoordelingscriteria) van de gemaakte eindopdracht.

Wij nemen naar aanleiding van jouw vrijstellingsverzoek contact met je op om het verzoek met je te bespreken. Mocht je naar aanleiding van dit gesprek besluiten tot het officieel indienen van een vrijstellingsaanvraag, dan zullen wij het aanvraagproces starten bij de Examencommissie. Je hoort dan binnen zes weken of je in aanmerking komt voor een vrijstelling voor de betreffende module.

Voor een Associate degree of Bachelor kan voor maximaal 3 tentamens vrijstelling worden verleend. Voor een opleidingsfase kan voor maximaal 1 tentamen vrijstelling worden verleend. De kosten voor het in behandeling nemen van een vrijstellingsaanvraag bedragen € 500.

Studiebegeleiding

Tijdens de opleiding word je begeleid door een studiebegeleider, jouw eerste aanspreekpunt voor je studievoortgang en studieplanning. In een intakegesprek voor aanvang van je opleiding maak je kennis met jouw studiebegeleider en bespreek je je verwachtingen, je studiepad en je persoonlijk leerplan.

Presentie

Wij registreren aanwezigheid en adviseren je bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn, ook gezien de interactiviteit van de bijeenkomsten en het belang van ervaringsleren. Dat betekent dat je maximaal één bijeenkomst per module kunt missen.

Bibliotheek

Naast de verplichte literatuur zul je mogelijk andere literatuur gaan gebruiken, al dan niet op aanbeveling van de docent. Wij adviseren om lid te worden van een (universiteits)bibliotheek. Je hebt dan ook online toegang tot bronnen.

Toets

Je sluit iedere Associate degree en Bachelor af met een tentamen in de vorm van een praktijkopdracht.

Certificaat

Om straks een officieel erkend diploma te kunnen ontvangen en ee titel Bachelor of Science (BSc) of Associate degree (Ad) te kunnen dragen, is de accreditatie van de Bachelor en Associate degree Bedrijfskunde in aanvraag bij de NVAO. Voor de Bachelor en Associate degree Bedrijfskunde en de bijbehorende modules ontvang je, totdat de accreditatie door de NVAO is toegekend, een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Joost Verbeek

Opleidingsadviseur