Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Praktische informatie Master Bedrijfskunde


Van wetenschap naar jouw werkpraktijk

Onze master bedrijfskunde is interactief opgebouwd.

In groepen van maximaal 20 deelnemers ga je samen met onze topdocenten aan de slag om jouw theoretische achtergrond te verdiepen – met een praktische insteek. Daarbij stimuleren we dat je situaties uit je dagelijkse praktijk als oefenstof gebruikt, zodat je de opgedane kennis meteen kunt toepassen. Je gaat namelijk aan de slag met een analyse, een advies of ander concreet eindproduct voor jouw eigen organisatie of afdeling.

Met onze docenten ontwikkel je je communicatieve en bedrijfskundige vaardigheden. Daarnaast is tijd en aandacht ingeruimd voor reflectie op jouw persoonlijke ontwikkeling in jouw professioneel functioneren.

Geaccrediteerd

De accreditatie voor onze nieuwe master Bedrijfskunde is in aanvraag bij de NVAO.

Toelatingseisen

Om de kwaliteit tijdens de opleiding te borgen hanteren we toelatingseisen. Met een hbo- of bachelordiploma heb je automatisch toegang tot de master en mastermodules. Heb je deze niet? Dan is er de mogelijkheid om de toelatingsprocedure te doorlopen. De studiebegeleider bekijkt dan of je op basis van elders verworven capaciteiten kunt instromen en geldt de regel dat je de eerste module met een voldoende dient af te ronden.

Kosten en financiering

Alle prijzen die vermeld staan op de opleidingsdetailpagina zijn inclusief inschrijfgeld, arrangementskosten, gebruik van de leeromgeving, online bibliotheek en één toets. 

Er zijn verschillende gunstige financieringsmogelijkheden waar het STAP-budget er één van is.

STAP-budget

Iedere Nederlander, werkend of werkzoekend, kan bij de overheid een budget van € 1000 per jaar aanvragen voor een opleiding of training. Deze subsidieregeling heet  STAP-budget (STimulering ArbeidsmarktPositie). Hiermee wil de overheid je helpen om je positie op de arbeidsmarkt te  versterken. Wil je eerst een module proberen? De eerste HBO module is met STAP-budget kosteloos.

Vrijstellingen

Heb je het gevoel dat je de stof uit een master module al beheerst en heb je een getuigschrift waar dit uit blijkt? Dan is het mogelijk om drie maanden voor aanvang van de master-module een vrijstelling aan te vragen. In jouw vrijstellingsverzoek geef je aan voor welke master-module je vrijstelling wilt en op basis van welke NVAO-geaccrediteerde master (of onderdeel daarvan) je de aanvraag doet. Verder moet jouw vrijstellingsverzoek voorzien zijn van de volgende informatie:

  • een kopie van het getuigschrift met cijferlijst (maximaal 5 jaar oud);
  • inhoud, literatuur en leerdoelen van de gevolgde opleiding;
  • aantal ECTS van de gevolgde opleiding;
  • de gemaakte eindopdracht;
  • de beoordeling (incl. beoordelingscriteria) van de gemaakte eindopdracht.

Wij nemen naar aanleiding van jouw vrijstellingsverzoek contact met je op om het verzoek met je te bespreken. Mocht je naar aanleiding van dit gesprek besluiten tot het officieel indienen van een vrijstellingsaanvraag, dan zullen wij het aanvraagproces starten bij de Examencommissie. Je hoort dan binnen zes weken of je in aanmerking komt voor een vrijstelling voor de betreffende module.

Voor een opleidingsfase of masterprogramma, kan voor maximaal 1 tentamen vrijstelling worden verleend.

De kosten voor het in behandeling nemen van een vrijstellingsaanvraag bedragen €500.

Certificaat

Voor de master bedrijfskunde en bijbehorende modules ontvang je totdat de accreditatie is toegekend een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Studiebegeleiding

Tijdens de opleiding word je begeleid door een studiebegeleider, jouw eerste aanspreekpunt voor je studievoortgang en studieplanning. In een intakegesprek voor aanvang van je opleiding maak je kennis met jouw studiebegeleider en bespreek je je verwachtingen, je studiepad en je persoonlijk leerplan.

Presentie

Wij registreren aanwezigheid en adviseren je bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn, ook gezien de interactiviteit van de bijeenkomsten en het belang van ervaringsleren. Dat betekent dat je maximaal één bijeenkomst per module kunt missen.

Bibliotheek

Naast de verplichte literatuur zul je mogelijk andere literatuur gaan gebruiken, al dan niet op aanbeveling van de docent. Wij adviseren om lid te worden van een (universiteits)bibliotheek. Je hebt dan ook online toegang tot bronnen.

Toets

Je sluit iedere mastermodule van Bedrijfskunde af met een tentamen in de vorm van een praktijkopdracht.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur