Lean Six Sigma

Wil je de bedrijfsprocessen efficiënter inrichten en optimaliseren met de focus op wat de klant echt belangrijk vindt? Wil je hiermee de kosten reduceren, de klanttevredenheid verhogen en de doorlooptijd verkorten? Bij grote verbeterprojecten is Lean Six Sigma een internationaal bewezen methodiek die zorgt voor een structurele verbetering van het bedrijfsresultaat.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen en toegepaste procesmanagement methode met een aantoonbare en duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat. De focus ligt op wat de klant écht belangrijk vindt. Een organisatie krijgt de tools om op een gestructureerde manier continu te verbeteren. Dit gebeurt onder andere met behulp van het DMAIC model. Lean Six Sigma zorgt voor een doelgerichte aanpak om strategie om te zetten naar concrete resultaten en zo succesvoller te zijn dan de concurrent. Hierdoor worden de kosten en doorlooptijd kleiner en de kwaliteit en klanttevredenheid groter.


De kracht van Lean Six Sigma

 • Beter bedrijfsresultaat
  Kwaliteit is geen doel op zich, maar een middel om het echte doel te bereiken: het verbeteren van het bedrijfsresultaat door het genereren van klantwaarde.
 • Kwaliteitsverbetering
  Leg een krachtig fundament voor kwaliteitsverbetering, in processen en specifieke onderdelen van de keten. 
 • Verbetering van de doorlooptijd
  Onderzoek waar de verspilling zit en verbeter de doorlooptijd in projecten en processen.
 • Organisaties leren zichzelf te verbeteren
  Kijk steeds opnieuw naar je diensten, producten en processen om ze continu te verbeteren.

Lean Management en Six Sigma

Lean Six Sigma is een combinatie van twee methodieken: Lean Management en Six Sigma. Lean Management verwijdert verspilling over de hele keten. Bijvoorbeeld van tijd, geld of werkvoorraad. Six Sigma realiseert een goede en constante kwaliteit van de door Lean afgeslankte bedrijfsprocessen. Het resultaat? Efficiënter én beter werken, kortere doorlooptijd en een hogere kwaliteit.

Lean Six Sigma projecten zorgen voor een duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat. Bedrijfsproblemen worden beter en blijvend opgelost. Het terugverdieneffect varieert, maar is altijd een veelvoud van de investering.

Onze Lean Six Sigma opleidingen

De Lean Six Sigma trainingen worden in samenwerking met trainings- en adviesbureau ProjectsOne aangeboden. Deze samenwerking zorgt voor een unieke combinatie van hard én soft skills die noodzakelijk is voor het succesvol implementeren van verbetertrajecten. Je kunt kiezen voor losse modules of complete leergangen.

 

Trainingsopbouw Lean Six Sigma

Binnen Lean Six Sigma krijgen medewerkers een rol met bijbehorende verantwoordelijkheden toegewezen. Voor elke rol die een medewerker inneemt heeft Six Sigma een naam bedacht. De namen zijn afgeleid van karate waarin de kleur van je band aangeeft hoe ver gevorderd je bent. Deze benamingen worden ook gebruikt voor de Lean Six Sigma trainingen. Bij Schouten & Nelissen heb je de keuze uit de volgende Lean Six Sigma opleidingen.

Lean Six Sigma Green Belt Leergang
Wil jij alle facetten van Lean Management en Six Sigma kennen? Dan is deze leergang iets voor jou.

Lean Six Sigma Black Belt Leergang
Ga voor snel resultaat! Maak kennis met de basis van Lean Management en groei van Green Belt direct door naar Black Belt.

Wil jij je juist richten op Six Sigma of Lean management? Schouten & Nelissen biedt ook losse Lean en Six Sigma trainingen. Bekijk ons complete aanbod opleidingen kwaliteit- en procesmanagement en ontdek welke training bij jouw ontwikkelvraag past.

Naar opleidingen