Stap 1: Gooi die benen omhoog

Gooi die benen in de lucht en neem de tijd voor een portie zelfreflectie. Even stilstaan en terugblikken op het afgelopen half jaar. De balans opmaken dus: wat heb ik gedaan en wat wil ik nog? Maak bijvoorbeeld een ta-da lijst en tel je recente successen, breng je geluk in kaart met de Happitest of bekijk het webinar: de universele voorwaarden voor geluk. Op deze pagina vind je allerlei inspiratie om aan de slag te gaan met stap 1.


Webinar terugkijken

Waar krijg jij nou echt energie van? Doe je wel hetgeen waar je écht gelukkig van wordt? Volg jij je passie wel? Of krijg je juist de kriebels van het woord ‘passie’ alleen al? In dit webinar helpen we je in ieder geval jouw ‘droom’ te onderzoeken en vorm te geven. Jouw eigen waarden, talenten en ambities vormen daarbij het uitgangspunt. Of je nou Olympisch kampioen wilt worden of dat je gewoon gelukkig wilt zijn in je werk en in je leven. Dream big en ga voor goud!

Kijk het webinar terug

Hoe gelukkig ben jij?

Met deze test breng je jouw geluk in kaart. Het invullen van de Happitest neemt ongeveer 10 minuten in beslag en je krijgt direct feedback.

Lees verder

Ga net als 90.000 anderen online aan de slag met het 7-stappenplan voor meer geluk en balans. Meld je aan en ontvang tools en inspiratie voor iedere stap in je mailbox.

Meld je aan

Geluksonderzoek:
60% twijfelt of hun werk matcht met hun capaciteiten

Reflectievraag:

Wat maakte jou het afgelopen halfjaar helemaal happy? En wat juist absoluut niet?


Neem de tijd

Als je een harde werker bent en gewend bent veel te doen in korte tijd, kan opschieten een gewoonte zijn geworden. Voor jou extra lastig dus om even pas op de plaats te maken in deze reflectiefase. Probeer de tijd te nemen voor focus op de juiste dingen. Timemanagement helpt je prioriteiten te stellen.


Gelukkige mensen:

  • zijn creatiever
  • werken beter samen
  • zien meer mogelijkheden
  • zijn beter geïnformeerd en constructief betrokken bij de gemeenschap
  • zijn minder vaak ziek, gezonder en leven jaren langer

Ta-da-list

Komkommertijd, zo in de zomer? Werk aan je ta-da list. Leuker dan een to-do list en het levert je verrassende inzichten.

Lees verder

Niemand denkt op zijn sterfbed 'had ik maar meer gewerkt' - 
Stephen Covey


Tijd voor een goed gesprek...

... met jezelf! Neem de tijd stil te staan en naar jezelf te kijken. Wat doe ik? Wat denk ik? Wat voel ik? En waarom? Doe ik het goede? In het verlengde daarvan kun je nadenken over je persoonlijke ontwikkeling. Hoe leef ik mijn leven nu? Hoe deed ik dat in het verleden? Waar wil ik naartoe?

Reflectievraag:

Als je één ding mag kiezen, wat zou je dan afgelopen jaar gigantisch anders hebben gedaan? En waarom?