Burn-outprogramma.

  • Snel, gericht en duurzaam herstel voor medewerkers
  • Een uniek integraal programma met herstelgarantie en terugvalpreventie
  • Wetenschappelijke onderbouwing en validatie van het programma

Burn-out is een van de hardst groeiende beroepsziekten. Het liefst wil je burn-out voorkomen. Want herstel van een burn-out is vaak een moeizaam en ongrijpbaar proces. Wij bieden een unieke behandeling op maat, gericht op zowel hoofd, hart als lichaam. Zo komen medewerkers sterker uit een burn-out.

Duurzaam herstel door een integrale behandeling.

Veel burn-out behandelprogramma's zijn gericht op de symptomen van burn-out. Dit resulteert veelal in langer verzuim, terugval of onvolledig herstel. Wij werken met een persoonlijke aanpak voor duurzaam herstel. We diagnosticeren burn-out en bieden een integrale behandeling met aandacht voor hoofd, hart en lichaam. We werken in 5 stappen aan het herstel van burn-out. Zo staat een deelnemer snel weer vol energie in het leven.

Het programma
Met een multidisciplinaire meting stellen we de fysieke en mentale mate van burn-out bij de medewerker vast. Het daaropvolgende integrale programma biedt herstelgarantie en terugvalpreventie. We meten continu de effecten van het herstel en zorgen daarnaast voor wetenschappelijke onderbouwing en validatie van het programma. 

Het programma combineert groepsinterventies met individuele coachsessies en online ondersteuning. Alle aspecten van het leven van de medewerker komen aan bod: voeding, beweging, ontspanning, werk, mindset, relaties en zingeving. We bieden specifieke programmaonderdelen voor de inner circle (familie, vrienden en collega’s).

Onze aanpak is:

  • Integraal - Onze behandeling richt zich op hoofd, hart en lichaam. Hoe komen die in balans? Dat betekent dat we kijken naar alle aspecten van iemands leven: voeding, beweging, ontspanning, werk en privé.
  • Persoonlijk - De medewerker met burn-out staat centraal. Met een vast team aan begeleiders bekijken we welke behandeling nodig is. We houden rekening met iemands levens- en loopbaanfase.
  • Resultaatgericht - We willen zeker weten dat onze interventies werken. Lichamelijke metingen zijn hiervan een belangrijk onderdeel. Ook tijdens het programma meten we de effecten van onze interventies. Werkt iets niet voldoende? Dan passen we de aanpak aan. Zo werkt je medewerker gegarandeerd naar snel en duurzaam herstel.

In vijf stappen naar herstel
Het programma duurt een jaar en bestaat uit vijf stappen. Na drie maanden maakt de cliënt weer een start met werk.

1. Intake
In een vrijblijvend gesprek verkennen we de situatie. Is er sprake van een burn-out of speelt er iets anders? We leggen uit hoe we kunnen helpen en geven praktische oplossingen voor de eerste stappen naar herstel.

2. Metingen
Betrouwbare metingen vormen de basis van onze aanpak. Hiervoor doen we uitgebreid onderzoek. We kijken niet alleen naar hoe mensen zich mentaal voelen, maar meten ook de lichamelijke gezondheid. Zo kiezen we een programma dat het beste past.

3. Aanpak
Ons programma biedt een stevig fundament voor gedegen en effectief herstel. Met een combinatie van groepsinterventies, individuele coaching en een online programma gaan deelnemers aan de slag. Het doel: hoofd, hart en lichaam met elkaar in balans brengen.

4. Groei
Als de energie terugkomt gaan deelnemers weer aan het werk. In deze fase betrekken we de inner circle: collega’s, partner en/of vrienden van deelnemers. Zij helpen om valkuilen te vermijden. Zo komt er ruimte voor groei.

5. Terugvalpreventie
Mensen vertrouwen weer op zichzelf en door veerkracht gaan zij goed om met stress. Lukt het een keer niet? Een coach en een buddy houden ze op de goede weg.

Vrijblijvend advies aanvragen