Groeiaanpak.

  • Groei door mensen te laten groeien
  • Maak optimaal gebruik van het talent in je team en organisatie
  • Stimuleer veranderkracht en innovatievermogen

Je wilt wendbaarder worden en slagkracht winnen. Om daar te komen moet je ervoor zorgen dat eigen mensen continu mee veranderen met wat de markt vraagt. Schep ruimte voor groei, zet je mensen op scherp en blijf de concurrentie voor. Je organisatie klaarstomen voor een groeispurt? Ontdek onze groeiaanpak.

Stimuleer groei, veranderkracht en innovatie.

Als je mensen sterker maakt, maak je de organisatie ook sterker. Daar geloven we in. Onze aanpak is dan ook gericht op de mens. Daarbij staan talenten en ambities van mensen centraal.  We leggen de nadruk op waar mensen goed in zijn en waar ze energie uit halen. Dat bouwen we uit. Onze focus ligt op het potentieel. Zo brengen we mensen in beweging en stimuleren we groei, veranderkracht en innovatievermogen. We doen dat in 5 stappen. 

Stap 1. Van schets naar plan

Elke ontwikkeling begint met het helder krijgen van de vraag. Samen maken we een scherpe analyse bij jouw vraagstuk. Het gaat ons om de vraag achter de vraag. Zo zorgen we ervoor dat we de kern beetpakken. 

Wij geloven sterk in co-creatie bij organisatieontwikkeling. In een aantal designsessies komen we samen met jou tot de beste oplossing en een voorstel op maat.

Stap 2. Intake en 0-meting

Bij talentontwikkeling starten we altijd met een meting vooraf, zodat de beginsituatie glashelder is. Jouw medewerkers of teams krijgen altijd een intake. Met periodieke monitoring onderzoeken we de effecten van de interventies en kunnen we waar nodig bijsturen.

Na de intake worden je medewerkers uitgenodigd voor onze leeromgeving. Hierop staan alle (voorbereidende) opdrachten, materialen en actieplannen. Ook hebben medewerkers hier persoonlijk contact met de trainer en mededeelnemers. De leeromgeving speelt een belangrijke rol in het ontwikkelproces. Voor, tijdens en na de bijeenkomsten.

Stap 3. Leren en oefenen

Onze aanpak bestaat uit een combinatie van innovatieve leermethoden en -vormen, zoals scans, feedbackinstrumenten, e-learning en persoonlijke (e-)coaching (on the job). Bij alle ontwikkeltrajecten staat de praktijk centraal. Medewerkers en teams gaan aan de slag met hun eigen uitdagingen en ambities. Door het delen van ervaringen en inzichten, leren mensen van elkaar. De trainer is gedurende het traject continu beschikbaar voor vragen en feedback. 

Stap 4. Bewijs en toepassing 

Na onze intensieve begeleiding slaan medewerkers hun vleugels uit. Zij gaan zelfstandig verder met het geleerde. In een evaluatiegesprek kijken we samen naar het resultaat.

Naast terugkijken op de afgelopen periode, kijken we ook vooruit. En geven advies en inzichten mee. Komen de persoonlijk doelen en organisatiedoelen in zicht? Wat moeten jullie nog doen om daar te komen?

Stap 5. Vinger aan de pols

We blijven graag met je in contact. We ondersteunen je om op koers te blijven. Bijvoorbeeld door middel van fact-based onderzoek, door in gesprek te gaan of door onze kennis en ervaring met je te delen. We staan altijd voor je klaar, mocht je verdere stappen willen zetten in de ontwikkeling van je organisatie of team.

6 pijlers voor duurzaam ontwikkelen

Voor onze ontwikkeltrajecten en trainingen gaan wij uit van 6 pijlers voor duurzame ontwikkeling. Die pijlers vatten onze visie op leren samen. Zij dragen bij aan het vermogen om van ervaringen te leren. En die inzichten toe te passen in de praktijk. De pijlers zijn:

  1. We gaan uit van autonomie van de lerende.
  2. Het potentieel en de persoonlijk ambitie staan centraal.
  3. We laten mensen bewust omgaan met belemmeringen.
  4. Mensen leren door te reflecteren en te doen.
  5. We laten mensen leren in de werkcontext.
  6. We werken evidence based.

 

Verhalen om van te leren.

Advies nodig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor talentontwikkeling binnen jouw organisatie? Bel voor advies of vul het contactformulier in. We nemen dan snel contact met je op!