Dagboek van een uitsteller

Maak kennis met onze ras-uitstellers Maurice en Joyce! Beiden hebben een doel voor ogen en houden 21 dagen lang een dagboek bij met hun ervaringen. Gaat het ze deze keer wél lukken de eindstreep te halen? Wekelijks volgt een update van de vorderingen.

Volg Maurice                                         Volg Joyce


Maurice Stam

“Komende week ga ik weer beginnen met hardlopen. ” Een terugkerende zin in mijn leven die ik bijna elk weekend uitspreek. Maar als de week eenmaal begonnen is komen de excuses: ‘ik heb nu geen tijd’ en ‘dat komt morgen wel’. Maar met uitstellen komt mijn droom nooit uit. Ik heb namelijk al erg lang de droom om een keer een marathon te lopen. Maar ja, ongetraind een marathon lopen daar ga ik niet aan beginnen.

Ik heb al vaak een trainingsschema gedownload en ben begonnen met lopen, maar ik stel de volgende keer dan weer te lang uit. Daarom doe ik nu 21 dagen lang mee aan Stop met smoesjes. Een eerste stap in de goede richting. Ik wil over 21 dagen kilometers in de benen hebben. Door middel van een fotoblog ga ik mijn ervaringen met jullie delen en neem ik jullie mee op mijn hardloop reis.

Mijn doel over 21 dagen: dat ik het hardlopen niet meer uitstel en een mooi trainingsschema heb opgesteld om volgend jaar mijn doel te bereiken: het lopen van een marathon!

Volg foto’s en ervaringen van Maurice via zijn twitteraccount @MauriceStam.


Joyce Hardholt

Het is mij nog nooit gelukt: alles op de to-do list van vandaag afvinken. Je kent het wel, er schuift altijd wel iets door naar morgen. Dat ‘iets’ is in mijn geval een klus die al een maand boven mijn hoofd hangt. Ik hik ertegenaan, weet niet zo goed wat ik ermee moet en stel hem dus maar uit. In de hoop dat ik ondertussen die briljante ingeving krijg. Zo komt het dat de opdracht nu ergens onderaan mijn to-do list bungelt.

En als ik er dan wél een keer induik, geef ik er na een uurtje weer de brui aan. Omdat ‘er heus wel schot in zit’, ‘ik nog zoveel andere dingen moet doen’ en ‘die ook allemaal véél belangrijker zijn’. De volgende dag gaat het weer precies zo: bij binnenkomst een to-do list maken, opdracht erop zetten en die vervolgens keihard negeren. Daarom doe ik 21 dagen mee aan Stop met smoesjes en houd ik een dagboek bij van mijn ervaringen.

Mijn doel over 21 dagen: een lijn voor deze opdracht uitstippelen, heldere afspraken met stakeholders maken en tijd vrijmaken om eraan te werken (en dat dan ook écht doen natuurlijk!)