Teamontwikkeling


  • De stap naar teamontwikkeling gaat niet over één nacht ijs
  • Het potentieel binnen teams optimaal benutten zorgt voor duurzame samenwerking
  • Mobiliseer de kracht van alle teamleden en haal maximaal rendement uit je team

Mensen die samenwerken vanuit verschillende perspectieven creëren nieuwe oplossingen. Een organisatie met één kapitein aan het roer die enkel stuurt in zijn eigen visie en aanpak, raakt de link naar de markt kwijt. En verliest het van een organisatie die adaptief en innovatief is. Waar teams voortdurend slim inspelen op invloedrijke ontwikkelingen. En waar de waarden en missies van alle individuele teamleden zijn verbonden.

Klanten waar wij trots op zijn:

Opleidingen en trainingen teamontwikkeling


Populaire trainingen teamontwikkeling


Door optimaal samen te werken en het beste uit elkaar te halen, ontstaat een zichzelf voorbijstrevend geheel. Wanneer je dan samen de lat hoog legt, blijft een team innoveren en groeien.

Anje-Marijcke van Boxtel, directeur Coaching bij Schouten & Nelissen

Meer over teamontwikkeling in je organisatie


Advies nodig?


Wij willen je zo goed mogelijk helpen. Bel voor advies of vul het contactformulier in. Ons adviesteam neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Leiderschap als basis voor teamontwikkeling


Leiderschap. Een mix van competenties
Waar je werkplek ook is, je hebt dagelijks te maken met het geven of ontvangen van leiding. Voor velen is leiderschap onlosmakelijk verbonden met de aanwezigheid van een leidinggevende. De manager of het hoofd bepaalt de doelen voor het bedrijf of de afdeling. Maar zodra die doelen zijn vastgesteld, komt het écht erop aan. Dan blijken leiderschap en de vaak genoemde managementvaardigheden geen synoniemen te zijn. En hoewel je van professionele medewerkers in zelfsturende teams veel zelfstandigheid verwacht, wordt ook hier leiderschap gevraagd. 

Hoewel er verschillende definities van leiderschap zijn, is het sleutelwoord onmiskenbaar 'beïnvloeden'. Dit betreft jouw vermogen om een team efficiënt te laten opereren. Dat is gemakkelijk gezegd, maar teamontwikkeling door leiderschap is geen truc. Het vraagt een mix van diverse competenties. Een inspirerende visie en een sterke focus op groei van medewerkers zijn hierbij het vertrekpunt. Je bent in staat bij jouw medewerkers het beste naar boven te halen. Zo zet je teamleden in hun kracht en benut je hun talenten optimaal. Leiderschap vraagt ook de vaardigheid om in lijn met de groepsdynamiek de juiste leiderschapsstijl toe te passen. Door onze ruime ervaring kunnen wij organisaties en individuen uitstekend helpen bij het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden. 

 

Teamontwikkeling begint met goed leiderschap 
Als leidinggevende is het jouw taak het team zich in de goede richting te laten ontwikkelen. Maar misschien heb je in de praktijk al ervaren dat het leiden van een afdeling of zelfsturende teams écht iets anders is dan het managen ervan. Als manager weet je prima te verwoorden wat je van het team verwacht, maar misschien blijven de resultaten uit. Mogelijk ervaar je dat het halen van doelen moeizaam gaat. Of zie je in dat meer eisen van medewerkers niet leidt tot meer resultaat. Ook voor jou als leidinggevende is nóg harder werken niet de oplossing. Als je inziet dat het anders moet, is het goed te weten dat wij ruime ervaring hebben op het gebied van leiderschap. We kunnen organisaties en medewerkers helpen de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor succesvol leiderschap. 

Van jouw zelfontplooiing profiteren ook jouw team en organisatie. Want wat verwacht jouw team eigenlijk van jou als leidinggevende? Hoe ga je om met groepsdynamiek en zorg je ervoor dat de teamleden gemotiveerd zijn? Bij teamontwikkeling komt het aan op de zogenoemde 'soft skills' die je in staat stellen de verandering te realiseren. Zo kom je tot betere samenwerking en meer gemotiveerde medewerkers. Met het ontplooien van vaardigheden die vaak (latent) aanwezig zijn, wordt leiding geven leuker. En leiding ontvangen trouwens ook.