Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Medewerkersonderzoek

Krijg een helder beeld in 5 stappen.

Vraag advies op maat aan


  • Krijg een helder beeld van de vitaliteit en wendbaarheid van jouw medewerkers.
  • Creëer periodiek handvatten om HR-beleid te ontwikkelen en bij te sturen.
  • Faciliteer medewerkers in hun ontwikkeling met actiegerichte feedbackrapporten.

Je wil medewerkers een plek bieden waar zij energiek en gemotiveerd aan de slag gaan. Ook in uitdagende tijden, waarin verandering een constante factor is en er meer moet gebeuren met minder mensen in weinig tijd. Via medewerkersonderzoek geven we inzicht in de vitaliteit, wendbaarheid en werkbeleving van mensen. Zodat je samen met hen het maximale uit het werk kunt halen. Met werkplezier én resultaat.

Valide uitkomsten die je gericht en effectief kunt aanpakken

Of je nu de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers of hun werkbeleving in kaart wilt brengen. In ons gefundeerde en toegepaste onderzoek vertrekken wij altijd vanuit de Job Demands-Resources (JD-R) theorie. Deze theorie helpt om te begrijpen hoe de werkomgeving en condities in het werk van invloed zijn op de vitaliteit, veerkracht en prestaties van medewerkers. Daarmee ben je verzekerd van valide uitkomsten die je gericht en effectief in de praktijk kunt aanpakken.

HR-beleid ontwikkelen en bijsturen

Op basis van onze rapportages kunt je periodiek het rendement van het HR-beleid monitoren en de ontwikkeling daarin volgen. Samen met je medewerkers, die door individuele feedback gestimuleerd worden om zelf de regie te nemen. Wil je daarna gerichte interventies ontwikkelen en inzetten? Onze ervaren organisatieadviseurs staan voor u klaar om met u mee te denken.

Onderzoeksthema’s

We voeren onderzoek uit in uiteenlopende organisaties en verschillende branches. We zijn gespecialiseerd in onderzoek op de volgende thema’s:

  • Bevlogenheid en Vitaliteit
  • Eigen regie
  • Tevredenheid
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
  • Arbeidsgebonden gezondheidsrisico’s (PAGO)

 

 

 

 

Medewerkersonderzoek in 5 stappen

1. Intake en ontwerp

In een persoonlijke intake bespreken we de doelen die u voor ogen heeft met het onderzoek.

2. Draagvlak creëren

Draagvlak voor het onderzoek en de uitkomsten is essentieel voor een goede respons en succesvolle vervolgacties.

3. Online vragenlijst en persoonlijke feedback

Medewerkers worden uitgenodigd om digitaal een vragenlijst in te vullen. Direct na het afronden van hun vragenlijst ontvangen uw medewerkers een persoonlijk feedbackrapport.

4. Rapportages, conclusies en aanbevelingen

Na sluiten van het onderzoek presenteren we de resultaten op alle gewenste organisatieniveaus. Via een toegankelijk online dashboard geven we inzicht in resultaten.

5. Direct aan de slag

Wilt u direct stappen zetten voor verbetering? Dan organiseren we samen met u de opvolging van het onderzoek en ontwikkelen we samen interventies.