The Leadership Circle: Inzicht in de effectiviteit van leiders

Een leiderschapscultuur die optimaal kan inspelen op de eisen van vandaag en morgen. Inspelen op de steeds veranderende markt, veranderingen in de wensen van klanten en werknemers, toenemende concurrentie en de bijna niet bij te houden technologische ontwikkelingen. Dat vraagt om effectief leiderschap. Ontdek de kracht van The Leadership Circle.


The Leadership Circle Profile

The Leadership Circle Profile is een krachtig leiderschap- en ontwikkelinstrument. Het brengt twee primaire leiderschapsvoorkeuren in kaart: de creatieve competenties en de reactieve neigingen.

Wat het profiel uniek maakt is dat het onmiddellijk inzichtelijk maakt hoe de gedachtewereld van de leider verantwoordelijk is voor zijn productieve of onproductieve gedrag. De kansen voor ontwikkeling komen meteen aan de oppervlakte. Het profiel geeft weer wat managers doen, waarom ze het doen en wat zij kunnen doen om naar een volgend level van leiderschap te groeien.

In combinatie met training en coaching is het een krachtig instrument om snel diepgang te brengen en tot de kern te komen. Met deze kennis kunnen leiders nieuwe keuzes maken die bijdragen aan een efficiënte leiderschapsstijl.

TLC model

“Conscious leadership doesn't happen by accident... it takes conscious practice.”


Onze visie op het ontwikkelen van effectief leiderschap

Met behulp van The Leadership Circle roepen we diepgaande inzichten over leiderschapseffectiviteit op. Welke overtuigingen beperken jouw effectiviteit? Wanneer ben je voorzichtig in plaats van creatief? In welke situaties bescherm je jezelf en zit je vernieuwing in de weg?

Om dit inzichtelijk te maken werken wij met de aanpak van The Leadership Circle. Zo krijg je inzicht in de talenten die je bezit om het beste in anderen naar boven te halen en aan te zetten tot verandering en vernieuwing in je organisatie.

 

Welke mogelijkheden bieden we jou en organisaties?

Deze onderdelen zetten we idealiter in als onderdeel van geïntegreerde ontwikkelprogramma’s en maatwerk voor jouw organisatie. Uiteraard bieden we deze ook los aan.

The Leadership Circle Profile 360

We maken een soort ‘MRI’ van leiderschapseffectiviteit in jouw organisatie. Dit doen we met een 360-graden spiegel die leidinggevenden een helder beeld geeft van hun competenties en de innerlijke overtuigingen die hun gedrag sturen. Zo ontdek je wat je doet, waarom je het doet, en wat  je nog te ontwikkelen hebt. We komen tot een aanpak om leiderschap in je organisatie te versterken.

Meer informatie

The Leadership Culture Survey

Dit is een cultuurscan die de collectieve leiderschapscultuur van een managementteam of organisatie laat zien. Het geeft weer hoe medewerkers de huidige leiderschapscultuur bekijken en vergelijkt die werkelijkheid met de collectieve ambitie. Op basis hiervan stellen we met jou een gezamenlijke ontwikkelagenda vast.

Meer informatie

 

The Leadership Circle Profile Certificatie Programma

De TLC certificering is een trainingsprogramma ontworpen voor (leiderschaps)coaches in jouw organisatie. Deze coaches leren het TLC framework kennen en kunnen de TLC rapportage toepassen in het coachen van leiders. Met coachgesprekken kunnen ze zo sneller de diepte in, maken ze patronen zichtbaar en wordt bewustwording in jouw organisatie versneld.

Meer informatie

Onze aanpak

Gecertificeerde coaches en senior trainers van Schouten & Nelissen begeleiden organisaties op alle lagen in leiderschapsontwikkeling. Van executive niveau tot aan teamleiders. Hierbij combineren we de ruim 35 jaar ervaring op het gebied van trainen en coachen met het excellente framework van de The Leadershp Circle.


We begeleiden:

  • Individuele leidinggevenden
  • Managementteams
  • Organisaties
  • Groepen leidinggevenden

Schouten & Nelissen werkt met The Leadership Circle zowel in individuele coaching als in organisatieontwikkeling


Dat doen we door:

  • Individuele coaching (1 op 1 of als onderdeel van een programma)
  • Coaching van teams, waaronder managementteams. Maar ook de manager en zijn team.
  • Adviseren van L&D en management t.a.v. organisatieontwikkeling
  • Bieden van training aan groepen leidinggevenden
  • On the job support (coaching/ feedback on the spot)
  • Begeleiden van leader2leader-meetings

Behoefte aan effectief leiderschap?

Onze ervaren coaches zorgen voor duurzame en diepgaande ontwikkeling in jouw organisatie. Wil je meer informatie over ons, de mogelijkheden of een pilot doen voor een individueel profiel of een team cultuurprofiel? Neem dan contact met ons op.