Vitaliteit - Een vitale organisatie

Een vitale organisatie is essentieel voor werknemers én werkgevers. Duurzaam succes vraagt om vitale en veerkrachtige medewerkers. Vitale organisaties zijn succesvoller en de mensen die er werken zijn bevlogen en energiek. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie vitaler wordt? Hoe bevorder je gezondheid van jouw mensen én de organisatie? Hoe voorzie je in een gezond werkklimaat? Hoe coach je mensen naar een gezonde leefstijl? Allemaal vragen waarmee veel HR(D) medewerkers en managers worstelen.

Vitaliteitsbeleid als deel van de organisatiestrategie
Wij geloven in een integrale aanpak van vitaliteit op individueel-, team- en organisatieniveau. Succesvol vitaliteitsbeleid zou een onlosmakelijk deel van de organisatiestrategie moeten vormen. Daarom is het leertraject de vitale organisatie ontwikkeld. Dit leertraject biedt een integrale aanpak van vitaliteit op alle niveaus. Je werkt aan duurzame resultaten die daadwerkelijk bijdragen aan vitale werknemers én een vitale organisatie. Wij zien vitaliteit als de balans tussen fysieke, mentale en emotionele gezondheid en zingeving en werkplezier. Je vitaal voelen betekent dat jouw energiebronnen en je energieverbruik in balans zijn. Dat geldt voor werknemers én voor de organisatie. Maar hoe maak je vitaliteit nou een bedrijfsprioriteit en hoe zet je vitaliteit in als strategisch middel? Het integrale leertraject de vitale organisatie biedt jouw organisatie op elk niveau de juiste handvatten.

Het leeraject bestaat uit 4 trainingen die zich ieder op een ander niveau richten. De trainingen sluiten aan op het vitaliteitsaandeel van diverse functies. De training vitaliteitsmanagement is voor managers, leidinggevenden, HR adviseurs en anderen die verantwoordelijk zijn voor het (vormgeven van) het integrale vitaliteitsbeleid en -strategie binnen een organisatie.

Alles begint bij jezelf. Ook vitaliteit. De training persoonlijke vitaliteit is dan ook het vertrekpunt van het leertraject en geschikt voor iedereen in de organisatie. De training vitaliteiscoach is voor HR adviseurs, coaches, psychologen, maatschappelijk werkers en andere geïnteresseerden die als vitaliteitscoach mensen in organisaties (willen) begeleiden. De training vitaal leiderschap is voor leidinggevenden en managers die van positieve invloed willen zijn op de prestaties en vitaliteit van medewerkers en hun teams.

Integrale aanpak 
Het leertraject 'de vitale organisatie', wordt op verschillende niveau’s aangeboden zodat het optimaal aansluit bij de behoeften van de deelnemers en de organisatie. Er wordt gewerkt aan duurzame oplossingen die ook werkelijk bijdragen aan de ambitie van werknemers én de organisatie als geheel. Tijdens de intake wordt het leertraject zorgvuldig afgestemd. De training persoonlijke vitaliteit is voor iedereen die wil weten hoe het met zijn of haar eigen vitaliteit is gesteld en hoe je komt tot een goede balans tussen energiebronnen en energieverbruik. Daarnaast zijn er verdiepende trainingen die aansluiten op het vitailteitsaandeel van diverse functies. Een HR adviseur zal bijvoorbeeld de training vitaliteitsmanagement willen volgen of zich willen bekwamen in coaching. De manager of leidinggevende kiest waarschijnlijk voor de training vitaal leiderschap. Voor coaches die zich verder willen bekwamen op het thema vitaliteit en in organisaties als vitaal coach aan de slag willen, sluit de training vitaliteitscoach goed aan.

Werken aan vitaliteit gebeurt doorgaans door een projectgroep met verschillende rollen, zoals HR, management, coaches etc.. Wij  kunnen een maatwerkprogramma voor jouw organisatie aanbieden waarbij ieder individu de trainingen volgt die de organisatie het best dienen.

Neem contact op met onze adviseurs.