Missie & Visie

Schouten University of Applied Sciences (SUAS) is een gespecialiseerd onderdeel gericht op erkend en geaccrediteerd onderwijs. Schouten & Nelissen is al sinds 1980 het instituut voor persoonlijke ontwikkeling, organisatie ontwikkeling en gedragsverandering. Uitgangspunt bij al onze opleidingen is de overtuiging dat het succes van organisaties wordt bepaald door het persoonlijke succes van de mensen die er werken.

SUAS is een business university die staat voor topkwaliteit. Dit vertaalt zich terug in onze docenten en persoonlijke aanpak. Wij werken samen met een netwerk van ruim 60 hoogleraren, professoren en praktijk professionals die op hun vakgebied wereldwijd bekend staan als expert. Onze docenten zijn actief bij verschillende Nederlandse en Belgische Universiteiten en gerenommeerde organisaties en adviesbureaus. Wat we onderwijzen pas je ook direct in de praktijk toe en we combineren daarbij een gezonde mix van theoretische kennis en praktisch inzicht.  

Ons onderwijs is gericht op hoogopgeleide professionals met een aantal jaren werkervaring. Een masterstudie of vakopleiding naast je baan volgen, veelal gecombineerd met een gezin is geen sinecure. In onze opleidingen is veel aandacht voor studeerbaarheid en persoonlijk resultaat.

Ons aanbod bestaat uit modulaire, deeltijd masterprogramma’s voor de Nederlandse markt en internationaal erkende vakprogramma’s voor de internationale markt.


De masters zijn modulair opgebouwd waardoor je in 2,5 tot 5 jaar tijd je mastertitel kan behalen. We hanteren kleine groepen met maximaal 20 studenten om een optimaal leerresultaat en studiebegeleiding te kunnen borgen.   

De vakprogramma’s op het gebied van coaching, training, mediation en adviesvaardigheden hebben verscheidende (inter)nationale accreditaties  en worden in meerdere talen en landen aangeboden. Zo is een deel van de opleidingen zowel in het Nederlands, Engels als Duits te volgen en worden deze uitgevoerd in verschillende landen: in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en de UK.

Alle facetten van onze opleidingen zijn doordrongen van de kernwaarden van SUAS: excellent, uitdagend, betrouwbaar  en persoonlijk. Wij streven naar excellentie in ons onderwijs. Met regelmatige reflectie samen met onze docenten werken wij continu aan de verbetering van ons onderwijs. Ook streven wij naar excellentie in de ondersteuning van onze studenten. Wij investeren veel in onze mensen. Onze studieadviseurs zijn didactisch opgeleid en kunnen ook uit eigen ervaring vertellen over de opleiding. Bovendien willen wij onze studenten blijven uitdagen, ook na hun opleiding. Met een actief alumni beleid verbinden wij meer dan 5.000 studenten, bedrijven en academische partners wereldwijd.

Meer Schouten University