Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Willem Hooft

Keynote spreker Verwonderland 2022

is professioneel kitesurfer binnen het internationale team van Slingshot Kite en teamrider van Wind Voyager. Hij reist de hele wereld over om te kitesurfen en inspireert velen hun maximale potentie uit het leven te halen. “Als je iets echt wilt, dan is er veel mogelijk. Durf te dromen, geen golf is te hoog!”


“Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren.”

Dit zei Willem vijf jaar geleden, nadat hij door een motorongeluk in een rolstoel terecht kwam. Hij vertelt over de reis die hij aflegde om zijn grootste droom werkelijkheid te maken; kitesurfen op de golven voor de kust van Zuid-Afrika. Maar kan dat wel, met verlamde benen?

Regelmatig hoort hij dat zijn plannen niet realistisch zijn. Kitesurfen is te moeilijk om te leren en de risico’s zijn te groot voor iemand in een rolstoel. Bovendien zijn er geen geschikte surfmaterialen op de markt. Maar Willem is vastberaden:

“Na mijn motorongeluk heb ik veel dingen moeten loslaten, maar één ding kon en wilde ik niet accepteren; de gedachte om nooit meer te kunnen surfen. Ik ga deze uitdaging aan en ik ga mijn droom werkelijkheid maken.”

Aan de hand van zijn persoonlijke verhaal vertelt Willem Hooft tijdens zijn lezing over:

  • omgaan met verandering
  • de kracht van om hulp vragen
  • persoonlijk leiderschap
  • tegenslag ombuigen naar succes

Terug naar de Verwonderland-pagina