Reken af met werkstress en ongewenst gedrag


 • Actiegericht en bottom-up werkstress en ongewenst gedrag aanpakken
 • Afgestemd op jouw eigen organisatiecultuur
 • Met gebruik van wetenschappelijk gevalideerde instrumenten

Een derde van het werkgerelateerde verzuim komt door werkstress en 1 op de 6 werknemers heeft last van ongewenst gedrag. Deze problemen op de werkvloer kosten organisaties jaarlijks 2,7 miljard euro. Ervaren jouw medewerkers een hoge werkdruk? Of is er sprake van ongewenst gedrag? Met een Actieteam Goed en Gezond Werken begeleiden we organisaties bij het bevorderen van een positief werkklimaat.

Download brochure - PDF

Zo werkt een Actieteam Goed en Gezond Werken


We begeleiden organisaties in 3 fases in een periode van 4 tot 6 maanden bij het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag. We gebruiken de action learning methode. Een actieteam van mensen uit jouw organisatie ontwikkelt gezamenlijk acties, voert ze uit en ontdekt in de praktijk wat werkt.

 • 1. Inzicht

  We maken een analyse van de huidige situatie rondom jouw vraagstuk. Deze scan is wetenschappelijk gevalideerd.

 • 2. Activatie

  Samen met jouw actieteam kiezen we de best passende aanpak om ongewenst gedrag en/of werkstress te verminderen.

 • 3. Resultaat

  We staan uitgebreid stil bij de opbrengsten van de aanpak en de betekenis hiervan voor jouw organisatie.

'Denk groot en doe klein'

Zorgorganisatie ORO is een van de organisaties die met de actieteamaanpak werkstress en ongewenst gedrag aanpakt. Teammanager Kennis & Behandeling a.i. Saskia Bakermans: 'De missie van ORO is kwetsbare mensen gelukkig maken. Dat kan alleen als medewerkers zelf gelukkig zijn.'

Lees verder

Ervaringen van klanten


In samenwerking met het Ministerie van SZW heeft Schouten & Nelissen in 2018, twintig organisaties ondersteunt bij het gericht versterken van een positief werkklimaat en het aanpakken van werkstress en ongewenst gedrag met een actieteam Goed en Gezond Werken.

Een goede balans tussen werk en privé draagt niet alleen bij aan duurzame inzetbaarheid en de gezondheid van medewerkers, maar verbetert ook de creativiteit, innovatiekracht en prestaties van organisaties.

Dr. Jessica van Wingerden, directeur Schouten Research & Organizational Development
Schouten & Nelissen

Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek