Wat betekent de WWZ voor jou als werknemer?

Niemand kan zijn hele leven bevlogen zijn in zijn/haar werk. Ups en downs horen bij het leven en hebben invloed op je werk. Daarnaast neemt niet iedereen de tijd om nou eens echt na te denken over wat hij/zij belangrijk vindt in het werk. En als je dat al bedacht had, zul je diezelfde exercitie regelmatig moeten blijven herhalen. Want de context waarin je werkt, beïnvloedt ook jou.

Een nieuwe baas, klant of collega, nieuwe technologie, systemen, werkwijzen en ga zo maar door: al die impulsen beïnvloeden jou en jij beïnvloedt je omgeving. Neem dus de tijd om af en toe eens na te denken over wat je kunt en wilt en waar je de gelegenheid ziet om dat ook te kunnen doen. En laat je niet te snel afleiden van de mitsen en maren die daar ongetwijfeld bij horen.

Tips om je scholingsrecht te benutten

Praat hier dus regelmatig met je leidinggevende over en neem je scholingsrecht serieus. De werkgever is erbij gebaat dat jij je wilt ontwikkelen, dus geef aan wat je wilt. Hoe je daar kan komen, is een weg die je samen kunt bespreken.

Zorg ook zelf voor een goed personeelsdossier, door samen met je leidinggevende vast te leggen hoe je aan je loopbaan werkt en succesvol kunt zijn.

Neem jezelf serieus. Onvrede over je werk is een goede bron om er iets aan te gaan doen. Maar iets willen, is een nog veel sterkere drijfveer. Pak de regie.

Kies de ontwikkelstijl die bij je past. De een houdt van de kunst afkijken en meteen doen, de ander van er eerst eens rustig over nadenken, studeren en dan langzaam proberen.

Je bent nooit te jong of te oud om jezelf te ontwikkelen. Onwenselijke stereotyperingen hebben we gezamenlijk opgebouwd en kunnen we dus ook gezamenlijk afbreken.