Trainingen voor young professionals

Als young professional wil je je natuurlijk blijven ontwikkelen. Nieuwe vaardigheden en kennis opdoen en de talenten die je hebt versterken. Want daarmee kun je de volgende stappen in je carrière zetten en je ambitie volgen. Bij Schouten & Nelissen zit je voor training en coaching helemaal goed.  Wij zijn namelijk al ruim 35 jaar dé versterker van persoonlijke kracht. Maar we hebben ook een speciaal online label voor jou: YOUNG. Naast een groot aanbod aan inspirerende trainingen, vind je hier ook veel ervaringsverhalen, tips en informatie om te zorgen dat je in balans blijft.

Bekijk onze trainingen Bekijk het aanbod van YOUNG

Play

 

Trainingen om in balans te zijn én te blijven

Als het goed gaat met jou, gaat het goed op je werk

Je wilt veel, en het liefst doe je het meteen goed. Wat ooit met gezonde spanning begon, lijkt nu steeds meer op stress. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt en de stress en hoge werkdruk eisen hun tol. Tijd voor actie. Volg een van onderstaande trainingen van YOUNG om in balans te blijven.

Omgaan met stress


YOUNG trainingen

 • Training: Omgaan met stress
  Wat ooit met gezonde spanning begon, lijkt steeds meer op stress. Leer omgaan met stressvolle situaties.  
 • Training: De tijd van je leven
  De huidige generatie young professionals heeft een verhoogd risico op een burn-out. Werk aan een leven met zo min mogelijk stress. 
 • Training: Vind de balans in je leven
  Je wilt veel, en het liefst doe je het meteen goed. De werk-privébalans is helemaal uit evenwicht. 
 • Training: Stress de baas
  Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Stress en een hoge werkdruk kunnen je persoonlijke ontwikkeling in de weg staan.
 • Training: Hier en nu
  Leer de kracht van aandacht toepassen in je werk- en privéleven met Mindfulness voor young professionals.

Helder communiceren kun je leren. Volg een training.

Voorkom miscommunicatie

Je wilt graag effectiever communiceren met minder weerstand en minder misverstanden. Tijdens gesprekken ben je soms wat ongeduldig en blijkt later dat je niet echt goed geluisterd hebt naar je gesprekspartner. Herken je jezelf hierin? Werk aan je communicatieskills met een praktische training.


YOUNG trainingen

 • Training: Complimenten en commentaar
  Met complimenten strooien lukt je wel. Maar benoemen wat je niet prettig vindt blijft een uitdaging. Profiteer van het geven én ontvangen van feedback.
 • Training: Je bent adviseur
  Wil je meer invloed krijgen? Dat kan. In deze training oefen je met effectief beïnvloeden en communiceren zodat je leert om te gaan met weerstand en onzekerheid.
 • Training: Zeggen wat je bedoelt
  Verbeter je communicatieve vaardigheden en krijg praktische handvatten om miscommunicatie te voorkomen. 
 • Training: Presentatieskills
  Wil je met plezier presentaties geven? En wil je je publiek blijven boeien en verbazen? Presenteren kun je leren.

Twee relaxt zittende vrouwen

Coaching en training: Ken én versterk jezelf

Haal jij wel alles uit jezelf?

Om jezelf te versterken, moet je jezelf soms kwetsbaar opstellen en eens goed in de spiegel kijken. Wie ben je? Waar zitten jouw kwaliteiten en valkuilen? Welke vaardigheden heb je en waar kun je deze versterken. Welke werkzaamheden in je werk geven energie en welke vreten energie? Coaching kan je helpen met antwoorden op deze vragen. 

Young professionals achter macbook


YOUNG coaching

 • Talentenworkshop
  Deze workshop is erop gericht jou inzicht te geven in je talenten. Ervaar hoe snel je meer plezier krijgt in je werk als je weet waar je kracht ligt.
 • Coaching
  Soms weet je het even niet meer. Ben je wel met de juiste dingen bezig? Haal je alles uit jezelf? Kortom: er is werk aan de winkel. 
 • Coaching: Persoonlijke gebruiksaanwijzing
  In een persoonlijke sessie met een coach ontrafel je samen jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten en valkuilen.

Trainingen voor de leidinggevenden van nu

Leidinggeven zonder macht

De leidinggevende van vandaag is inspirator en motivator tegelijk. En daarbij wil je dat het team de beoogde resultaten behaalt en plezierig samenwerkt. Hoe combineer je die verschillende rollen en ontwikkel je jouw eigen leiderschapsstijl? Leer het in een relevante training.


YOUNG trainingen

 • Training: Baasje spelen
  Jij bent de kartrekker zonder formele positie. Welke resultaten kunnen er worden verwacht van jou en hoe zorg je ervoor dat je collega’s doen wat je vraagt?
 • Training: Baasje zijn…
  Eerst was je nog teamgenoot. Nu ben je leidinggevende. Jij wilt het talent van je team optimaal benutten en hen motiveren. Leer hier hoe je dat aanpakt.
 • Training: Hoe krijg je wat je wilt
  Je wilt op een respectvolle manier invloed uitoefenen op je omgeving. En natuurlijk zonder een beroep te doen op je formele positie. Zo pak je dat aan.

 

Trainingen In projecten werken en processen verbeteren

Bijdragen aan succes

Een bedrijf is gezond als de bedrijfsprocessen soepel verlopen.Als young professional kun jij daar een flinke bijdrage aan leveren. Daarmee maak je de organisatie klantgerichter en succesvoller.


YOUNG trainingen

 • Training: Werken in een project
  Hoe start je een project op en hoe richt je het in? Leer de ins- en outs van projectmatig werken.
 • Training: Lean in one day
  Heb jij het in je om veranderingen op gang te brengen? En sta je te popelen bedrijfsprocessen verder te optimaliseren?
 • Training: Lean management
  Wil jij jouw organisatie klantgerichter maken? Zorg dan dat alle processen precies datgene opleveren waar jouw klant behoefte aan heeft.
 • Training: Six sigma yellow belt
  Een bedrijf is gezond als alle bedrijfsprocessen soepel en goed verlopen. Met deze training leer je de processen te doorgronden en van daaruit te verbeteren.

Trainingen om de 'beste versie van jezelf te worden'

Hoe ben jij temidden van collega's?

Hoe profileer jij jezelf? En hoe zorg je dat je zichtbaar bent binnen jouw team maar daarbij wel authentiek blijft? Word de beste versie van jezelf met training en coaching van YOUNG!


YOUNG trainingen

 • Training: Manage je eerste indruk
  Toegankelijk en krachtig overkomen. Indruk maken. Hoe doe je dat als young professional?
 • Training: Mijn collega’s en ik
  Je wilt jouw bijdrage in het team vergroten en jouw rol zichtbaar maken.  Je wilt een gewaardeerde collega zijn met veel persoonlijke effectiviteit.
 • Training: Het merk “ik”
  Je hebt heel veel in je mars in je werk. Je leert je profileren op een manier die bij jou past. Samen werken we aan jouw eigen unieke merk.
 • Training: Opkomen voor jezelf
  Je wilt handelen met zelfvertrouwen. Meer initiatief tonen. Maar ook ‘nee’ zeggen en je grenzen aangeven.