Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Co-Active Coaching

De meest gerenommeerde training voor coaches ter wereld!


  • Ontwikkel jezelf tot een internationaal gecertificeerd coach 
  • Betere resultaten en effectiever coachen op basis van het Co-Active Coachingsmodel
  • Leer te vertrouwen op de kracht van je coachee

De opleiding Co-Active Coaching en de inzet van het bijbehorende Co-Active model helpen je om optimale coachgesprekken te voeren en een krachtige coachrelatie met je coachee op te bouwen. Naast vaardigheden en technieken leer je tijdens de opleiding vooral hoe je een authentiek en verbonden coach kunt zijn. Je brengt mensen effectief in beweging doordat je hen leert te starten vanuit de eigen waarden, ambities en mogelijkheden.

Wil jij een topcoach worden? Volg de internationaal erkende opleiding Co-Active Coaching! Ook zeer geschikt voor leidinggevenden, managers en professionals die mensen beter willen helpen in hun ontwikkeling. De door de International Coach Federation (ICF) geaccrediteerde opleiding bestaat uit twee delen: Co-Active Fundamentals en Co-Active Intermediate

Start nú met Fundamentals

In het Nederlands of Engels. Klassikaal of virtueel. Aan jou de keuze!

Over CTI®

Co-Active Coaching wordt gezien als het meest rigoureuze professionele trainings- en certificeringsprogramma in de branche. Wij zijn trots dat wij als exclusieve partner van CTI, de ontwikkelaar, ook jou dit mooie programma kunnen aanbieden. Als de grootste en meest gevestigde professionele coach trainingsorganisatie ter wereld heeft CTI meer dan 65.000 coaches opgeleid, waaronder werknemers in meer dan een derde van de Fortune 100-bedrijven.

 

Voor wie?

De opleiding is geschikt voor startende en ervaren coaches, maar ook voor iedereen die coachingsvaardigheden wil toepassen in het werk. De opleiding wordt dus ook door veel managers en adviseurs gevolgd.

Essentie

Essentieel onderdeel van het Co-Active® model is dat je erop leert vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. Vaardigheden en technieken zijn belangrijk: authenticiteit en verbondenheid als coach nog veel meer. De vaardigheden en aanpak van het model maken het voor jou mogelijk op elk gewenst onderwerp jouw intuïtie in te zetten en effectief te coachen.

De Co-Active aanpak bevat actuele inzichten vanuit positieve psychologie en breinleren. Het totale programma bestaat uit drie onderdelen (Fundamentals, Intermediate en Certificering) elk met een eigen ICF accreditatie. ICF staat voor International Coach Federation, de grootste vakorganisatie van coaches ter wereld.

ICF accreditatie

De opleiding tot Co-Active Coach leidt op conform de standaarden en ethische normen van de International Coach Federation (ICF). ICF is de grootste vakorganisatie van coaches ter wereld met duizenden leden.

Certificaat

Na afloop van deze training beheers je de stevige grondhouding van een Co-Active Coach, die zich richt op de kracht, waarden en ambities van elke coachee. Je ontvangt een certificaat waarop vermeld staat dat je 85,25 uur ICF-geaccrediteerde (International Coach Federation) trainingsuren hebt gevolgd.

Mastery

Na Intermediate kun je starten met het individuele Co-Active Coach® Certificeringstraject bij CTI. Een intensief programma (zes maanden) dat je onder begeleiding van een team van CTI-getrainde mastercoaches doorloopt. Na afronding van het examen ontvang je de titel Certified Professional Co-Active Coach (CPCC), waarmee je jouw individuele certificering bij de ICF kunt aanvragen.

Fundamentals

In Co-Active Fundamentals maak je kennis met het Co-Active model en de vaardigheden die je als coach kunt inzetten. Denk hierbij aan het stellen van krachtige vragen, luisteren op drie niveaus, het creëren van een coachingsrelatie. Je leert erop te vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier krachtige keuzes in kan maken.

Je leert hoe belangrijk het is aan te sluiten bij de energie van de coachee, zowel vrolijke, energieke energie als verdriet of machteloosheid. Je merkt dat je jouw intuïtie kunt volgen om jouw coachee te laten inzien wat maakt dat hij bepaalde gevoelens heeft. Dit inzicht is essentieel voor jouw coachee om in zijn kracht te staan.

Bespaar 10% op Fundamentals + Intermediate

Volg direct de hele opleiding. In het Nederlands of Engels. Klassikaal of virtueel. Aan jou de keuze!

Intermediate

In Intermediate maak je jezelf het Co-Active model en de bijbehorende vaardigheden, waar je in Fundamentals mee kennis hebt gemaakt, volledig eigen. Intermediate bestaat uit vier modules, waarin de verschillende onderdelen van het Co-Active model worden getraind: 

Fulfillment
In deze module leer je hoe mensen zichzelf kunnen bevrijden van vooronderstellingen, regels en grenzen. Je leert hoe coachees hun eigen, unieke waarden kunnen ontdekken en een visie kunnen ontwikkelen voor een uitdagende toekomst. Je leert bovendien inlevingsvermogen en verbeeldingskracht optimaal gebruiken.

Balance
In deze module leer je mensen te begeleiden bij het maken van krachtige keuzes en bij te staan in het ontwikkelen van nieuwe perspectieven, waar ze écht achterstaan en naar gaan leven. Je leert coachees te helpen hun eigen situatie vanuit diverse perspectieven te bekijken. Bovendien leer je technieken om coachees aan te zetten tot actie.

Process
Je leert 'process coaching skills' om aan beladen, emotionele onderwerpen te werken. In tijden van euforie én van moedeloosheid. Daarnaast leer je emoties van de coachee te onderkennen en te gebruiken om door te dringen tot onderliggende vraagstukken.

Synergy
Je leert te vertrouwen op je intuïtie in gesprekken met jouw coachee, zonder dat je technieken of trucs toepast. Daarbij sta je in het hier en nu zonder gehinderd te worden door vooronderstellingen. Je gaat je eigen creativiteit en bekwaamheden vervlechten met wat je hebt geleerd in de voorafgaande trainingsblokken, waarmee jouw professionaliteit groeit naar een hoog niveau.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur