Talentontwikkeling bij Fugro: cultuurverandering in gang gezet

Relevance Fugro

Het talent development programma bij Fugro, genaamd U.Gro, is ontworpen om persoonlijke groei te stimuleren bij young professionals en toekomstige managers. Het programma werd gecreëerd om de samenwerking over grenzen heen te vergemakkelijken, transparantie binnen de organisatie te vergroten en medewerkers te helpen bij het grijpen van kansen om door te groeien.

U.Gro werd opgezet in samenwerking met Relevance. Het bood flexibiliteit en ruimte voor aanpassingen aan de behoeften van Fugro. Het programma werd online gelanceerd en omvatte verschillende elementen, van e-learnings en workshops tot deep dives en peer coaching.

Niet alles verliep zonder slag of stoot. Zo was dit traject een uitdaging voor medewerkers die op afgelegen locaties werken. Om deze reden is er een pilotprogramma gestart om flexibeler leren mogelijk te maken.De meeste deelnemers waren positief verrast door de waarde die het programma heeft toegevoegd aan hun powerskills.

Al met al heeft U.Gro de bedrijfscultuur van Fugro positief beïnvloed door collegiale samenwerking te bevorderen, wereldwijde kennisuitwisseling te vergroten en een cultuur van openheid en feedback te stimuleren. Het heeft het potentieel om het verzuim en verloop te verminderen en medewerkers gelukkiger en zelfverzekerder te maken, wat resulteert in meer betrokken en competente werknemers.

Wil jij ook een cultuurverandering tot stand brengen in je organisatie? Lees de hele case op de website van Relevance.

Meer weten hierover?

Je leest het op de website van Relevance
Alle Schouten & Nelissen websites
Alle Schouten & Nelissen websites