Nieuws

SUAS Educafé ‘Betekeniseconomie’ zet toon voor Bedrijfskunde

Steeds meer organisaties realiseren zich het belang van maatschappelijk rendement en streven naar een gezonde balans tussen welzijn, welvaart en welbevinden. Dit heeft geleid tot een groeiende behoefte aan professionals die deze maatschappelijke transitie kunnen bewerkstelligen.

De verschuiving naar een betekeniseconomie

Kees Klomp, een vooraanstaande expert op het gebied van betekeniseconomie, nam het podium tijdens de januari-bijeenkomst van het SUAS Educafé. Hij benadrukte het belang van de betekeniseconomie als een fundamentele verschuiving in de zakelijke wereld. In plaats van puur economische winst, staat nu de verbinding met de aarde en alle levende systemen centraal in deze benadering.

Kees Klomp deelde zijn inzichten met een divers publiek, bestaande uit docenten, medewerkers van Schouten & Nelissen en studenten. Hij liet zien hoe organisaties en professionals producten en diensten kunnen ontwikkelen vanuit een diepere verbondenheid met mensen en de planeet. In plaats van klanten te zien als consumenten, moeten ze worden beschouwd als deelnemers waarmee wordt samengewerkt om een betere toekomst te creëren.

Betekeniseconomie in de Bedrijfskunde opleidingen

De bachelor- en masteropleiding Bedrijfskunde van SUAS spelen een leidende rol in de integratie van de betekeniseconomie in het onderwijs. Deze opleidingen zijn gericht op het onderzoeken van integrale oplossingen en het creëren van maatschappelijke impact. Hierdoor ontstaan talloze carrièremogelijkheden voor studenten, zoals verandermanager, projectleider, organisatieadviseur of HR-businesspartner.

Steeds meer studenten vinden hun weg naar de Bedrijfskunde opleidingen van SUAS en richten zich op praktijkopdrachten waarbij het niet langer draait om financieel gewin, maar om maatschappelijk rendement. Deze erkende opleidingen leggen sterk de nadruk op ethisch leiderschap en verantwoord ondernemen, waardoor het perfect aansluit bij de verschuiving naar een betekeniseconomie.

De bijeenkomst van SUAS Educafé met Kees Klomp heeft duidelijk gemaakt dat de betekeniseconomie een centrale rol speelt in de Bedrijfskunde opleidingen van SUAS. Deze verschuiving naar een meer ethische en duurzame benadering van ondernemen en organiseren belooft een positieve impact te hebben op zowel studenten als de toekomstige zakelijke wereld.

Meer informatie over de Bedrijfskunde opleidingen vind je hier
Alle Schouten & Nelissen websites
Alle Schouten & Nelissen websites