Engagement & wellbeing bij Oxfam Novib

Klantcase Oxfam Novib Compressed

In gesprek met Katja Brenninkmeijer, Manager Human Resources, People & Culture, en Florence Allard, Employee Wellbeing & Engagement Specialist over aannames en de waarde van een diepgaand en transparant onderzoek.

Gelijke kansen, gelijke rechten, veiligheid, voeding, klimaat. Dit zijn de kernwaarden die voor Oxfam Novib belangrijk zijn. Wanneer je daar werkt, word je gedreven door intrinsieke motivatie om impact te maken. Ze zijn een value-driven organisatie die verandering in je DNA verankert.

Zelfs de grootste uitdagingen kunnen uiteindelijk zegeningen blijken zijn. COVID-19 heeft voor Oxfam Novib de manier van werken op zijn kop gezet, net als voor veel andere organisaties. Het is een uitdaging om de verbinding te behouden wanneer iedereen thuiswerkt. Tijdens de pandemie voerden we ook een interne reorganisatie uit. Katja vertelt: "Het was zwaar, en dat weerspiegelde zich in gegevens over ziekteverzuim, burn-out en verloop. De grote vraag was: voelen onze medewerkers zich nog steeds betrokken en veilig binnen de organisatie? En hoe kunnen we opnieuw de connectie vinden met elkaar, met de organisatie, en met onze ambitie en strategie?" Dit was het perfecte moment om met Realise in gesprek te gaan en de uitdagingen recht in de ogen te kijken.

Meer weten hierover?

Je leest het op de website van Realise
Alle Schouten & Nelissen websites
Alle Schouten & Nelissen websites