Blijf Investeren in kennis Het verhaal van Ron Weck

Ron Weck

In een wereld waar kennis snel veroudert, bewijst Ron Weck dat levenslang leren essentieel is, ongeacht je leeftijd. Als QA/QC manager investeerde Ron in zijn ontwikkeling door de hbo-module Bedrijfsprocessen te volgen, zijn eerste opleiding op hbo-niveau.

Ron benadrukt het belang van voortdurende groei, vooral voor de "oudere" generatie die vaak over het hoofd wordt gezien. Hij bewees zijn waarde door zijn nieuwe kennis toe te passen in zijn rol, waar hij bedrijfsprocessen optimaliseert.

De module heeft vier scholingsdagen en daarnaast werk je ook aan je eigen praktijkopdracht, het beroepsproduct. Je werkt en studeert dus tegelijkertijd, wat soms best een uitdaging is. Door op tijd te starten met inlezen en het maken van de eerste opdrachten breng je jezelf niet in de problemen.

Ron merkte dat veel van de deelnemers dezelfde problemen hadden als hij. Namelijk een gebrek aan goede onderlinge communicatie en onvoldoende structuur in de overdracht van gegevens van de ene afdeling naar de andere. Het is dan enorm fijn dat je tijdens deze opleidingsdagen ervaringen kunt uitwisselen.

Bedrijfskunde biedt veelzijdige vaardigheden, zoals het begrijpen en verbeteren van processen. Ron ontwikkelde 'power skills' en kon zijn kennis effectief inzetten in zijn organisatie. 

Meer weten hierover?

Wil jij ontdekken hoe Ron Weck zijn carrière naar een hoger niveau tilde door te blijven leren en investeren in zichzelf?

Je leest het op de website van SUAS
Alle Schouten & Nelissen websites
Alle Schouten & Nelissen websites