management & leiderschap

Shutterstock 1085513585

Management & leiderschap: sterk en persoonlijk

Leidinggeven is niet vanzelfsprekend; goed leiderschap in de context van werk vandaag is ook leiding krijgen. Als organisatie met een groot hart voor de menselijke kant van leiderschap en management, zien wij dit als één van de belangrijke pijlers binnen ons aanbod. Goed leiderschap zorgt er immers voor dat professionals en teams het beste uit zichzelf kunnen halen, en daarmee zichzelf en hun organisaties sterk en wendbaar maken. En alhoewel het begrip ‘leiderschap’ de afgelopen decennia veranderd is, is onze visie op goed leiderschap onverminderd relevant.

Het traditionele top-down leidinggeven maakt steeds meer plaats voor dienend leiderschap, waarbij de mens achter de professional centraal staat.

Shutterstock 598993493

Ook in relatie tot de mensen en de organisatie aan wie hij of zijn leiding geeft. Zelfbewustzijn, observatie, reflectie en empathie zijn dan ook onmisbare skills voor een moderne leider. Een moderne leider inspireert, motiveert en krijgt mensen mee in een gedeelde visie. Door verandering niet te vrezen maar juist te omarmen, houden de leiders van morgen hun mensen sterk en in beweging. Schouten & Nelissen weet hoe verschillende leiderschapsstijlen- en vaardigheden professionals en teams laten excelleren en heeft daarom voor elke leider die wil groeien het juiste aanbod.

Maar leiderschap kent inmiddels ook een bredere invulling die net zo belangrijk is voor professionals zonder een leidinggevende functie. Persoonlijk leiderschap staat de laatste jaren steeds nadrukkelijker in de schijnwerpers. In een wereld van werk waar verandering en adaptiviteit dagelijks aan de orde komen, moet je als werkend mens steeds beter in staat zijn om zelf je koers te bepalen; van duidelijk erkennen en aangeven wat je nodig hebt om je te kunnen blijven ontwikkelen, tot doelen bereiken door vooruit te plannen met de middelen en mensen om je heen. Steeds vaker hebben professionals de weg naar succes in eigen hand.

Brooke Cagle Whwybmtn3 0 Unsplash (1)

"Wij coachen en trainen leiders, professionals en organisaties die leiderschap omarmen om met de juiste kennis en persoonlijke vaardigheden op hun eigen manier impact te creëren. "

Met hun team en organisatie én op hun omgeving. Daarvoor bieden wij verschillende specialistische diensten op maat. Ontdek hieronder hoe ons aanbod ook jouw leiderschap kan versterken.

Onze  Expertises

Bekijk wat we allemaal voor je kunnen betekenen
Alle Schouten & Nelissen websites
Alle Schouten & Nelissen websites