vitaliteit & stress

Shutterstock 1548555932

Vitaliteit en stress: Gezond en gelukkig

Gezonde spanning maakt je alert en zorgt ervoor dat je goed kunt functioneren. Spanning wordt pas problematisch als deze omslaat in stress en ervoor zorgt dat je niet meer kunt ontspannen of zelfs lichamelijke klachten krijgt. Schouten en Nelissen heeft werkplezier hoog in het vaandel staan.

"Wij vinden het van groot belang dat werknemers en werkgevers energiek de dag doorkomen en opgeladen weer naar huis gaan. Daarom geven wij meerdere trainingen en opleidingen die je leren hoe je stress op werkt kunt verminderen."

Shutterstock 1045933894

Hierin helpen we zowel individuen als complete organisaties. Zo hebben wij binnen en Schouten & Nelissen diverse organisaties die de expertise in huis hebben om werkgevers te ondersteunen bij het realiseren van gezond werkklimaat. Via diverse scans krijgen medewerkers inzicht in hun eigen welzijn en ontvangen ze meteen handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Als iedereen op een prettige manier werkt kan je als organisatie het meeste uit een werkdag halen!

Op individueel niveau betekent dit dat we samen ontdekken wat de achterliggende oorzaken achter stress zijn. Denk bijvoorbeeld aan onduidelijke afspraken of verantwoordelijkheden, onvoldoende steun van een leidinggevende en onrealistische planningen. Sommige factoren kunnen we elimineren en andere kunnen we in betere banen leiden. We bekijken wat persoonlijke stressfactoren zijn en hoe hiermee omgegaan kan worden. Dit doen we via trainingen en opleidingen op het gebied van assertiviteit, timemanagement en stressbestendigheid. Zo stimuleren we veerkracht en vitaliteit en zorgen we ervoor dat iedereen lekker in z’n vel komt te zitten. Alleen dan kun je op werk echt in je kracht staan en de best mogelijke resultaten boeken.

onze expertises

Bekijk wat we allemaal voor je kunnen betekenen
Alle Schouten & Nelissen websites
Alle Schouten & Nelissen websites