Nieuws

IXLY HEEFT NIEUWE CEO

Dirk-Jan van de Werfhorst is de nieuwe CEO van Ixly

Ixly, het toonaangevende e-assessmentplatform van Schouten & Nelissen IT-investeerder Pride Capital Partners, heeft aangekondigd dat Dirk-Jan van de Werfhorst is benoemd tot nieuwe CEO van het bedrijf.

Van de Werfhorst, voorheen werkzaam in diverse leidinggevende functies bij HR-dienstverlener PiCompany, neemt nu de leiding over van Ixly. Deze benoeming markeert een belangrijke overgang, met medeoprichter Diddo van Zand die de rol van CEO verlaat en plaatsneemt in de Raad van Advies.

Ixly is opgericht in 2005 en heeft zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van digitale assessment-oplossingen, gericht op het selecteren, ontwikkelen en behouden van talent. Het bedrijf levert tests en portals die HR-professionals ondersteunen bij strategisch talentmanagement. Voor Van de Werfhorst is dit een terugkeer naar vertrouwd terrein als CEO.

Groei

In de komende jaren is het doel van de nieuwe CEO om de nationale en internationale positie van Ixly verder te versterken. Van de Werfhorst legt uit: "Dit gaan we onder andere bereiken door de verdere ontwikkeling van Software as a Service voor ons assortiment aan assessment-oplossingen en data-gedreven toepassingen. Daarnaast zullen we onze dienstverlening nog meer richten op grote bedrijven, waar nog veel groeipotentieel is.”

Na achttien jaar neemt Van Zand afscheid als directeur van Ixly. Deze stap is weloverwogen, aldus de oprichter van het assessmentplatform. "Dirk-Jan is de juiste persoon om het bedrijf naar de volgende fase te leiden," zegt Van Zand. "Ixly is inmiddels geen startup meer en dat is voor mij het signaal om het stokje over te dragen. Ik behoud een minderheidsaandeel en zal als lid van de Raad van Advies op de achtergrond betrokken blijven.”

Meer informatie over Ixly vind je hier
Alle Schouten & Nelissen websites
Alle Schouten & Nelissen websites