Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Bachelor Bedrijfskunde

Nieuw

Bachelor Bedrijfskunde

Aanvraagproces NVAO-accreditatie is gestart.

 • Leer beter en van een afstand kijken naar de markt en je eigen organisatie
 • Kijk breder naar huidige en toekomstige bedrijfskundige vraagstukken
 • Word die daadkrachtige veranderaar die je organisatie futureproof maakt

Bekijk alle details

Een startmoment wordt met je afgestemd

Uitvoering
HBO bachelor
Duur
36 dagen (4 jaar)
Startmoment
Start al in mei
Onderwerpen

Dit ga je leren in Bachelor Bedrijfskunde

Met de Bachelor Bedrijfskunde in je zak ben je klaar de rol te vervullen van verbinder, veranderaar en innovator, in welke organisatie dan ook. En laat dat nu precies zijn waar de wereld van morgen om zit te springen. Als bedrijfskundige opereer je op het snijvlak van organisatie en buitenwereld. Visie, strategie, inrichting van processen en uitvoering? Helemaal jouw ding. 

Met deze opleiding verbreed je je inzicht in marketing en communicatie, financieel management, bedrijfsculturen en coaching. Om maar eens wat topics te noemen. Met iedere module die je volgt, past de jas van breed opgeleide bedrijfskundige je beter. Daarnaast staat de ontwikkeling van persoonlijk en professioneel leiderschap centraal. Soft skills als samenwerken, effectief communiceren en verandermanagement? Alles komt voorbij.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Strategie en duurzaamheid
 • Marketing en communicatie
 • Financieel management
 • KPI’s en business intelligence
 • Management van bedrijfsprocessen
 • Verandermanagement en innovatie
 • Digitale transitie
 • Internationaal management
 • Persoonlijk en professioneel leiderschap
 • Organisatie- en teamcoaching
 • Ethisch leiderschap

Resultaten

 • Je kent de belangrijkste bedrijfskundige principes en modellen
 • Je begrijpt welke aanpak nodig is voor welk bedrijfskundig vraagstuk
 • Je weet hoe je organisatieonderzoek verricht en problemen oplost
 • Je bent een goede gesprekspartner bij complexe organisatievraagstukken
 • Je kunt bruggen slaan tussen vakgebieden, structuren, mensen en technologie
 • Je bent in staat de organisatie ook in de toekomst mee te laten bewegen
 • Je hebt toegang tot een uitgebreid alumni-netwerk

Word jij die verbinder waar de toekomst om vraagt?

Voor wie?

Wil jij je organisatie leren zichzelf opnieuw uit te vinden in tijden van verandering en omgevingen waar ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen? Na deze bedrijfskundige opleiding op Bachelor niveau kun je het. Je draagt op strategisch managementniveau bij aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. Want waar vandaag om vraagt, kan morgen weer anders zijn.

Inhoud

De Bachelor Bedrijfskunde duurt vier jaar en bestaat uit onderstaande acht modules.

Inleiding bedrijfskunde

Je leert over visie, strategie en marketing. Geeft richting aan wie je bent als professional, waar je staat en wat je wilt ontwikkelen. Daarnaast maak je een eerste organisatie-analyse. De exacte onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, vind je in de modulebeschrijving.

Inzicht in organisaties

Hoe hangt het ene proces samen met het andere? Hoe analyseer je een probleem? In deze module krijg je inzicht in de strategische en operationele aspecten van organiseren: gedrag, processen en resultaten. De exacte onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, vind je in de modulebeschrijving.

Data driven kwaliteit in organisaties

Je verdiept je in hoe de organisatie invulling geeft aan haar bestaansreden en strategie. We gaan daarbij in op innovatie en technologie en het belang van data en kennis.

Inrichting van de organisatie

Deze module gaat over hoe je de organisatie zó inricht dat je van strategie tot executie komt. Wat vraagt dat van cultuur en ontwerp van organisaties, processen en producten?

Innovatiekracht in organisaties

Je leert wat er nodig is voor continue innovatie. Daarbij ga je in op duurzame waardecreatie door het toepassen van verschillende modellen en methodieken, zoals design thinking en doorbraakdenken.

Corporate Social Responsibility

Je leert hoe organisaties positief kunnen bijdragen aan hun (internationale) omgeving en toekomstige generaties. Daarbij onderzoek je bijvoorbeeld hoe de kernwaarden vertaald worden in de bedrijfsvoering en samenwerking met anderen.

Personal Leadership Journey

Jij gaat op reis als continu lerende professional. Straks weet je hoe je een strategische gesprekspartner kunt zijn voor organisaties en hoe je de beweging die nodig is op deskundige wijze en in verbinding realiseert.

Afstudeerfase

Tijdens de hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio verzamelt. In de afstudeerfase werk je aan een praktijkgerichte afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt.

Kosten en financiering

Deze opleiding kost in totaal € 29.500,00 BTW vrijgesteld, en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Opleiding

Jouw investering in deze bachelor bedraagt € 29500,00, wanneer je kiest voor betaling in één keer. Hierover wordt geen btw berekend. Kijk voor de andere betaalopties en financieringsmogelijkheden op www.sn.nl/praktische-informatie-bachelors.

Materiaal

Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van je studieboeken (ca. € 125,00 per bachelormodule). Voor de start van de module ontvang je een modulebeschrijving inclusief literatuurlijst. De kosten voor het studiemateriaal zijn dus niet bij de prijs inbegrepen en worden niet vermeld op de factuur. Je kunt ze eventueel apart declareren bij je werkgever. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider en je businesscoach bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de opleiding het beste kunt volgen.

Collegedagen

Doordat de Bachelor Bedrijfskunde modulair is opgebouwd, kun je zelf jouw studietempo bepalen. De opleiding bestaat uit een persoonlijk doelstellend gesprek, voortgangsgesprekken, 34 modules met een minimale doorlooptijd van 4 jaar en 1 afstudeeronderzoek.

Een bachelormodule bestaat uit 3 collegedagen of 6 dagdeelbijeenkomsten en 2 intervisiebijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken. Je tijdsinvestering is circa 16 uur aan zelfstudie per week (inclusief collegedagen). Je kunt twee keer per jaar starten met de bachelor: in januari en september.

Je kunt de modules maximaal 4 jaar combineren tot een complete bachelor. De complete bachelor bestaat uit 240 ECTS: 60 ECTS voor de propedeuse fase en 180 ECTS voor de hoofdfase.

Module 1 t/m 10, colleges 1 t/m 2 of 3 + 2 intervisiebijeenkomsten:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur of
 • 2 dagdeelbijeenkomst

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze bacheloropleiding is 20 deelnemers.

Diploma

Deze opleiding van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences bevindt zich in de laatste fase van accreditatie door de NVAO  als bachelorgraad met de titel Bachelor Bedrijfskunde en zal daarmee voldoen aan de Europese normen voor een bachelorpleiding.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docenten

Schouten & Nelissen University of Applied Sciences werkt met ruim 60 verschillende hoogleraren, professoren en professionals met een brede ervaring in zowel de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld.  Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw persoonlijke werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijk.

Businesscoach

Tijdens je studie maak je gebruik van een businesscoach. Hij of zij is een ervaren collega of manager in je organisatie. Met hem of haar voer je regelmatig een klankbordgesprek over de voortgang van je praktijkopdracht. Het is daarom belangrijk dat je voor de start van een module je businesscoach benaderd hebt.

Nu starten met Bachelor Bedrijfskunde

Bachelor Bedrijfskunde

Aanvraagproces NVAO-accreditatie is gestart.

 • Leer beter en van een afstand kijken naar de markt en je eigen organisatie
 • Kijk breder naar huidige en toekomstige bedrijfskundige vraagstukken
 • Word die daadkrachtige veranderaar die je organisatie futureproof maakt

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Susanne Beukes

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou