Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Reviews Assertiviteitstraining intensief


Om de betrouwbaarheid en transparantie van al onze reviews te waarborgen hebben wij ervoor gekozen om onze reviews door een externe partij te laten verzamelen. Wij hebben hierbij gekozen voor de Feedback Company.

Wil je graag weten wat het reviewbeleid is en hoe een reviewpagina tot stand komt? Klik hier voor meer informatie

 • prettig. Ik zag er erg tegenop, maar vond het erg verhelderend. Het gaf me vooral veel inzicht in het gedrag van mezelf en van andere mensen.

  Jonker, Linda
  9 van de 10
 • Over het algemeen kreeg ik een goede waarde voor deze training. Iedereen was vriendelijk en ik denk dat de groep een goede samenhang en positieve dynamiek had. Wat nog belangrijker was, het bleef professioneel en ging meteen ter zake.

  Leroy, Emilien
  8 van de 10
 • Een geweldige training die ik zeker aan kan bevelen. De trainingsomgeving (mijnsn) sluit goed aan op de trainingen zelf en ik heb hier echt in korte tijd veel geleerd. De training had van mij 3 weken langer gemogen (tussen elke bijeenkomst een week extra om opdrachten te maken, maar vooral ook om te kunnen oefenen met hetgeen je tijdens een bijeenkomst leert).

  Goetheer, Rob
  9 van de 10
 • Ik was eerst zenuwachtig en wist niet wat ik moest verwachten, maar tot mijn verbazing heb ik de training als zeer prettig ervaren.

  Cruz Sosa, Maria de la
  10 van de 10
 • Mijn algehele ervaring met de training is heel goed ik heb heel veel geleerd en ben ook achter dingen die ik nog niet van mezelf wist. Tijm heeft veel energie tijdens het uitleggen waardoor je zelf ook energie krijgt en het leuker word.

  Brink, Bob van den
  9 van de 10
 • informatieve training met veel theorie en praktijkoefeningen.

  Leupen, Sophie
  8 van de 10
 • Als je in een veilige omgeving geconfronteerd wilt worden met je eigen assertive gedrag of gebrek daaraan, door een ervaren trainer die je met respect uitdaagt, is deze training een aanrader.

  Veldhuizen, René
  8 van de 10
 • De training was soms pittig in de zin dat ik uitgeput thuis kwam. In mijn beleving is dat een goede zaak, want dan wordt er gewerkt aan verbetering. Ik vond het oprecht een goede training.

  Meesters, Jos
  9 van de 10
 • Ik ben erg tevreden over de training. Ik ben mij bewust geworden van mijn gedrag en hoe ik dit kan verbeteren. Voor het verbeteren heb ik ook voldeonde handvaten gehad om hiermee aan de slag te gaan. Ik zou deze training zeker aanbevelen aan vrienden of collega's.

  Zijlstra, Vivienne
  10 van de 10
 • Ik heb de training Assertiviteit Intensief als zeer leerzaam ervaren. Al vanaf trainingsdag 1 was ik aangenaam verrast over hoe herkenbaar geschetste situaties voor mij waren. Ook de theorie en uitleg over hoe om te gaan met deze situaties waren heel verhelderend. Door deze trainingsdagen ben ik in de praktijk veel bewuster geworden van mijn eigen assertiviteit. Ik merk dat ik gemakkelijker een inbreng heb tijdens overleggen zonder eerst een afwachtende houding aan te nemen. De sfeer in de groep was goed en de accommodatie was gewoon goed geregeld. Wij hadden een enthousiaste trainer. Voor elke situatie wist Yvonne een juiste oplossing door steeds weer opnieuw de theorie toe te passen. Door steeds door te vragen kwamen wij er steeds achter wat de kern van het probleem was, en van daaruit gaf zij handvatten en feedback om te gebruiken in de praktijk. Schouten en Nelissen maar bovenal Yvonne; bedankt voor deze leerzame training!

  Zwan, Johan van der
  9 van de 10
 • uitstekend

  Kors, Milly
  9 van de 10
 • Training is zeer waardevol, leuke trainster, accommodatie en lunch is goed en dichtbij centraal station.

  Arts-van Bentem, Anja
  8 van de 10
 • Bij de eerste dag zat ik te denken waar ik was beland. In het begin leek het een beetje een support groep voor de introverten, maar ik kwam later tot de realisering dat ik door de dagelijkse ratrace ben vergeten wat voor mij belangrijk was. Door te onderzoeken wat mijn kernwaardes waren, kwam ik ook achter wat mij wel of niet gelukkig maakte en heb ik een stap durven te zetten om in een andere omgeving te werken. Behalve mezelf te ontdekken met kernwaardes, kwam ik er ook achter hoe anderen mij zien. Bij mensen die mij al langer kennen, weten ze waarom ik iets doe, maar voor andere komt ik kil over omdat ik mijn verhaal alleen vol met feiten zijn. Het boekje met assertieve zinnen oefen ik ook elke week om me eraan te herinneren, dat gevoelens geuit kunnen worden, zelfs op de professionele vloer. Vanwege mijn cultuur is dit moeilijk, maar door veel te oefenen, kan je eraan wennen en meer gebruiken. Ik moet mijn kernwaarden in vizier houden en niet vergeten meer te oefenen.

  Kong, Kit Ying
  10 van de 10
 • Ik heb de training als leerzaam, doelgericht en goed toepasbaar in de praktijk ervaren. Wat moeite gehad met het uploaden van bestanden. Voelde als een veilig omgeving waarin we alles met elkaar konden delen. Dit heeft ook zeker te maken met de trainer! Rustig staat open voor vragen, opmerkingen of andere verduidelijkingen. Zeker aan te raden aan andere collega's of personen die hier ook moeite mee hebben!! Bedankt!

  Dijk, Manouk van
  9 van de 10
 • ik was heel erg kat uit de boom kijkerig, en tot mijn verbazing heb ik het heel erg prettig gevonden. was ook veel beter dan de laatste "assertief" cursus die ik had gedaan. confrontatie blijft bij mij een heikel punt maar ik heb daar wel mee leren omgaan (kind of). Ik wil eigenlijk verder hieraan werken met de punten die duidelijk eruit kwamen dat ik aardiger voor mezelf moet zijn. en veel meer oefenen met "feedback" geven als ik aangevallen wordt. en ook met mijn grenzen aangeven.

  Carlin, Sacha
  10 van de 10
 • Ik ben heel erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Ik heb veel over mezelf geleerd. Het oefenen met andere studenten heb ik als zeer prettig ervaren. Het voelde erg veilig en dat is heel belangrijk voor mij. Paula is een fantastische trainster.

  Vis, Monique van der
  10 van de 10
 • De training was enorm leerzaam, en ik heb de groep als vertrouwd, ondersteunend en inspirerend ervaren. Paula was een prettige trainer. Ze heeft kennis en ervaring, neemt tijd voor praktische vraagstukken die opkomen, en deelt daarbij tegelijk veel leerzame en bruikbare informatie. Ik heb de training als waardevol en toepasbaar ervaren en heeft mij echt geholpen.

  Westerveld, Rachel
  9 van de 10
 • HEt was een leuke en interactieve training. Ook veel aan de informatie en boeken gehad. Online leeromgeving is ook zeer handig,

  Lijzenga, Gerda
  9 van de 10
 • zeer leerzaam

  Commandeur, Sietske
  9 van de 10
 • Ik ben zeer tevreden over deze training. Ik heb veel geleerd over mezelf en over hoe om te gaan met situaties die mij normaal veel spanning oproepen. Het was goed verzorgd en een fijne ervaring die ik niet snel vergeet.

  Heijden, Isis van der
  9 van de 10
 • Door de training ben ik bewust geworden van hoe ik communiceer en op welke manier dit beter kan waardoor ik assertiever over kan komen. Ik heb tijdens de training een hoop handvaten gekregen om mijn assertiviteit verder te ontwikkelen.

  Jaminon, Aimee
  9 van de 10
 • Al met al heb ik veel geleerd van deze training en heb ik genoeg handvaten gekregen om toe te passen in de praktijk. Olchert bedankt voor deze leerzame trainingsdagen!

  Robben, Suzanne
  8 van de 10
 • Mijn ervaring met de training is dat deze zeer intensief is, maar dat is ook de bedoeling. Voor de meeste cursisten is de training best confronterend en buiten hun comfortzone, maar door de aanpak en opbouw van de training en vooral door onze trainer was de training nooit saai, kreeg iedereen voldoende aandacht, werd je altijd serieus genomen en was er vanaf minuut 1 een volledige veilige omgeving. Een absolute aanrader!

  Spaans, Roland
  9 van de 10
 • Ik zag er lang tegenop om een assertiviteitstraining te doen, maar het is me zeer goed bevallen. Had veel eerder de stap moeten zetten! De trainer zorge ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde en het was een hele fijne, open groep. Ik heb heel veel geleerd over mezelf en handvatten gekregen om me zekerder te voelen en mijn gedrag te veranderen. Het was wel behoorlijk intensief, soms was er te weinig tijd tussen bijeenkomsten om alles in de praktijk te brengen.

  Bal, Suzanne
  9 van de 10
 • Va te voren contact opgenomen met SN met de vraag welke training het best zou passen bij mijn vraagstelling. Erg goed advies. Van te voren wist ik niet goed wat te verwachten, had ik ook geen hoge verwachtingen en vond ik het erg spannend. De training is me echt bovenverwachting goed bevallen. Onder de indruk hoe proffessioneel alles is opgezet en dat het niet alleen bij de 5 trainingsdagen bleef. Als ik dan nog iets zou moeten opmerken dan zou ik de snelheid waarmee de trainingen elkaar opvolgen noemen. De drie weken tussenpoze was erg krap om een actieplan te schrijven, goed in de praktijk te brengen en te beschrijven. Je bent ook deels afhankelijk of situaties zich voordoen. Heb er zin in om alle opgedane kennis in de praktijk te gaan blijven brengen, gelukkig nog even met online ondersteuning :-)

  Blanken, Renate den
  10 van de 10
 • De training was prima verzorgt, de trainster heeft snel de verschillen persoonlijkheden doorgrond en daarop gehandeld. De groep was open en werkte goed samen. er was wederzijds respect. ik ben blij dat ik deze training gevolgd heb.

  Santos, Victor
  9 van de 10
 • Ik vind het een hele mooie training die ik ook als eens 15 jaar geleden heb gevolgd, ik heb er weer veel aan gehad mbt mijn assertiviteit, ik vind Paula een hele goede coach en ik vond het ook een hele fijne groep. Ik ben weer een stuk assertiever geworden.

  Smit, Niels
  9 van de 10
 • zeer zinvol en leerzaam

  Carolus, Nardo
  9 van de 10
 • Boven verwachting! Aan deze training heb ik meer gehad dan vele gesprekken met een psycholoog in 1 op 1 gesprekken! Compliment!

  Milgen, Wanda van
  9 van de 10
 • Jammer dat de MBO variant niet door ging, maar bedankt dat ik door geschoven werd naar de HBO en dat was goed.

  Ratering, Tiny
  9 van de 10
 • De training als zeer prettig ervaren. Alles was goed geregeld en ik heb erg veel geleerd van de training. Ik zou zeker nog een keer een training volgen bij Schouten & Nelissen.

  Berg, Erwin
  10 van de 10
 • Door het deelnemen aan het leertraject, uitvoeren van de opdrachten en invullen van de Blog wordt je actief betrokken bij het leerproces. Dit is uitstekend !!

  Ghoerai, Omprakash
  10 van de 10
 • De groep en trainster sloten goed aan. Er was veel huiswerk. An sich snap ik dat, maar sommige opdrachten vond ik niet heel goed aansluiten bij de training of mijn persoonlijke leerdoelen. Soms werd er teruggegrepen op eerdere opdrachten. Het is dan vervelend dat er geen koppeling is gemaakt tussen die pagina's, dat je ofwel je eigen werk direct terug kunt lezen/vinden ofwel een samenvatting ervan hebt.

  Go, Jennifer
  9 van de 10
 • Ik vond het een fijne training waar ik heel veel van geleerd hebt. De training heeft mij voldoende handvatten en inzichten gegeven om aan mijn assertiviteit te werken. Het geleerde kan ook direct in de praktijk gebracht worden en dat is heel waardevol.

  Visser, Ellianne de
  9 van de 10
 • Mijn ervaring met deze training is zeer positief. Ik vond de lesstof zeer nuttig en leerzaam. Ook de opdrachten waren duidelijk evenals de bijgeleverde boeken en materiaal. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen.

  Versloot, Judith
  8 van de 10
 • Wat ik vooral goed vond was het inzicht opgedaan via de Roos van Leary

  Ogrinc, Henk
  9 van de 10
 • Goede training met name door de trainster. afwisselen theorie en praktijk

  Philip, Marit
  8 van de 10
 • Ik ben zeer tevreden met de training.

  Bombeeck, Tom
  8 van de 10
 • De training zorgt voor een stuk bewustwording van je eigen gedrag en handelen. Het is confronterend maar draagt goed bij aan de te behalen leerdoelen. De trainer was erg goed in het koppelen van theorie naar de praktijk. Kortom een training waar ik veel aan gehad heb.

  Podde, Marjan
  9 van de 10
 • Zeer nuttige training. Mijn gevoel tijdens/na de training is veelal 'misschien had ik dit (veel) eerder moeten doen.' Prettige groep, waardoor het makkelijk is gebleken wat dingen te oefenen/bespreken waar ik anders huiverig voor zou zijn geweest.

  Evertz, Erik
  8 van de 10
 • Heel effectief en doelgericht. Er wordt goed geluisterd naar je leerdoelen en hierop ingespeeld, door de trainer, maar ook de leermiddelen. Je krijgt genoeg handvaten mee om de training en je persoonlijke ontwikkeling tot een succes te maken. Je krijgt inspiratie van de trainer en de opzet van de training.

  Binda, Roshnie
  9 van de 10
 • Cursus sluit optimaal aan op de praktijkgerelateerde kwesties waar ik en mijn medecursisten tegen aan liepen. Hierdoor heeft iedereen grote stappen kunnen maken en de juiste tools verkregen om deze toe te kunnen passen

  Tol, Merijn van
  9 van de 10
 • erg positief, wel erg zwaar maar leerzaam

  Jong, Nancy de
  9 van de 10
 • De training sluit volledig aan, aan mijn leerbehoefte. Het heeft me nieuwe inzichten gebracht door op verschillende tools te leren toepassen samen met mijn medecursisten. Daarnaast nodigt de opbouw van de training je uit om continu na te denken hoe je reageert op bepaalde situaties en houdt je een spiegel voor hoe het ook anders kan.

  Engelen, Wim
  8 van de 10
 • Het is heel fijn om de training over een aantal maanden te spreiden. Het is mogelijk om zaken te verwerken, uit te proberen en er is voldoende leeswerk. De trainingsbijeenkomsten is dan een stukje terugkijken, doen en plannen voor een vervolg.

  Kostelijk, Gérard
  8 van de 10
 • Zeer positief, met name dankzij het intake gesprek raak je gemotiveerd om definitief te kiezen voor de training omdat je duidelijk uitgelegd krijgt welke veranderingen/verbeteringen je kunt bereiken. Daardoor bestaat de groep uit gemotiveerde mensen die elkaar naar een hoger niveau tillen.

  Minis, Lucien
  8 van de 10
 • Het is life changing. Jammer dat er over een jaar of 6 maanden niet een korte terugkom dag is met de trainster. Soort mini opfris cursus.

  Mathlouthi, Chouhaïra
  9 van de 10
 • De samenloop van locatie, instructie en groepsgevoel heeft gezorgd dat de cursus een perfect resultaat heeft geboekt.

  Haas, Maarten de
  8 van de 10
 • Ik ben erg tevreden over de training. De training heeft mij handvaten gegeven om assertiever in het werkveld te staan. Voor mij is het nu belangrijk wanneer nodig terug te gaan naar wat ik allemaal geleerd heb tijdens de curcus om op deze manier te blijven groeien en steeds beter mijn assertiviteit in te zetten. Ik wil graag Anja bedanken voor de goede begeleiding tijdens de curcus. Zij heeft goed kunnen inschatten wat ik nodig heb tijdens deze curcus om mijn bewust te worden hoe assertiviteit precies werkt en hoe dit meer eigen te laten worden.

  Scheres, Simone
  8 van de 10
 • Ik ben meer dan tevreden over deze training, ik zou het iedereen aanraden. Ik zou willen dat ik het al eerder gedaan had.

  Hoogendoorn, Mirjam
  10 van de 10
 • Uitstekende training met juiste onderwerpen en leerzaam om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Herkenbare problemen bij medecursisten, waardoor je nog meer leert, dus niet alleen van de trainer, maar ook van elkaar tijdens de oefeningen tussendoor.

  Laurensen, Jolanda
  9 van de 10
 • Zeer goed. Ik heb vanaf het intakegesprek tot en met de laatste bijeenkomst nieuwe dingen geleerd, mijzelf verder ontwikkeld (zowel privé als zakelijk) en kunnen werken aan mijn leerdoelen. Dit dankzij de uitstekende opbouw van de training en de bijeenkomsten door het geven van duidelijke uitleg, oefeningen tijdens de bijeenkomsten, opdrachten en het toepassen in de praktijk. Kortom, ik zou iedereen met een soortgelijk doel deze training aanbevelen.

  Immeker, Hendrik-Jan
  9 van de 10
 • De training is prettig samengesteld, omdat je zowel online als in groepsverband de stof doorneemt. Er is veel ruimte tijdens dit traject voor eigen inbreng. De bijeenkomsten vond ik erg interessant. Vooral toen de acteur praktijkvoorbeelden met ons doornam. Leerzaam om ook de situaties van de medecursisten bij te wonen.

  Lith, Daniëlle van
  9 van de 10
 • Super training, voor mij een hele goede keuze om deze training te volgen! Echt heel veel aan gehad, vrij intensief maar erg leerzaam. Alle kanten van het onderwerp werden besproken, training is helemaal compleet. Trainster is heel kundig. Fijne groep, waarin ik me vrij voelde. Kortom ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd!

  Horst, Nina ter
  9 van de 10
 • Training voldeed aan mijn verwachtingen, heb er veel van geleerd en kan het direct toepassen in de praktijk.

  Leeuwenburg, Linda
  9 van de 10
 • Leerzaam

  Wisse, Eva
  8 van de 10
 • Goed en prettig. Bij een eventuele toekomstige training, ga bij SN kijken of zij de passende training hiervoor in huis hebben.

  Tuinte, Edwin
  9 van de 10
 • N.v.t.

  Houtekamer, Marieke
  8 van de 10
 • Ik vond de training uitstekend. De training sloot goed aan bij mijn leerdoelen. Ik vond de een-op-een kennismaking / kick-off met de trainster erg prettig en nuttig. De boeken en het lesmaterieel dat bij de training wordt verstrekt zijn erg nuttig en heel goed leesbaar. Tenslotte heb ik de groep met mede cursisten als erg prettig ervaren.

  Dierikx, Erik
  9 van de 10
 • Heel goed georganiseerd. Fijne mensen in werkgroep, zij hebben mij heel goed geholpen in de opdrachten in het hotel.

  Mulkens, Andre
  8 van de 10
 • Een zeer positieve ervaring. Ik ging met veel plezier naar de trainingen en heb er veel geeleerd.

  Suijkerbuijk, René
  9 van de 10
 • Goede en positieve ervaring. Ik ben zeer enthousiast over Schouten en Nelissen. Dit kwam mede door de fijne groep waar ik in terechtgekomen ben en trainster Wilma Wijnhoven!

  Voois, Benita
  9 van de 10
 • Een training die me heeft geïnspireerd en me blijvend verder heeft geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.

  Beunder, Jan Jaap
  9 van de 10
 • Prima training, gaan de weg de training leer je ook veel van elkaar omdat er regelmatig praktijk opdrachten zijn. Voor de volgende keer zou het misschien beter zijn om de aangeleverde leermiddelen allemaal van tevoren door te nemen. nu ging ik ze tijdens of na de training doornemen en heb ik het idee dat ik regelmatig achter de muziek aan loop.

  Hoekstra, Richard
  8 van de 10
 • Heb veel aan cursus gehad, praktijkgericht. Veel ruimte voor eigen inbreng / eigen casussen. Groep medecursisten was ook prettig. Ik heb een open en eerlijke sfeer ervaren

  Post, Jeanet
  9 van de 10
 • heel positief, ik heb er meer uit kunnen halen dan ik van tevoren gedacht had

  Mak, Laura
  9 van de 10
 • De training heeft mij bijzonder geholpen. Al na een aantal weken en opdrachten zag ik resultaat. Het gaf mij concrete handvaten in waar ik in vastliep. Ik vind het een aanrader!

  Maas, Siebren
  8 van de 10
 • Fijne en leerzame training.

  Wassili, Amado
  10 van de 10
 • Buiten gewoon geslaagd.

  Oranje, Peter
  9 van de 10
 • Zeer fijne training. Zeker omdat je het geleerde direct in de praktijk kan brengen.

  Man, Leo de
  10 van de 10
 • Ik ben heel blij dat ik deze training gevonden en gevolgd heb. Ik heb echt het idee dat dit mij verder heeft geholpen en dat dat nog niet klaar is.

  Schep, Jacqueline
  10 van de 10
 • Waardevol, was goed voor mij. Ben er sterker van geworden en zelfbewuster. 'Ik mag er ook zijn en mijn mening telt ook'

  Kloese, Bert
  10 van de 10