Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Financieringsmogelijkheden

Gefeliciteerd! Je hebt de opleiding gevonden die het beste bij je past. Maar hoe financier je deze?


Er zijn in principe twee manieren om je opleiding te financieren. Je werkgever financiert (deels) je opleiding. Of je financiert deze zelf. Wanneer je je opleiding zelf betaalt, zijn er wel diverse interessante wettelijke regelingen waarvan je gebruik kunt maken. We zetten alles even voor je op een rij.

Je werkgever financiert je opleiding

Veel van onze deelnemers en studenten krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een opleiding of training vergoed. Je werkgever stelt jou in dat geval een Persoonlijk Opleidingsbudget (POB) ter beschikking. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in hun werknemers, omdat het direct voordelen oplevert. Je werkgever heeft immers baat bij de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet, zoals het plan of onderzoek waarin je het geleerde op je eigen praktijk toepast. 

Je financiert zelf je opleiding

Ook als je zelf (deels) je opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Onze opleidingen komen in aanmerking voor diverse subsidieregelingen, waardoor jij - ook al betaal je zelf - voordeliger kan studeren. Wat zijn de mogelijkheden?

Belastingvoordeel

Schouten & Nelissen staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs Register voor Instellingen (CRKBO). Dit betekent dat een deel van onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW en de studiekosten mogelijk aftrekbaar zijn.

Ben je particulier en is de opleiding voor je (toekomstige) beroep? Dan kun je jaarlijks maximaal € 15.000 van de noodzakelijke studiekosten aftrekken van je inkomstenbelasting. De regeling Aftrek studiekosten wordt per 1 januari 2022 vervangen door het STAP-budget. Ben je ondernemer of zzp’er? Dan mag je de studiekosten aftrekken van je winst.

Levenlanglerenkrediet

De overheid wil jou stimuleren om (een leven lang) te blijven leren. Kies je voor één van onze NVAO-geaccrediteerde Masters of Mastermodules dan kan je geld lenen bij de overheid. Dit heet het levenlanglerenkrediet.

Lerarenbeurs

Ben je docent of schoolleider? En wil je je verder professionaliseren? Maak gebruik van de lerarenbeurs en studeer met subsidie. Bekijk de opleidingen die hiervoor in aanmerking komen.

Gespreid betalen

Wij denken graag met je mee als je de betaling van je opleiding over meerdere termijnen wilt spreiden. Lees hier bijvoorbeeld meer over de drie betaalopties bij een hele master. Neem gerust contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur