Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Wil je € 1.000 opleidingsbudget ontvangen?

Een opleiding of training volgen betekent vaak ook financieel investeren in je eigen ontwikkeling. De overheid ondersteunt je hierin met een nieuwe subsidie: STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie). Vanaf 1 maart 2022 kan je een aanvraag indienen voor een STAP-budget: een subsidie van maximaal € 1.000 om een opleiding, training of cursus te volgen. Dit geldt dus ook als je een opleiding of training bij Schouten & Nelissen wilt volgen.


Wil je ook profiteren van deze subsidie? Laat dan je gegevens achter zodat je als eerste op de hoogte bent en eenvoudig je aanvraag kan doen.

PERSOONLIJK ADVIES AANVRAGEN      Ik wil op de hoogte blijven

STAP-budget, voor wie is het?

Als je werkt of een baan zoekt, kun je het STAP-budget aanvragen. De € 1.000 biedt je de kans om jezelf verder te ontwikkelen binnen je loopbaan. Of gebruik het om eindelijk die omscholing te doen waar je al zo lang van droomt. Werk verandert snel en banen veranderen. Door het STAP-budget te gebruiken voor om- of bijscholing, heb je meer kansen op de arbeidsmarkt.

Omscholing of bijscholing, jij bepaalt

Waar wil je naartoe in je carrière? Met om- en bijscholing voorkom je dat je je baan verliest. Werk verandert namelijk continu. Of je nu goed zit in je huidige baan, of overweegt een ander carrièrepad te volgen; bij Schouten & Nelissen University of Applied Sciences vind je altijd een opleiding die bij je wensen past. Ook als je een zwaar beroep hebt, bijvoorbeeld in de bouw, kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kun je op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken. 

Met het STAP-budget kan jij een opleiding of training volgen met € 1.000 voordeel. Je kunt je kennis verdiepen, maar ook kiezen voor een nieuwe richting. Oriënteer nu alvast naar de mogelijkheden om een opleiding te volgen. Zo ben je voorbereid als je straks je subsidieaanvraag wilt doen. Welke investering je ook kiest, sterker worden kan je bij ons.

Bekijk de opleidingen

STAP-budget vervangt aftrek scholingskosten bij de belastingdienst

Tot 1 januari 2022 kun je als werkende of werkzoekende bij je aangifte inkomstenbelasting de scholingskosten aftrekken. Daarna zijn deze kosten niet meer aftrekbaar. Wel kun je vanaf 1 maart 2022 aanspraak maken op het STAP-budget. De overheid wil op deze manier iedereen de kans geven een opleiding te kunnen doen. Ook mensen die vaak om financiële redenen geen opleiding doen, kunnen dat met het STAP-budget wel. Je bent vrij om zelf een opleiding of cursus te kiezen. Zo heb je gelijke kansen om je te kunnen ontwikkelen tijdens je loopbaan en om je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

STAP-budget aanvragen, hoe werkt dat?

Via een online loket bij het UWV kun je het STAP-budget aanvragen. Dit kan vanaf 1 maart 2022 en kun je één keer per jaar doen. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. Op die manier hoef je dus helemaal niets zelf te betalen, of betaal je alleen het resterende deel boven de € 1.000. 

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven over hoe je het STAP-budget goed kan gebruiken, en een seintje ontvangen zodra het online loket geopend is? Laat dan je gegevens achter en je mist geen enkele update.

Ik wil op de hoogte blijven

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Joost Verbeek

Opleidingsadviseur