Persoonlijke coaching


 • Versnel je persoonlijke ontwikkeling
 • Zet de volgende stap in je loopbaan
 • Of leer beter omgaan met stress

Via persoonlijke coaching behaal je snel resultaten met een hoog en duurzaam rendement. Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke waarden en talenten, doorbreekt ingesleten gedragspatronen en gaat effectiever functioneren. Zo maak je je ambities voor de toekomst waar. We werken vanuit een eigen unieke visie. En jouw werksituatie staat centraal. Onze topcoaches zijn zorgvuldig geselecteerd, gecertificeerd en geaccrediteerd.

Persoonlijke coaching: confronterend en effectief


Confronterend

Met persoonlijke coaching werken we intensief aan jouw persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. We houden je een spiegel voor zodat je effectiever kunt functioneren. Confronterend. En noodzakelijk om vervolgstappen te zetten. Je waarden, talenten en ambities vormen het vertrekpunt voor persoonlijke coaching.

Voor elke ontwikkelvraag

Via persoonlijke coaching helpen we mensen flinke stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Of het nu gaat om het vergroten van je persoonlijke effectiviteit, het versterken van je leiderschapskwaliteiten, het zetten van een volgende stap in je carrière of het omgaan met stress. Voor elke vraag bieden we een passend coachtraject.

Speciaal voor professionals met maximaal 10 jaar werkervaring verzorgen we Young Professional coaching. Voor C-level, directie en senior management verzorgen we Executive Coaching.

Drie coachtrajecten

We verzorgen drie coachtrajecten:

 • Kort & Krachtig (6 uur coaching) - Bij een duidelijk omlijnde vraag of leerdoel.
 • Impactvol (9 uur coaching) - Bij inzicht dat het beter kan, maar we je kernvraag nog moet formuleren.
 • Intensief (12 uur coaching) - Bij meerdere vraagstukken en/of maximale inzet van de omgeving in het traject.

Onze coaches

We werken alleen met de beste coaches. Onze coaches

 • zijn hoog opgeleid en hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond;
 • hebben een of meerdere geaccrediteerde coachopleidingen succesvol afgerond;
 • hebben minimaal 5 jaar werkervaring in een zakelijke omgeving;
 • zijn gecertificeerd in het werken op basis de Kompasvisie en Integrated Coaching.

Drie coachtrajecten


Persoonlijke coaching in 5 stappen


 1. Doelstellend gesprek

Aan de hand van een ingevulde vragenlijst heb je een intakegesprek met onze coachadviseur. Dit is een gespecialiseerde coach, die samen met de coachee de startvraag zo helder mogelijk formuleert. Ook adviseren we over het type coach of coachtraject. Is coaching niet de meest effectieve interventie? Dan geven we dit aan.

 1. Matching

Op basis van de intake selecteert de coachadviseur een passende coach. Daarvoor hebben we keuze uit meer dan 75 geaccrediteerde coaches uit onze eigen pool. Hieronder zijn ook gespecialiseerde coaches: bijvoorbeeld executive coaches, loopbaancoaches, stress- en vitaliteitscoaches en leiderschapscoaches. Dankzij de intake en ruime keuze realiseren we altijd een perfecte match.

 1. Coaching

De coach stelt een maatwerktraject samen. Afgestemd op jouw vraag, je ontwikkelvraag en je werkcontext. Goed getimed kiest de coach voor de inzet van face-to-face coaching van een paar uur, een opdracht via de persoonlijke MijnSN-omgeving of bijvoorbeeld telefonische of Skype coaching. Deze vorm van integrated coaching is niet alleen heel inspirerend, maar ook uiterst effectief. Bij deze aanpak werkt iedere coach vanuit onze Kompasvisie, met de focus op ambitie en talent.

 1. Effectmeting

Een coachtraject is nooit vrijblijvend. Er is altijd een reden en doel, met te behalen resultaten. Daarom meten we bij ieder traject de voortgang en het effect middels een wetenschappelijk onderbouwde effectmeting.

 1. Evaluatie

Natuurlijk evalueren we het traject en onze dienstverlening ook. Ons commitment aan kwaliteit en resultaat typeert de professionele aanpak van persoonlijke coaching bij Schouten & Nelissen.

Speciaal voor Young Professionals


Hoge kwaliteit coaches


Eigen visie

We stellen hoge eigen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarbij waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen. Er wordt gewerkt op basis van Integrated Coaching. Daarbij staat de werkcontext centraal. Mensen leren nu eenmaal het best op hun eigen werkplek.

Hoog opgeleid

Als onze coaches zijn academisch en gedragswetenschappelijk geschoold of beschikken over relevante HBO opleiding met de juiste evc’s. Daarnaast hebben zijn één of meerdere specifieke coachingsopleidingen gevolgd. Bovendien zijn ze opgeleid en getraind in het werken met onze Kompasvisie en het werken op basis van Integrated Coaching. Uiteraard hebben al onze coaches een geaccrediteerde opleiding gevolgd, bijvoorbeeld via NOBCO, ICF of EMCC.

Ruime werkervaring

Onze coaches hebben minimaal 5 jaar ervaring als coach in een zakelijke omgeving. Aan onze leiderschapcoaches en executive coaches stellen we extra eisen met betrekking tot empathisch vermogen, het omgaan met tegendruk, bedrijfskundig inzicht en het complexe krachtenveld waarin executives zich begeven. Executive coaches beschikken over minimaal 10 jaar ervaring als leiderschapscoach.

Visie op coaching

Wij coachen vanuit een eigen, unieke visie. Daarbij staan waarden, ambitie en talent voorop. Die neemt de coach als vertrekpunt voor het coachtraject. Daarmee staat de intrinsieke motivatie van de coachee centraal. Zodoende versnellen we het ontwikkelproces en zorgen we voor duurzame resultaten. Wij coachen vanuit vanuit de 3 niveaus van leren: denken (cognitief), voelen (emotioneel) en doen (gedrag). Daarbij wordt de werkcontext geïntegreerd in het coachtraject, omdat mensen nu eenmaal het beste leren in de praktijk.

Zelfinzicht en zelfontwikkeling

Onze coaches werken continu aan hun eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij vragen onze coaches zichzelf en de interventies die zij toepassen vanuit verschillende perspectieven te evalueren. Daarmee vergroten zij hun zelfinzicht en werken zij continu aan het vergroten van de effectiviteit in coaching. Zodoende toetsen en bewaken we de kwaliteit van onze coaches en coachingstrajecten.

Coachrelatie en coachovereenkomst

Onze coaches bouwen een intensieve relatie op met de coachees. Er wordt gecoacht op basis van vertrouwen in de kracht van de coachee. De coach creëert een situatie waarin doel- en actiegericht concrete resultaat worden geboekt. Aan de basis van elk coachingstraject staat een heldere en resultaatgerichte coachovereenkomst.

Wat levert coaching je op?


Persoonlijke effectiviteit

Merk je dat je steeds weer tegen dezelfde muren oploopt? Krijg je simpelweg niet voor elkaar wat je wil? Misschien omdat je eigen gedrag je in de weg zit? Persoonlijke coaching geeft je inzicht in jouw gedrag. Je gaat ervaren wat het oplevert als jij je anders gaat gedragen. Welk effect heeft dit om je omgeving?

Wat levert persoonlijke coaching op? Afhankelijk van je situatie kun je hieraan denken:

 • Inzicht in je talenten en ambities
 • Weten hoe jij je gedraagt en het effect daarvan op anderen
 • Bewust ander gedrag vertonen en kijken hoe je omgeving reageert
 • Het overwinnen van je belemmeringen
 • Vertrouwen om nieuwe stappen te zetten

Loopbaancoaching

Wil je een volgende stap zetten in je loopbaan? Omdat je spanningen ervaart in je werk of niet op de juiste plek zit. Misschien wil je simpelweg eens wat anders of merk je dat je onvoldoende wordt uitgedaagd. Loopbaancoaching helpt je met nieuwe energie aan de slag te gaan. Samen met je loopbaancoach zet je een koers uit waarin jij jezelf kunt ontwikkelen en kunt bereiken wat je écht belangrijk vindt.

Wat levert loopbaancoaching op? Afhankelijk van je situatie kun je hieraan denken:

 • Inzicht in je talenten en ambities
 • Weten wat je energie kost en wat je energie geeft
 • Hoe je jouw talenten en vaardigheden optimaal kunt benutten
 • De stappen die je kunt zetten om te bereiken wat je wilt
 • Vertrouwen om nieuwe stappen te zetten

Stress-  en vitaliteitscoaching

Heb je stress? Of voel jij je gespannen? Stop met rennen en vliegen, bewaak je grenzen, wordt stressbestendiger en voorkom dat je overspannen raakt. Via stress- en vitaliteitscoaching krijg je inzicht in stress en spanningsfactoren. Creëer meer tijd, energie en ruimte in je hoofd. Zo kun je weer genieten van je werk, maar ook van je vrije tijd.

Wat levert stress- en vitaliteitscoaching je op? Afhankelijk van je situatie kun je hieraan denken:

 • Inzicht in inzicht in stress en spanningsfactoren
 • Weten wat energie kost en wat energie geeft
 • De balans bewaken tussen werk en privé
 • Omgaan met stress en spanning
 • De stappen je kunt zetten om te bereiken wat je wilt
 • Vertrouwen om nieuwe stappen te zetten

Leiderschapscoaching

Je hebt soms het gevoel dat je in een spagaat zit. Je streeft de doelen van je organisatie na, maar je wilt de belangen van je team niet uit het oog verliezen. Daarnaast heb je zelf vaak ook nog een ambitie. Je wilt weten welke impact je hebt op je omgeving en hoe je die kunt vergroten.

Wat levert leiderschapscoaching je op? Afhankelijk van je situatie kun je hieraan denken:

 • Inzicht in jouw persoonlijke stijl van leidinggeven
 • Het doorbreken van patronen die jouw functioneren in de weg staan
 • Het vergroten van je beïnvloedings- en motivatievaardigheden
 • Het toepassen van meerdere en/of andere leiderschapsstijlen
 • Het stimuleren van eigenaarschap en zelfsturing

Meer weten over persoonlijke coaching?