Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Stefaan van Hooydonk

Keynote spreker Verwonderland 2022

Na een indrukwekkende carrière te hebben opgebouwd als Chief Learning Officer, leer innovator en strateeg voor multinationals zoals Philips, Agfa, Cognizant, Flipkart en Nokia, richtte Stefaan het Global Curiosity Institute op waar hij en zijn team professionals, teams en organisaties ondersteunen om nieuwsgierigheid op de werkvloer te stimuleren.


De kracht van nieuwsgierigheid (op de werkvloer)

Ieder mens wordt geboren met een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Sommigen kunnen dit niveau tijdens de volwassenheid vasthouden, maar velen zien echter dat de oorspronkelijke kracht ervan afneemt. Hetzelfde gebeurt met systemen zoals start-ups. Vroege start-ups hebben een hoge aanleg voor exploratie, om te zien dat deze mentaliteit verslechtert zodra het bedrijf uitbreidt.

De huidige conformistische mentaliteit van leiders is er een die is overgenomen van het denken van de vorige eeuw. De snelheid van zakendoen en de verandering die we de afgelopen 20 jaar hebben gezien, hebben duidelijk gemaakt dat dit model voor het runnen van bedrijven niet meer levensvatbaar is. De trucs van de industriële 20e eeuw zijn geen goede voorspellers meer voor het uitvoeren van agile operaties in de nieuwe 4e industriële revolutie. De 21e eeuw is de eeuw van de ideeën. Professionals, leiders en bedrijven die nieuwsgierigheid, openheid voor nieuwe manieren van werken, nederigheid bij het veranderen van koers en de vrijheid van ideeën in hun organisaties toelaten, zullen het heden beter benutten en de toekomst beter verkennen dan hun concurrentie.

Hiervoor is intentionele nieuwsgierigheid nodig. In deze interactieve sessie onderzoeken we samen wat we weten over nieuwsgierigheid, waarom het belangrijk is en wat individuen en organisaties kunnen doen om er beter in te worden.

Wil jij alvast weten wat jouw "nieuwsgierigheids profiel" is?

Doe dan de test van het Global Curiosity Institute. Deze test bestaat uit 54 korte statements om te beoordelen en zal 7-10 minuten in beslag nemen.

DOE DE TEST

Terug naar de Verwonderland-pagina