High Impact Training (HIT)

Aan de telefoon, aan de balie, bij gesprekken rondom handhaving en beoordeling – hoe wil je dat medewerkers reageren? En bij verdriet, wantrouwen of boos gedrag? Via High Impact Training van Cirquest leren je mensen om in elke situatie professioneel te handelen. Het zwaartepunt ligt bij oefenen, heel veel oefenen. Want de beste gesprekken krijg je door te dóén.

De High Impact Training (HIT) van Cirquest is een bewezen succesformule, geschikt voor het verbeteren van gesprekstechnieken. De HIT-methode werkt in drie stappen:

STAP 1: KENNIS OPDOEN

Eerst krijgen je medewerkers via praktijkgerichte videofragmenten en interactieve instructies meer informatie over de theorie. Zij leren individueel door een e-learningmodule te volgen. Met deze basis zijn je mensen vervolgens klaar voor de belangrijkste stap in onze gedragstraining: oefenen!

STAP 2: OEFENEN MET DEELVAARDIGHEDEN

Bij dit onderdeel oefenen je medewerkers intensief de nieuwe gesprekstechniek. In kleine groepen, onder begeleiding van een trainer. Je mensen leren omgaan met lastige gespreksonderdelen door te reageren op videoscènes. Ze oefenen iedere deelvaardigheid met de Video Response Trainer (VRT), het unieke video-instrument van Cirquest. Hiermee kunnen ze in een veilige omgeving tientallen keren oefenen, voordat ze het gesprek aangaan met de acteur. Op deze manier krijgen je medewerkers de nieuwe vaardigheid echt onder de knie!

Na het oefenen met de VRT komt het echte werk in een oefengesprek met een acteur. Je haalt zo de praktijk direct in het klaslokaal! De trainer en de acteur leren je medewerkers precies wat ze goed doen en wat beter kan. Zo bouwen ze genoeg zelfvertrouwen op om de vaardigheden uit de training straks in te zetten in je organisatie of op straat.

STAP 3: KENNIS VERANKEREN

Hoe voorkom je dat het nieuwe gedrag wegzakt? De e-learning van Cirquest blijft altijd beschikbaar in de organisatie om kennis op te frissen. Ook kunnen je medewerkers altijd en overal zelfstandig oefenen met de online VRT. Of juist leren van elkaar met onze E-tool of Trainertool.  Zo weet je zeker dat het effect van deze gedragstraining blijvend is.

Wil je na een HIT-training in je organisatie interne trainers opleiden om de kennis van je medewerkers up-to-date te houden? Vraag dan naar onze High Impact Train-de-trainer.