Inrichting van kwaliteitsmanagement

 • Kwaliteitsmanagement succesvol toepassen in je dagelijkse praktijk
 • Toegevoegde waarde bieden in je organisatie
 • Met kwaliteitsmanagement rekening houden met type organisatie, bedrijfsinrichting en -cultuur

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Voor kwaliteitsmanagers die de diepte in willen

Voor jou als kwaliteitsmanager ligt de lat hoog. Jij wilt processen en samenwerking binnen je organisatie zo efficiënt mogelijk laten verlopen en je deskundigheid en competenties naar een hoger niveau brengen. Zodat jij niet alleen zelf – als adviseur of kwaliteitsmanager binnen een organisatie – beter presteert, maar ook de organisatie soepeler en efficiënter functioneert.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Inrichting van kwaliteitsmanagement

 • Je kent de belangrijkste bedrijfskundige concepten en theorieën
 • Je kent methoden van kwaliteitsmanagement binnen diverse typen organisaties
 • Je hebt een goed beeld van je rol en plaats binnen je eigen organisatie
 • Je kunt de bedrijfscultuur en leiderschapsstijlen duiden
 • Je kunt kwaliteitsmanagement toepassen in een dienstverlenende organisatie
 • Je weet hoe je organisatie blijvend kan voldoen aan de wet- en regelgeving
Programma

Dit ga je leren in Inrichting van kwaliteitsmanagement

Je strategie op basis van theorieën over kwaliteitsmanagement ligt klaar. Een goed begin, maar hoe vertaal je die naar de praktijk? Dat leer je in deze mastermodule. Je krijgt inzicht in kenmerken en methoden van kwaliteitsmanagement. Die leer je toepassen op verschillende bedrijfsfuncties en organisatorische contexten. Ook ga je dieper in op leiderschap en bedrijfscultuur, en wet- en regelgeving.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inrichting en besturing
 • Kwaliteitsmanagement tussen strategie en operatie
 • Denken in processen
 • Kwaliteitsmanagement in dienstverlening en professionele organisaties
 • Cultuur en leiderschap
 • Ketenmanagement
 • Compliance

Programma

Intake

Telefonisch doelstellend gesprek

In een telefonisch gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. De studiebegeleider checkt hiermee of de opleiding aansluit bij jouw leerdoelen.

Programma

Collegedagen

De mastermodule Inrichting van kwaliteitsmanagement bestaat uit 7 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken en staat gelijk aan 8 ECTS. Je tijdsinvestering is circa 16 uur zelfstudie per week inclusief collegedagen. Je kunt de modules maximaal 5 jaar combineren tot een complete master. Een complete master bestaat uit 60 ECTS: 48 ECTS voor de modules en 12 ECTS voor de thesis.

Bijeenkomst 1 t/m 7:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur
Onderwerpen

Inrichting en besturing

Je buigt je over het inrichten en organiseren van kwaliteitsmanagement. De theorie over organisatie- en procesinrichting leer je meteen vertalen naar de praktijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je over de relatie tussen stijlen van leidinggeven en wijze van inrichten. Kwaliteitsmanagement tussen strategie en operatie

Van strategie naar resultaat:

deze bijeenkomst staat in het teken van het operationaliseren van besturing. Daarbij gebruik je onder meer de principes vanuit de Balanced Score Card. Je leert hoe je vanuit de strategie tot een samenhang tussen organisatiedoelen en resultaatsturing komt en wat het raakvlak is met verbeteren en leren.

Denken in processen

Centraal staat de procesmatige wijze van inrichten van een organisatie. In deze bijeenkomst maak je kennis met de soorten, kenmerken en inrichting van primaire en ondersteunende processen. Aan de orde komen: borging, beheersing en besturing. Ook komt de relatie met risico- en informatiemanagement komen aan bod.

Kwaliteitsmanagement in dienstverlening en professionele organisatiesHet bijzondere karakter van diensten staat centraal. Hoe voer je kwaliteitsmanagement in in een dienstverlenende organisatie? Welke rol spelen de medewerkers daarin? We behandelen onder meer de trend van 'old' naar 'new professionalism', professionals en leiderschap, service garanties en service recovery.

Cultuur en leiderschap

Zonder open en motiverende bedrijfscultuur geen onderscheidende prestaties. De cultuur diagnosticeren door gedrag, normen en waarden te onderzoeken is de eerste stap. Wat zijn vervolgens effectieve cultuurinterventies? Je verdiept je in moderne leiderschapstheorieën en leert hoe leiders kunnen sturen op het operationaliseren van de strategie.

Ketenmanagement

In deze bijeenkomst verdiep je je in ketenmanagement, organisatiediagnose en organisatieontwikkeling.

Compliance

Een organisatie die 'compliant' is, voldoet aan relevante wet- en regelgeving. Tot genoegen van interne en externe toezichthouders. Deze toestand vergt onderhoud. Je maakt kennis met een unieke methode waarmee je een organisatie juridisch kunt doorlichten. Zodat je weet welke risico's je loopt en waar je kwetsbaar bent. Deze 'managerial law'-methode positioneren we in de kersverse ISO 19600 'Compliance management system - guidelines'.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Afronding

Diploma

Na succesvolle afronding ontvang je een diploma van Schouten University of Applied Sciences (8 ECTS). Wanneer je de toets onvoldoende afrondt, ontvang je een bewijs van deelname. Er geldt een aanwezigheidsplicht van 85%. Indien je hier niet aan voldoet, kom je niet in aanmerking voor een bewijs van deelname of diploma.

Docenten

Docent

Ir J.Q.M. Groenendijk

Investering

Investering

Mastermodule

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 3.660,00. Hier wordt geen btw over berekend.

Studiemateriaal

Kosten voor studiemateriaal zijn niet inbegrepen in de prijs. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf hiervan, waarvoor je rekening dient te houden met een gemiddelde investering van circa € 150,00 per module. Deze kosten zijn derhalve niet op onze factuur zichtbaar en kun je apart declareren bij je werkgever, mocht daar een mogelijkheid toe bestaan. De literatuurlijst ontvang je na inschrijving.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet tijdens de collegedagen, zijn bij de prijs inbegrepen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Klantverhaal

De mastermodule Inrichting van kwaliteitsmanagement is een onderdeel van de Master Kwaliteitsmanagement. Twijfel je of dit de juiste keuze is? Lees dan het klantverhaal van Ben de Backker en laat je informeren over het volgen van de Master Kwaliteitsmanagement. 

Ben de Backker over de Master Kwaliteitsmanagement: ''Accent ligt op toegepaste wetenschap''

 

Jacqueline Metselaar
Advies? 0418-682938
Twijfel je over de juiste opleiding?

Inrichting van kwaliteitsmanagement

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen


Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.