Ontspannen Presenteren met VR.

Het geven van een presentatie is voor bijna iedereen wel een beetje spannend. Dat geeft niets en hoort erbij. Toch kun je door een goede voorbereiding en de juiste presentatietechnieken veel spanning wegnemen. En bovendien ervaren hoe leuk het is om een krachtige presentatie te geven en het publiek aan je te binden. 

In onze training Ontspannen Presenteren vul je je gereedschapskist met allerlei presentatietechnieken en oefen je uitgebreid met het geven van presentaties. Je krijgt tips en trucs van trainers met deskundigheid op het gebied van gedragsverandering en logopedie. Tussen de trainingsdagen door voer je diverse praktijkopdrachten uit en wordt je gecoacht door jouw trainer.

Schouten & Nelissen heeft voor speciaal voor deze training een geavanceerde Virtual Reality App ontwikkeld waarmee je thuis zoveel kunt oefenen met het geven van presentaties als jij maar wilt! Zet je VR-bril op en presenteer jezelf aan een virtueel publiek. Je ontvangt direct feedback over je stemgebruik en de mate waarin je de aandacht weet vast te houden van je toehoorders.

Na de training:

  • Ga jij effectief om met spanning voor een presentatie
  • Bereidt jij je systematisch voor op je presentaties
  • Breng jij jouw boodschap helder over
  • Zet jij je stem en houding goed in
  • Ga jij op een ontspannen manier de interactie met je publiek aan
  • Ga jij effectief om met lastige vragen en onverwachte situaties 

Virtueel leren voor echies.

Onlangs presenteerden Schouten & Nelissen en TinQwise Immersive een nieuwe aanpak om soft skills te trainen en te meten in virtual reality (VR). Na een veelbelovende pilot is er een eerste toepassing gereed voor het trainen van presentatievaardigheden. LoopbaanVisie wilde er het fijne van weten en ging in gesprek met leer- en ontwikkelspecialisten Evelien Wintermans en Nadie van de Laar van Schouten & Nelissen, opleidingskundige Jean-Luc Laval en Theo Brejaart van TinQwise Immersive, afkomstig uit de game-industrie.


Bron: Reekers, M. (2019). Virtueel leren voor echies. LoopbaanVisie, 10(3), 74-76.

Trainingen die je beter laten presenteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?