Assertief worden? Dit is wat je moet weten


Assertief zijn vind je lastig. Je komt vaak niet voor je mening op. Ook word je regelmatig overbluft door anderen en bedenk je later pas wat je had willen zeggen. Lastige situaties ga je het liefst uit de weg.

Op korte termijn heeft het best voordelen om risico’s en spanning te vermijden. Maar dit heeft ook een prijs. Zo ben je niet helemaal trouw aan jezelf. Je doet jezelf tekort en ontneemt jezelf de kans om vooruit te komen.

Jij hebt meer in je mars! Overwin daarom je belemmeringen en werk aan je assertiviteit. De adviezen en inzichten op deze pagina helpen je alvast op weg.

4 artikelen om je assertiviteit te vergroten


Ik ben zichtbaarder geworden op mijn werk. Verder heb ik geleerd om met spanning en blokkerende gedachten om te gaan. Ik neem vaker initiatief en vind het makkelijker om collega’s aan te spreken. Zonder verlegen te worden, zoals vroeger.

Assertief worden kun je leren


Onzekerheid kan ervoor zorgen dat je sneller op de achtergrond treedt. Maar assertief worden kun je leren. Dat begint met het besef dat jij net zoveel waarde hebt als een ander. Assertief zijn betekent duidelijk maken hoe jij je voelt en wat je denkt. De kracht is om je ware zelf te laten zien. Want jij mag er zijn!

Populaire assertiviteitstrainingen