Omgaan met stress

Heb je ook het gevoel dat je teveel moet doen in te weinig tijd? Heb je behoefte aan rust en overzicht? En wil je goed kunnen omgaan met stress en je deadlines halen? Als je ontdekt wat jouw persoonlijke stressfactoren zijn, kun je leren overeind te blijven in moeilijke situaties. En als je werkgever zich bewust is van jouw stressfactoren, kan hij die beïnvloeden.

Blijf in balans in stressvolle situaties

Geïnspireerd werken en goede prestaties leveren, daar hoort onvermijdelijk enige werkdruk bij. Maar te veel druk leidt tot spanning en ongezonde stress, en dat wil je voorkomen. Leer omgaan met stress en wees in staat je vitaliteit en je balans te bewaken, en overeind te blijven in stressvolle situaties. Goed stressmanagement voorkomt burn out en maakt mensen vitaal en organisaties gezond. Ga stress te lijf met onderstaande trainingen en werk niet alleen aan je persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan die van je team en organisatie.

“De waarheid is dat stress niet komt van je baas, je kinderen, je partner, files, gezondheidsproblemen of andere omstandigheden. Het komt van je gedachten over deze omstandigheden.” – Andrew Bernstein, auteur


Hoe kun je goed omgaan met stress?

Hoe kunnen we goed omgaan met stress, thuis en op het werk? Het is vandaag een van de belangrijkste uitdagingen voor iedereen.

Wie te gestrest is, presteert minder goed, is minder creatief, neemt meer verkeerde beslissingen en loopt veel meer kans om ziek te worden. Stress is een heel gemene vijand, maar het kan je ook stimuleren om topprestaties te leveren. Dit hangt af van de manier waarop je met je stress omgaat.

Meer weten over stress? Bekijk dan ons artikel over de symptomen van stress of onze tips tegen stress.