Co-Active Coaching Fundamentals (CTI)

 • Time icon 3 dagen
 • Price icon € 845,00
 • 12-26 deelnemers
 • Ontwikkel jezelf tot een internationaal gecertificeerd coach 
 • Betere resultaten en effectiever coachen op basis van het Co-Active® model 
 • Deel één van het door ICF geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Meest gerenommeerde training voor coaches ter wereld

Ben of wil je gaan werken als zelfstandig coach of bedrijfscoach? Co-Active® Coaching is een beproefde methode om structurele verandering teweeg te brengen. De training is ook geschikt voor leidinggevenden, (HR-)managers, L&D-professionals, trainers, docenten en anderen die mensen helpen in hun ontwikkeling. Je leert graag op een actieve manier en staat open voor reflectie. Je hebt minimaal hbo-werk- en denkniveau.

Informatie omtrent COVID-19

Nu de maatregelen langzaam maar zeker worden versoepeld, wordt klassikaal opleiden weer mogelijk. De gezondheid van iedereen staat hierbij voorop. Wij volgen voor het creëren van een veilige opleidingsomgeving de richtlijnen van de Rijksoverheid en het protocol van de NRTO, de branchevereniging voor trainen en opleiden. Je kan je dus gewoon blijven inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.sn.nl/over-schouten-en-nelissen/coronavirus. Heb je nog vragen? Bel (0418) 682 800 of mail advice@schoutenuniversity.com. We zitten voor je klaar.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Co-Active Coaching Fundamentals (CTI)

Na afloop van deze training: 

 • Kan je de Co-Active® principes toepassen in je werk als professioneel coach
 • Weet je je coachee te ondersteunen in het bereiken van persoonlijke doelen
 • Heb je geleerd op de bestaande kwaliteiten van je coachee voort te bouwen
 • Kan je krachtige vragen stellen die een blijvende verandering teweegbrengen
 • Kan je door met het vervolgprogramma, Co-Active® Intermediate en Certificering
 • Zijn je communicatie- en luistervaardigheden blijvend verbeterd
Programma

Dit ga je leren in Co-Active Coaching Fundamentals (CTI)

Changing people, transforming lives

Het Co-Active® model focust op de persoon als geheel, niet op slechts één aspect uit het leven van je coachee. Het plaatst mensen niet in hokjes, maar ziet iedereen als veelzijdig en dynamisch. Essentieel onderdeel is dat je erop leert vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. 

Vaardigheden en technieken zijn belangrijk: authenticiteit en verbondenheid als coach nog veel meer. Het Co-Active® model stelt je in staat om op elk gewenst onderwerp je intuïtie in te zetten en effectiever te coachen. Of je coachee nu aan uitdagingen in de directiekamer, carrièreontwikkeling of relaties wil werken, met Co-Active® coaching heb jij het meest flexibele en beproefde model ter wereld in handen om aan elke specifieke behoefte te kunnen voldoen.

Dit kun je verwachten van de Fundamentals training:

 • Een gedetailleerde introductie op het Co-Active® coachingsmodel 
 • Een solide basis voor de Co-Active® vervolgtraining en certificering 
 • De training is in het Nederlands, Engels of Duits te volgen

 

Het totale Co-Active® programma bestaat uit drie delen: 

 • Fundamentals
 • Intermediate
 • Certificering

 

Elk onderdeel kent een eigen accreditatie door de International Coach Federation (ICF), de grootste beroepsorganisatie voor coaches ter wereld. Je kunt de Fundamentals training los volgen of gecombineerd met de Intermediate training.

Programma

Programma

Leerdagen

Co-Active® Coaching Fundamentals is een training van 2,5 dag. Je ontvangt inloggegevens voor de 'Learning Hub' van CTI. Dit materiaal dient vooral als naslagwerk na afloop van de training. Op de tweede dag hou je ’s avonds een echte coachingssessie van een uur (per telefoon of een online platform). Je werkt dan aan een specifiek onderwerp met iemand uit je zakelijke of persoonlijke netwerk. De volgende ochtend worden de resultaten van je coachingssessie geëvalueerd. Hiervoor is het handig iemand in jouw netwerk voorafgaand aan de training te benaderen.

Bij deze training hoort geen gezamenlijk avondprogramma en geen hotelovernachting. Je betaalt een dagtarief en bent niet verplicht op de locatie te overnachten. De meeste deelnemers overnachten thuis of bij vrienden. Wil je toch een overnachting of diner op de locatie boeken? Neem dan zelf contact op met de locatie. Schouten University of Applied Sciences reserveert geen overnachtingen of diners.

Co-Active Coaching Fundamentals (CTI):

 • Dag 1 van 13.30 tot 17.30 uur
 • Dag 2 van 09.30 tot 17.30 uur (inclusief lunch)
 • Dag 3 van 09.30 tot 17.30 uur (inclusief lunch)
Onderwerpen

Co-Active Coaching Fundamentals (CTI)

Het Co-Active® Coach Trainingsprogramma begint met de Fundamentals training. Co- Active® coaching integreert 3 basisprincipes (‘Fulfillment’, ‘Balance’ en ‘Process’), die de kwaliteit en resultaten van leven en werk van je coachee verbeteren. Tijdens de 2,5 dag durende Fundamentals training ontdek je hoe deze principes jouw coachingsvaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Je maakt kennis met het Co-Active® model en de vaardigheden die je als coach kunt inzetten: het stellen van krachtige vragen, luisteren op 3 niveaus en het creëren van een coachingsrelatie. Je leert erop te vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. Je leert hoe belangrijk het is aan te sluiten bij de energie van de coachee, zowel vrolijke, energieke energie als verdriet of machteloosheid. Je kunt je intuïtie volgen om jouw coachee in te laten inzien wat maakt dat hij bepaalde gevoelens heeft. Dit inzicht is essentieel voor jouw coachee om in zijn kracht te staan.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 26 deelnemers.

Afronding

ICF-accreditatie 

Schouten University of Applied Sciences is partner van CTI en de exclusieve aanbieder van het ICF-geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië en China. Het driedelige Co-Active® Coach Trainingsprogramma is wereldwijd het enige programma in zijn soort. Het is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een carrière als ICF-gecertificeerd Co-Active® coach. Co-Active Coaching Fundamentals (CTI) is de eerste stap richting jouw certificering. 

Over ICF

De International Coach Federation (ICF) is in 1995 opgericht en brengt als wereldleider het beroep van coaches naar een hoger niveau. Dat doet het ICF door het stellen van hoge standaarden, het bieden van een onafhankelijke certificering en het ontwikkelen van een wereldwijd netwerk van geaccrediteerde coaches. 

Certificaat

Na afronding van de Co-Active Coaching Fundamentals (CTI) training ontvang je een certificaat als bewijs dat je hebt deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 18,75 uur. Dit certificaat geeft je toegang tot de Co-Active® Coaching Intermediate training, het tweede deel van het Co-Active Coaching curriculum. Het ICF heeft bepaald dat je niet meer dan één uur van een ICF-geaccrediteerde training mag missen.

Docenten

Docenten

De Co-Active® Coaching Fundamentals training wordt gegeven door 2 zeer ervaren, ICF-geaccrediteerde coaches van het Co-Active® Training Institute (CTI). Ze zijn ervaren in het toepassen van de Co-Active® methoden in allerlei zakelijke en persoonlijke coachingsscenario’s. Bij elke training zijn 2 assistenten aanwezig om de trainers en deelnemers te ondersteunen.

Data & Locaties

Selecteer een startdatum

 • do. 17 september 2020
  ZEIST
  Lesdagen en tijden
  • do. 17 september 2020
   13:30 - 17:30
  • vr. 18 september 2020
   09:30 - 17:30
  • za. 19 september 2020
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Woudschoten Conferentiecentrum
  Woudenbergseweg 54
  3707 HX ZEIST

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
 • vr. 20 november 2020
  ZEIST
  Lesdagen en tijden
  • vr. 20 november 2020
   13:30 - 17:30
  • za. 21 november 2020
   09:30 - 17:30
  • zo. 22 november 2020
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Woudschoten Conferentiecentrum
  Woudenbergseweg 54
  3707 HX ZEIST

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
 • vr. 15 januari 2021
  ZEIST
  Lesdagen en tijden
  • vr. 15 januari 2021
   13:30 - 17:30
  • za. 16 januari 2021
   09:30 - 17:30
  • zo. 17 januari 2021
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Woudschoten Conferentiecentrum
  Woudenbergseweg 54
  3707 HX ZEIST

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Investering

Investering

Trainingskosten

Je betaalt voor de training € 845,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 929,50. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving. 

Pakketaanbieding

Meld je direct aan voor zowel Fundamentals en de vervolgopleiding Intermediate en ontvang een zeer aantrekkelijke pakketkorting van € 740,00 op de totale trainingsprijs van Fundamentals en Intermediate. In combinatie met andere kortingen geldt de hoogste korting. Vraag nadere informatie aan via advice@schoutenuniversity.com of bel voor een inhoudelijk advies +31 (0)418 682 938. Bijzonder is dat specifiek voor de Fundamentals training een 'niet tevreden, geld terug' garantie geldt. Indien je de training volledig hebt bijgewoond en niet tevreden bent over de inhoud of de aanpak, kun je binnen 10 dagen schriftelijk een verzoek indienen om jouw trainingsgeld terug te krijgen (excl. arrangementskosten). Je dient jouw verzoek toe te lichten en jouw certificaat terug te sturen.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 215,00 (exclusief btw). Indien een trainingsdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Klantverhaal

Su Mee over Co-Active Coaching

Su Mee Tan (39) wil altijd mensen helpen. Ook op de IT-afdeling waar ze werkt. Maar daar kan ze haar ei onvoldoende kwijt. Ze wil meer balans vinden tussen werk en privé, en onderzoeken wat ze wél wil. Daarom zoekt ze een coach. Deze helpt haar een oplossing te vinden: Su Mee wordt ook coach en blijft voorlopig deeltijd in de IT werken. Voordat het zover is volgt ze de training Co-Active Coaching.

Wie coach wil worden, kan uit diverse trainingen kiezen. Op het eerste gezicht lijken deze op elkaar. Je leert hoe je mensen kunt helpen, bijvoorbeeld om te groeien of hun leven anders in te richten. Maar als je je in deze trainingen verdiept, zie je belangrijke verschillen. Voor mensen, die coach willen worden, blijft het daarom lastig kiezen. Een van de weinigen die het niet lastig vond was Su Mee.

Zonder aarzelen

‘Ik heb zonder aarzelen voor Co-Active Coaching gekozen. Ten eerste omdat ik zelf een Co-Active coach had (en nog steeds heb). Ik vind haar geweldig. Een studieadviseur van Schouten & Nelissen gaf me het laatste zetje. Ze was super enthousiast over Co-Active Coaching en heeft me van de nodige informatie voorzien. Het voelde goed.’

De enige opleider in Nederland

Ik heb me ingeschreven bij Schouten & Nelissen, de enige opleider in Nederland die Co-Active trainingen aanbiedt. Ik heb me aangemeld voor twee trainingen: Co-Active Coaching Fundamentals en meteen ook voor de vervolgtraining: Co-Active Intermediate. Zo maakte ik er direct serieus werk van. Bovendien kreeg ik dan korting, dat was mooi meegenomen.

Na het afronden van deze trainingen ben ik begonnen aan een intensief en inspirerend certificeringstraject om mijn CPCC-certificaat te halen. Dan ben ik een Certified Professional Co-Active Coach. Inmiddels heb ik ook mijn eigen bedrijf opgezet, Into The Mirror Coaching.’ 

Hart en hoofd in balans

‘Kenmerkend voor een Co-Active Coach is onder andere dat deze focust op de hele persoon, dus niet alleen op een deelprobleem. Hij helpt zijn cliënten om hun hoofd en hun hart in balans te brengen. Dat is belangrijk want dat stelt hen in staat om bewuste keuzes te maken. Keuzes waarbij ze alles meewegen. Rationele en emotionele dingen. Daardoor raken ze gemotiveerd. Veel gemotiveerder dan cliënten die de reden van hun keuze niet kennen of hun keuze baseren op advies van anderen.’

Coach en cliënt zijn een team

‘Kenmerkend voor Co-Active Coaching is ook Co Creation. Dit betekent dat de coach en de cliënt gelijk zijn. Ze werken samen en vormen een team. De coach is ervan overtuigd dat de cliënt het leven aankan. Dat hij voldoende kracht heeft. Denkt de cliënt dat hij die kracht niet heeft? Dan kan de coach technieken gebruiken om hem zijn kracht te laten vinden. Tijdens de training hebben we het zelf mogen ervaren en er daarna op geoefend.’

Durven aanspreken

‘Een van deze technieken heb je bijvoorbeeld nodig als je vermoedt dat de cliënt iets heeft weggestopt. Bijvoorbeeld een sterke emotie die hij niet durft te uiten. Daar moet je hem of haar op durven aanspreken. We hebben hierop geoefend, zowel in groepen als in één-op-één settings. We kregen dan feedback van de trainers en de andere deelnemers. Ik vond dat heel leerzaam.’

Uitgaan van het positieve

‘Wat ik zo mooi vind, is dat Co-Active Coaching uitgaat van het positieve. Dat doe ik zelf ook. Als ik terugkijk, durf ik te zeggen dat Co-Active Coaching mijn leven heeft veranderd. Ik maak bewustere keuzes, focus in elke situatie op het positieve en durf meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Dit komt niet alleen mij, maar ook mijn gezin en mijn omgeving ten goede. Alles is positiever!’

Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Thalja Lurz
Advies? 0418 682 938
Thalja Lurz zw
Twijfel je over de juiste opleiding?

Co-Active Coaching Fundamentals (CTI)

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.