Co-Active Coaching Intermediate (CTI)

 • Time icon 12 dagen
 • Price icon € 4.780,00
 • 15-26 deelnemers
 • Deel twee van het ICF-geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma 
 • Zet je schrap om een internationaal gecertificeerd coach te worden
 • Betere resultaten en effectiever coachen op basis van het Co-Active® model
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Coach vol vertrouwen, op je eigen unieke manier

Co-Active® Coaching is een beproefde methode om structurele verandering teweeg te brengen. Zelfstandige coaches en bedrijfscoaches gebruiken het in beroepsmatige en persoonlijke coachingssettings. De methode is ook geschikt voor (HR)-managers, L&D-professionals, trainers, docenten en anderen die mensen helpen te ontwikkelen en ze krachtige vaardigheden leren toepassen in hun werk. Je hebt minimaal hbo-werk- en denkniveau en Co-Active® Coaching Fundamentals voltooid.

Informatie omtrent COVID-19

Nu de maatregelen langzaam maar zeker worden versoepeld, wordt klassikaal opleiden weer mogelijk. De gezondheid van iedereen staat hierbij voorop. Wij volgen voor het creëren van een veilige opleidingsomgeving de richtlijnen van de Rijksoverheid en het protocol van de NRTO, de branchevereniging voor trainen en opleiden. Je kan je dus gewoon blijven inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.sn.nl/over-schouten-en-nelissen/coronavirus. Heb je nog vragen? Bel (0418) 682 800 of mail advice@schoutenuniversity.com. We zitten voor je klaar.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Co-Active Coaching Intermediate (CTI)

Na afloop van deze training weet je hoe je: 

 • Visualisatie en beelden gebruikt zodat je coachees hun toekomst kunnen bepalen
 • Mensen ondersteunt om hun waarden, doel en potentieel te ontdekken
 • Zelfondermijnend gedrag van je coachee kunt identificeren
 • Coachees coacht in plannen op basis van kansen in plaats van omstandigheden 
 • Een plan maakt met onze innovatieve ‘rechterhersenhelft’ planningsmethode 
 • Technieken gebruikt zodat klanten duurzame en effectieve actie nemen
 • Je coachees coacht via de basisprincipes ‘Fulfillment’, ‘Balance’ en ‘Process’
Programma

Dit ga je leren in Co-Active Coaching Intermediate (CTI)

Changing people, transforming lives

Het Co-Active® model focust op de persoon als geheel, niet op slechts één aspect uit het leven van je coachee. Het plaatst mensen niet in hokjes, maar ziet iedereen als veelzijdig en dynamisch. Essentieel onderdeel is dat je erop leert vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. 

Vaardigheden en technieken zijn belangrijk: authenticiteit en verbondenheid als coach nog veel meer. Het Co-Active® model stelt je in staat om op elk gewenst onderwerp je intuïtie in te zetten en effectiever te coachen. Of je coachee nu aan uitdagingen in de directiekamer, carrièreontwikkeling of relaties wil werken, met Co-Active® coaching heb jij het meest flexibele en beproefde model ter wereld in handen om aan elke specifieke behoefte te kunnen voldoen.

Dit kun je verwachten van de Intermediate training:

 • Een grondige training van alle aspecten van het Co-Active® coachingsmodel 
 • Voorbereiding op jouw door ICF geaccrediteerde Co-Active® Certificeringstraject
 • De training is in het Nederlands, Engels of Duits te volgen

 

Het totale Co-Active® programma bestaat uit 3 delen: 

 • Fundamentals
 • Intermediate
 • Certificering

Programma

Programma

Leerdagen

Elk onderdeel van de 4-delige Co-Active Coaching Intermediate (Fulfillment, Balance, Process en Synergy) bestaat uit een 3-daagse training. De totale doorlooptijd is circa 4 maanden. 

Je ontvangt inloggegevens voor de 'Learning Hub' van CTI. Dit materiaal dient vooral als naslagwerk na afloop van de training. Op de tweede dag van elk onderdeel hou je ’s avonds een echte coachingssessie van een uur (per telefoon of een online platform). Je werkt dan aan een specifiek onderwerp met iemand uit je zakelijke of persoonlijke netwerk. De volgende ochtend worden de resultaten van je coachingssessie geëvalueerd. Hiervoor is het handig iemand in jouw netwerk voorafgaand aan de training alvast te benaderen.

Bij deze training hoort geen gezamenlijk avondprogramma en geen hotelovernachting. Je betaalt een dagtarief en bent niet verplicht op de locatie te overnachten. De meeste deelnemers overnachten thuis of bij vrienden. Wil je toch een overnachting of diner op de locatie boeken? Neem dan zelf contact op met de locatie. Schouten University of Applied Sciences reserveert geen overnachtingen of diners.

Co-Active Coaching Intermediate (CTI), onderdeel 1 t/m 4:

 • Dag 1 van 9:30 tot 17:30 (inclusief lunch)
 • Dag 2 van 9:30 tot 17:30 (inclusief lunch)
 • Dag 3 van 9:30 tot 17:30 (inclusief lunch)
Onderwerpen

Het Co-Active Coaching Intermediate (CTI) programma bestaat uit vier delen: 

Fulfillment, Balance, Process en Synergy.

Fulfillment: Een diepere betekenis en tevredenheid in het leven vinden

In dit deel van de training leer je vaardigheden om je coachees te helpen hun eigen unieke waarden te ontdekken, zelfondermijnend gedrag te identificeren en hun eigen voorstelling van een aansprekende toekomst te creëren. Je laat je coachees ideeën over hun beperkingen loslaten en ze volledig tot bloei komen. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,50 uur.

Balance: Krachtige keuzes maken en effectief in actie komen

Leer daarna je coachees nieuwe inzichten te verwerven, waar ze echt achterstaan en naar gaan leven met op toewijding gebaseerde actieplannen. Je helpt coachees krachtige levenskeuzes te maken in plaats van maar door te blijven rennen, gedreven door omstandigheden. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,25 uur.

Process: De veelzijdigheid van elk moment

Leer je klanten om emotioneel geladen kwesties te overstijgen en te begrijpen dat chaos en verwarring deel uitmaken van het vooruitkomen. Als coach sta je je coachees bij als ze door uiteenlopende ervaringen gaan. Weet de emoties van de coachee te onderkennen en gebruiken om door te dringen tot onderliggende vraagstukken. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,25 uur.

Synergy: Integratie van alle principes tot een samenhangend geheel (Co-Active Coaching)

Dit onderdeel van de training integreert alle eerder geleerde coachingsvaardigheden en brengt je naar een hoger niveau van professionaliteit. Het geeft je de middelen, diepgang en moed om effectief, creatief en vol zelfvertrouwen te reageren op allerlei verschillende coachees en diverse coachingssituaties. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,25 uur.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze opleiding is 26 deelnemers.

Afronding

ICF-accreditatie 

Schouten University of Applied Sciences is partner van CTI en de exclusieve aanbieder van het ICF-geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië en China. Het driedelige Co-Active® Coach Trainingsprogramma is wereldwijd het enige programma in zijn soort. Het is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een carrière als ICF-gecertificeerde Co-Active® coach. Co-Active Coaching Intermediate (CTI) is de tweede stap richting jouw certificering.

Over ICF

De International Coach Federation (ICF) is in 1995 opgericht en brengt als wereldleider het beroep van coaches naar een hoger niveau. Dat doet het ICF door hoge standaarden te stellen, onafhankelijke certificering te bieden en een wereldwijd netwerk van geaccrediteerde coaches te ontwikkelen.

Certificaat

Na afloop van de Co-Active Coaching Intermediate (CTI) training beheers je de stevige grondhouding van een Co-Active Coach, die zich richt op de kracht, waarden en ambities van elke coachee. Je ontvangt een certificaat waarop vermeld staat dat je 104 ICF-geaccrediteerde trainingsuren hebt gevolgd. Dit certificaat geeft je toegang tot het Certificeringsprogramma, de laatste stap in het Co-Active Coaching curriculum. Het ICF heeft bepaald dat je niet meer dan één uur van een ICF-geaccrediteerde training mag missen. Bij onoverkomelijke situaties zoeken wij samen met jou naar een passende oplossing.

Certificeringsprogramma

Na de Co-Active Coaching Intermediate (CTI) training kun je starten met het individuele Co-Active® Coach Certificeringstraject bij CTI. Een intensief programma van 6 maanden dat je onder begeleiding van een team van door CTI getrainde mastercoaches doorloopt. Na succesvolle voltooiing van het programma kan je het schriftelijke en mondelinge certificeringsexamen afleggen. Na afronding van het examen ontvang je de titel Certified Professional Co-Active Coach (CPCC), waarmee je jouw individuele certificering bij de International Coach Federation (ICF) kunt aanvragen. Als je je aanmeldt voor certificering kun je vragen om een supervisor die een specifieke taal spreekt, bijvoorbeeld Nederlands, Duits, Frans of Spaans.

Docenten

Docenten

De Co-Active® Coaching Intermediate training wordt gegeven door 2 zeer ervaren, ICF-geaccrediteerde coaches van het Co-Active® Training Institute (CTI). Ze zijn ervaren in het toepassen van de Co-Active® methoden in allerlei zakelijke en persoonlijke coachingsscenario’s. Bij elke training zijn 2 assistenten aanwezig om de trainers en deelnemers te ondersteunen.

Data & Locaties

Selecteer een startdatum

 • vr. 04 september 2020
  ZEIST
  Lesdagen en tijden
  • vr. 04 september 2020
   09:30 - 17:30
  • za. 05 september 2020
   09:30 - 17:30
  • zo. 06 september 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 02 oktober 2020
   09:30 - 17:30
  • za. 03 oktober 2020
   09:30 - 17:30
  • zo. 04 oktober 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 13 november 2020
   09:30 - 17:30
  • za. 14 november 2020
   09:30 - 17:30
  • zo. 15 november 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 11 december 2020
   09:30 - 17:30
  • za. 12 december 2020
   09:30 - 17:30
  • zo. 13 december 2020
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Woudschoten Conferentiecentrum
  Woudenbergseweg 54
  3707 HX ZEIST

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
 • do. 29 oktober 2020
  ZEIST
  Lesdagen en tijden
  • do. 29 oktober 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 30 oktober 2020
   09:30 - 17:30
  • za. 31 oktober 2020
   09:30 - 17:30
  • do. 10 december 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 11 december 2020
   09:30 - 17:30
  • za. 12 december 2020
   09:30 - 17:30
  • do. 07 januari 2021
   09:30 - 17:30
  • vr. 08 januari 2021
   09:30 - 17:30
  • za. 09 januari 2021
   09:30 - 17:30
  • do. 11 februari 2021
   09:30 - 17:30
  • vr. 12 februari 2021
   09:30 - 17:30
  • za. 13 februari 2021
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Woudschoten Conferentiecentrum
  Woudenbergseweg 54
  3707 HX ZEIST

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
 • vr. 12 maart 2021
  ZEIST
  Lesdagen en tijden
  • vr. 12 maart 2021
   09:30 - 17:30
  • za. 13 maart 2021
   09:30 - 17:30
  • zo. 14 maart 2021
   09:30 - 17:30
  • vr. 16 april 2021
   09:30 - 17:30
  • za. 17 april 2021
   09:30 - 17:30
  • zo. 18 april 2021
   09:30 - 17:30
  • vr. 28 mei 2021
   09:30 - 17:30
  • za. 29 mei 2021
   09:30 - 17:30
  • zo. 30 mei 2021
   09:30 - 17:30
  • vr. 02 juli 2021
   09:30 - 17:30
  • za. 03 juli 2021
   09:30 - 17:30
  • zo. 04 juli 2021
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Woudschoten Conferentiecentrum
  Woudenbergseweg 54
  3707 HX ZEIST

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Investering

Investering

Trainingskosten

Je betaalt voor de training € 4780,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 5258,00. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving. 

Pakketaanbieding

Meld je direct aan voor zowel Fundamentals en de vervolgopleiding Intermediate en ontvang een zeer aantrekkelijke pakketkorting van € 740,00 op de totale trainingsprijs van Fundamentals en Intermediate. In combinatie met andere kortingen geldt de hoogste korting. Vraag nadere informatie aan via advice@schoutenuniversity.com of bel voor een inhoudelijk advies +31 (0)418 682 938. Bijzonder is dat specifiek voor de Fundamentals training een 'niet tevreden, geld terug' garantie geldt. Indien je de training volledig hebt bijgewoond en niet tevreden bent over de inhoud of de aanpak, kun je binnen 10 dagen schriftelijk een verzoek indienen om jouw trainingsgeld terug te krijgen (excl. arrangementskosten). Je dient jouw verzoek toe te lichten en jouw certificaat terug te sturen.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 1050,00 (exclusief btw). Indien een trainingsdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Klantverhaal

Su Mee over Co-Active Coaching

Su Mee Tan (39) wil altijd mensen helpen. Ook op de IT-afdeling waar ze werkt. Maar daar kan ze haar ei onvoldoende kwijt. Ze wil meer balans vinden tussen werk en privé, en onderzoeken wat ze wél wil. Daarom zoekt ze een coach. Deze helpt haar een oplossing te vinden: Su Mee wordt ook coach en blijft voorlopig deeltijd in de IT werken. Voordat het zover is volgt ze de training Co-Active Coaching.

Wie coach wil worden, kan uit diverse trainingen kiezen. Op het eerste gezicht lijken deze op elkaar. Je leert hoe je mensen kunt helpen, bijvoorbeeld om te groeien of hun leven anders in te richten. Maar als je je in deze trainingen verdiept, zie je belangrijke verschillen. Voor mensen, die coach willen worden, blijft het daarom lastig kiezen. Een van de weinigen die het niet lastig vond was Su Mee.

Zonder aarzelen

‘Ik heb zonder aarzelen voor Co-Active Coaching gekozen. Ten eerste omdat ik zelf een Co-Active coach had (en nog steeds heb). Ik vind haar geweldig. Een studieadviseur van Schouten & Nelissen gaf me het laatste zetje. Ze was super enthousiast over Co-Active Coaching en heeft me van de nodige informatie voorzien. Het voelde goed.’

De enige opleider in Nederland

Ik heb me ingeschreven bij Schouten & Nelissen, de enige opleider in Nederland die Co-Active trainingen aanbiedt. Ik heb me aangemeld voor twee trainingen: Co-Active Coaching Fundamentals en meteen ook voor de vervolgtraining: Co-Active Intermediate. Zo maakte ik er direct serieus werk van. Bovendien kreeg ik dan korting, dat was mooi meegenomen.

Na het afronden van deze trainingen ben ik begonnen aan een intensief en inspirerend certificeringstraject om mijn CPCC-certificaat te halen. Dan ben ik een Certified Professional Co-Active Coach. Inmiddels heb ik ook mijn eigen bedrijf opgezet, Into The Mirror Coaching.’ 

Hart en hoofd in balans

‘Kenmerkend voor een Co-Active Coach is onder andere dat deze focust op de hele persoon, dus niet alleen op een deelprobleem. Hij helpt zijn cliënten om hun hoofd en hun hart in balans te brengen. Dat is belangrijk want dat stelt hen in staat om bewuste keuzes te maken. Keuzes waarbij ze alles meewegen. Rationele en emotionele dingen. Daardoor raken ze gemotiveerd. Veel gemotiveerder dan cliënten die de reden van hun keuze niet kennen of hun keuze baseren op advies van anderen.’

Coach en cliënt zijn een team

‘Kenmerkend voor Co-Active Coaching is ook Co Creation. Dit betekent dat de coach en de cliënt gelijk zijn. Ze werken samen en vormen een team. De coach is ervan overtuigd dat de cliënt het leven aankan. Dat hij voldoende kracht heeft. Denkt de cliënt dat hij die kracht niet heeft? Dan kan de coach technieken gebruiken om hem zijn kracht te laten vinden. Tijdens de training hebben we het zelf mogen ervaren en er daarna op geoefend.’

Durven aanspreken

‘Een van deze technieken heb je bijvoorbeeld nodig als je vermoedt dat de cliënt iets heeft weggestopt. Bijvoorbeeld een sterke emotie die hij niet durft te uiten. Daar moet je hem of haar op durven aanspreken. We hebben hierop geoefend, zowel in groepen als in één-op-één settings. We kregen dan feedback van de trainers en de andere deelnemers. Ik vond dat heel leerzaam.’

Uitgaan van het positieve

‘Wat ik zo mooi vind, is dat Co-Active Coaching uitgaat van het positieve. Dat doe ik zelf ook. Als ik terugkijk, durf ik te zeggen dat Co-Active Coaching mijn leven heeft veranderd. Ik maak bewustere keuzes, focus in elke situatie op het positieve en durf meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Dit komt niet alleen mij, maar ook mijn gezin en mijn omgeving ten goede. Alles is positiever!’

Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Thalja Lurz
Advies? 0418 682 938
Thalja Lurz zw
Twijfel je over de juiste opleiding?

Co-Active Coaching Intermediate (CTI)

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.