Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nieuw

Digitale Innovatie

Je kunt al starten in september.


Van visie naar digitale transformatie

 • Ontwikkel een visie op digitale innovatie
 • Co-creëer met klanten en stakeholders nieuwe digitale oplossingen
 • Begeleid jouw organisatie in haar digitale transformatie

Voor wie?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, innovatief vermogen en adviesvaardigheden. Je wilt op strategisch niveau bijdragen aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. En je kennis vergroten en verzilveren naar masterniveau. Volg de module los of als onderdeel van de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

Meer over deze opleiding


Onderwerpen

Van visie naar digitale transformatie

Voor wie?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, innovatief vermogen en adviesvaardigheden. Je wilt op strategisch niveau bijdragen aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. En je kennis vergroten en verzilveren naar masterniveau. Volg de module los of als onderdeel van de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

 • Ontwikkel een visie op digitale innovatie
 • Co-creëer met klanten en stakeholders nieuwe digitale oplossingen
 • Begeleid jouw organisatie in haar digitale transformatie

Overzicht

Uitvoering
Mastermodule
Duur
3 dagen (12 weken)

Dit ga je leren in Digitale Innovatie

Dat de wereld om ons heen razendsnel verandert, weten we inmiddels wel. Maar hoe ziet de toekomst van jouw organisatie eruit in deze snel veranderende wereld en wat is de rol van digitalisering hierin? In deze module leer je hoe je vanuit een integrale bedrijfskundige blik digitale ontwikkelingen kunt onderzoeken en vertalen naar een toekomstbestendige digitale innovatiestrategie voor jouw organisatie. Je werkt in co-creatie met anderen aan het ontwerp van een digitale innovatie waarmee toegevoegde klantwaarde gerealiseerd kan worden voor jouw organisatie. Ook onderzoek je welke waarden en ethische dillema’s een rol spelen bij deze digitale innovatie en op welke wijze de organisatie hiermee kan omgaan. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Trends en ontwikkelingen in digitalisering
 • Digital strategy development
 • Strategische succesfactoren voor digitale innovatie 
 • Innovatieve digitale waardeproposities
 • Agile ontwerpen van digitale innovaties
 • User research en user testing 
 • Digitale innovatie borgen in de organisatie
 • Digitalisering en ethiek

Resultaten

 • Je ontwikkelt een strategische visie op digitalisering
 • Je brengt digitale trends en ontwikkelingen in kaart 
 • Je formuleert strategische succesfactoren voor digitale innovatie
 • Je leert denken en werken als een digital innovator
 • Je helpt jouw organisatie een stap verder in haar digitale transformatie

Inhoud

Digital visioning

Voor het ontwikkelen van innovatieve digitale business concepten is het noodzakelijk om voortdurend de blik naar buiten te richten. Je krijgt voorbeelden van succesvolle digitale vernieuwers aangereikt en leert hoe je zelf op zoek kunt naar wetenschappelijke onderbouwing voor de relevantie van digitale innovatie voor jouw organisatie. 

Digital strategy development

Je krijgt strategische modellen aangereikt voor digitale innovatie en leert hoe je nieuwe of bestaande digitale technologieën af kunt stemmen op ‘business requirements’ die, in het kader van waardecreatie voor de klant, relevant zijn voor de organisatie.

Agile ontwerpen van digitale innovaties

Je ontwerpt in co-creatie met andere deelnemers een onderscheidende innovatie voor je organisatie. Vanuit ontwerpmethoden als ‘user research’ en ‘technology search’ werk je de meest kansrijke oplossing uit in een prototype die je demonstreert aan eindgebruikers in je organisatie. De feedback gebruik je om je prototype aan te scherpen.

Digitale innovatie borgen in de organisatie

Je leert hoe organisaties hun digitale beleid toekomstbestendig en wendbaar kunnen vormgeven in een onvoorspelbare snel veranderende wereld. Je ontwikkelt concrete handreikingen over hoe jouw organisatie voorbereid kan zijn en blijven op een digitale toekomst. Hierin verken je ook ethische waarden en dilemma’s bij het verantwoord omgaan met digitale technologie.

Kosten en financiering

Mastermodule

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 2950,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 144,95 (exclusief btw).

Je ontvangt:

 • MijnOmgeving
 • Materiaalpakket

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 210,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond.  Dit is inclusief accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijksituatie.

Traject

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Master module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 3 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 6:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany trainingsadvies aanvragen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany trainingen

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren.
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Digitale Innovatie

Bijvoorbeeld op ma. 13 september in AMSTERDAM

Digitale Innovatie

€ 2.950,00 BTW vrijgesteld

Starten op ma 13 september 2021, AMSTERDAM


Materiaal € 144,95 excl. BTW

Arrangement € 210,00 excl. BTW

Totaal

€ 3.304,95 BTW vrijgesteld

Incl. materiaal en arrangementen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou