Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Mastermodule Data Driven Business Strategy

Nieuw

Mastermodule Data Driven Business Strategy

Een data driven verdienmodel dat klantwaarde creëert

 • Onderzoek de externe data driven focus van de organisatie
 • Denk na over de strategische inzet van data analytics en tools
 • Draag bij aan data driven waardecreatie in de organisatie

Bekijk alle details

Uitvoering
Mastermodule
Duur
3 dagen (12 weken)
Startmoment
Start al in november
Onderwerpen

Dit ga je leren in Mastermodule Data Driven Business Strategy

Het ontwikkelen van een nieuw data driven verdienmodel vereist niet alleen een creatieve aanpak maar ook een grote mate van gebruik van data. Het verbinden van klanten, partners en andere stakeholders is ook belangrijk.

In deze module ga je met een externe focus aan de slag met data en ga je op zoek naar de kansen en risico’s die dit met zich meebrengt. De ‘harde’ technologiekant van bedrijfskunde komt aan de orde, maar wordt vertaald naar strategie. Hoe laat je data analytics en tools bijdragen aan waardecreatie in jouw business en welke technologie hoort hierbij? Wat wil je precies bereiken? Wat levert de meeste businesswaarde op? Wat wil de klant?

Organisaties die datagedreven opereren richten zich op het vastleggen, opschonen en beheren van zinvolle data. Je adviseert het management van jouw organisatie over een nieuw of verbeterd data driven verdienmodel in jouw organisatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Trends, data en tools
 • Data driven verdienmodellen
 • Waardecreatie in de organisatie
 • Ethische overwegingen en privacy bij data driven werken
 • Businesscase voor een data driven verdienmodel

 

Resultaten

 • Je brengt nieuwe data driven trends in kaart voor jouw organisatie
 • Je formuleert strategische opties voor een nieuw data driven verdienmodel
 • Je kiest een nieuw data driven verdienmodel die meeste waarde creëert
 • Je adviseert het management over een nieuw data driven verdienmodel

Een data driven verdienmodel voor jouw organisatie

Voor wie?

Als bedrijfskundige geloof je in de meerwaarde van verdienmodellen die gevoed worden door data. Hoe realiseer je hiermee een onderscheidend vermogen? En wat betekent dit voor je processen? Laat je voeden door actuele inzichten op het gebied van datadriven business  en verzilver je kennis naar masterniveau.

Toelatingscriteria

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau, aangevuld met twee jaar relevante werkervaring.

Mocht je ervoor kiezen om de gehele master te gaan volgen, dan volgt er een studiegesprek met jouw studiebegeleider. In dit gesprek bespreek je jouw achtergrond, motivatie, wederzijdse verwachtingen, of de opleiding aansluit bij jouw leerdoelen en stel je samen een voorlopig studiepad samen.

Voorbereiding

Gedurende deze mastermodule ga je werken aan je eigen beroepsproduct. Het grote voordeel hiervan is dat je na afronding van de module een concreet plan in handen hebt om impact mee te maken. Hiervoor dien je een praktijkopdracht, case of assessment in te brengen in de vorm van een analyse, advies of ontwerp. Deze kan voor je eigen bedrijf of gebaseerd zijn op de functie die je vervult. Heb je momenteel geen (vaste) baan? Dan volstaat het inbrengen van een praktijkopdracht namens of voor een bedrijf.

Om je te begeleiden bij de praktijkopdracht kies je een eigen business coach. Hij of zij werkt in je organisatie en is beschikbaar en bereid om je te begeleiden bij het uitwerken van je praktijkopdrachten. Kijk voor meer informatie over de rol en taken van de businesscoach op www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/business-coach.

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je de voorbereiding door.

Inhoud

Trends, data en tools

Je werkt in een externe analyse uit welke nieuwe data driven verdienmodellen relevant zijn voor de organisatie en welke kansen en bedreigingen aan de orde zijn. Relevante trends en de (mogelijke) impact breng je op strategisch niveau in beeld.

Data driven verdienmodellen

Je brengt in beeld welke impact snel veranderende en soms tegenstrijdige data hebben op data analytics en tools om waardecreatie te realiseren in jouw organisatie.

Waardecreatie en ethische overwegingen in de organisatie

Je weegt af welk data driven verdienmodel voor je organisatie het meeste waarde kan creëren door de kansen en risico’s af te wegen, evenals de ethische aspecten.

Data driven businesscase

Je adviseert het management over jouw nieuwe verdienmodel en onderbouwt dit met achtergronden, veronderstellingen en aannames, maar ook met de beschrijving van een worst-case en een best-case scenario.

Kosten en financiering

Deze opleiding kost in totaal € 3.304,95 BTW vrijgesteld, en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Opleiding

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 2950,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Financiering en STAP-budget

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Wil je gebruik maken van de STAP-budget subsidieregeling? Dan kunnen er afwijkende gunstige prijzen en startdata gelden. Alle informatie hierover en de regeling zelf vind je op www.sn.nl/stap-budget.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 144,95 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Materiaalpakket

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 210,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond voor gebruik van de accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Programma

Business coach

Voor de start van je studie kies je je businesscoach. Hij of zij werkt in je organisatie en is beschikbaar en bereid om je te begeleiden bij het uitwerken van je praktijkopdrachten. Kijk voor meer informatie over de rol en taken van de businesscoach op https://www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/business-coach.

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Master module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 3 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 6:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

STAP-budget

Het Stap-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding, training of cursus te volgen. Het is voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen vanaf 18 jaar tot aan de AOW leeftijd. Gebruik het als kans om je kennis te verdiepen binnen je loopbaan, of om eindelijk die omscholing te doen waar je al zo lang van droomt. 

STAP-budget aanvragen? Zo geregeld!

 1. Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.
 2. Meld je met STAP-budget aan voor je opleiding. Bewaar je bewijs van aanmelding. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.
 3. Vraag je STAP-budget aan bij UWV met je bewijs van vooraanmelding. Binnen vier weken krijg je bericht.
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

MEER LEZEN

Docenten

Docenten 

Schouten & Nelissen University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw persoonlijke praktijksituatie.

Dit worden je docenten

 • Mark Tissink

  Nadere informatie volgt z.s.m.

Nu starten met Mastermodule Data Driven Business Strategy

Mastermodule Data Driven Business Strategy

Een data driven verdienmodel dat klantwaarde creëert

 • Onderzoek de externe data driven focus van de organisatie
 • Denk na over de strategische inzet van data analytics en tools
 • Draag bij aan data driven waardecreatie in de organisatie

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou