Keystones: essentiële succesvaardigheden

Welke vaardigheden heb je nodig om persoonlijk te groeien? En om van toegevoegde waarde te zijn voor jouw organisatie? Het zijn belangrijke vragen in deze wereld waarin de kennis van gisteren misschien morgen al verouderd is. Het antwoord: werk aan jouw succesvaardigheden, oftewel Keystones!

Keystones: essentiële vaardigheden
Volgens ons is de sleutel tot succes van organisaties te vinden in de kwaliteit van de mensen die er werken. Jij dus. Jij kunt de high performer van de toekomst worden en je organisatie helpen groeien. Mits je beschikt over een aantal basisvaardigheden. Wij noemen ze keystones, omdat ze het fundament vormen voor groei. Jouw groei, en die van je organisatie.
Het gaat om een overzichtelijk aantal, maar ze zijn cruciaal. Assertiviteit, leidinggeven en communicatie bijvoorbeeld. Dat klinkt misschien simpel, maar deze keystones stellen je in staat om te excelleren in een complexe, globale en dynamische context. 

Een sterke combinatie van basisvaardigheden
Recent onderzoek bevestigt dat enkele vaardigheden werkelijk onmisbaar zijn in de dynamiek en hectiek van vandaag en morgen. Piece of cake, dus? De meeste mensen denken inderdaad al over deze vaardigheden te beschikken. Toch blijkt uit onderzoek dat slechts gemiddeld 5% van de werknemers een sterke combinatie van keystones laat zien in de dagelijkse praktijk.

Welk gereedschap heeft u nodig?
Natuurlijk helpen we je bij het maken van keuzes. Welk gereedschap heb je nodig om ook in de toekomst multi-inzetbaar te zijn?

De keystones vormen de basis van ons trainingsaanbod. We hebben alle keystones verdeeld over vijf ontwikkelgebieden. Kijk eerst welk gebied voor jou op dit moment het meest relevant is: Kies vervolgens een keystone – bijvoorbeeld communiceren of assertiviteit – en binnen de keystone de training die aansluit bij wat je wilt bereiken.


Unieke set keystones

Iedereen heeft een unieke set keystones, die zij verder kunnen ontwikkelen. Hoe jouw set eruit ziet is afhankelijk van:

• jouw huidige rol
• jouw sterke kanten
• jouw waarden en talenten
• jouw groeiambities

Het kan dus zijn dat jouw set over een jaar of twee er misschien wel anders uitziet dan op dit moment.