Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Master Bedrijfskunde

Nieuw

Master Bedrijfskunde

Aanvraag NVAO-accreditatie is in afrondende fase.

 • Vergroot je impact, los complexe problemen op omtrent innovatie en duurzaamheid
 • Leer strategische digitaliserings- en organisatievraagstukken aan te pakken
 • Leer denken vanuit maatschappelijke relevantie en praat op niveau mee

Bekijk alle details

Een startmoment wordt met je afgestemd

Uitvoering
Master
Duur
26 dagen (2,5 jaar)
Startmoment
Start al in september
Onderwerpen

Dit ga je leren in Master Bedrijfskunde

Wil je als professional meebouwen aan de groei van een organisatie? Niet alleen begrijpen wat er speelt, maar je visie vertalen naar innovatieve strategieën, organisatiestructuren en discipline-overschrijdende samenwerkingen. In deze master ontwikkel je je kennis en vaardigheden zodat je verschillende perspectieven leert begrijpen en toepassen.

Je leert alles over de nieuwe economische werkelijkheid en hoe je je vaardigheden in kunt zetten om richting te geven bij het ontwerpen en leveren van toekomstbestendige waardeproposities. Hoe je niet alleen financieel rendement creëert voor een organisatie, maar ook maatschappelijk rendement. Je verdiept je in complexe en uitdagende vraagstukken uit de eigen werkomgeving waar geen panklare oplossing voor is.

In verschillende modules krijg je de nieuwste inzichten uit de wetenschap en de organisatiekunde aangereikt. Je laat je inspireren door excellente topdocenten en leert van de interactie met medestudenten. Reflecteer op je eigen gedrag en word je meer bewust van je eigen krachten, zodat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.  

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Hoofdfase:

 • Innovatiekracht 
 • Ethisch leiderschap 
 • Risicomanagement in verandering 
 • Organisational design
 • Praktijkgericht onderzoek
 • Onderzoeksvaardigheden (met accent op actie-onderzoek)

Afstudeerfase:

 • Psychologie in organisaties
 • Maatschappelijk ondernemen in ecosystemen
 • Thesis

Resultaten

 • Je beschikt over actuele strategische bedrijfskundige inzichten en modellen
 • Je leert om situaties ook vanuit andere referentiekaders te bekijken
 • Je toont ethisch leiderschap en leert het toepassen in de praktijk
 • Je helpt je organisatie met concrete impact op duurzaamheidsdoelen
 • Je kunt strategische bedrijfskundige interventies wetenschappelijk onderbouwen
 • Je bent een stevige gesprekspartner bij complexe organisatievraagstukken
 • Je ontvangt een SUAS diploma voor de Master Bedrijfskunde

Word de strategische bedrijfskundige van de toekomst!

Voor wie?

Ben je een ervaren professional en toe aan een volgende stap in je carrière? Als je leergierig bent, openstaat voor nieuwe inzichten en graag wilt weten hoe je belangrijke elementen als innovatie, duurzaamheid en veranderende organisatiestructuren verankert in een bedrijfsstrategie, is dit de master voor jou. Vol met de nieuwste wetenschappelijke inzichten, excellente docenten en best practices van collega-professionals.

Inhoud

Hoofdfase:

Innovatiekracht 

Door te innoveren creëert een bedrijf waarde voor zijn klanten maar ook voor zijn werknemers, en neemt daardoor een voorsprong op de concurrentie. In deze module leer je hoe je innovatie een onderdeel maakt van de strategie en het behalen van de strategische doelen van de organisatie. 

Ethisch leiderschap

Goed leiderschap is ethisch leiderschap. Ethische leiders zijn integer naar zichzelf en naar hun medewerkers, vertonen voorbeeldgedrag en dragen zo hun waarden over op hun medewerkers en hun organisatie. In deze mastermodule werk je aan een moreel kompas dat je leert toepassen op zaken als risicobeheer, relatiemanagement en innovatie.

Risicomanagement in verandering

Risicomanagement biedt organisaties de mogelijkheid te anticiperen op risico’s in deze snel veranderende wereld, en maakt inzichtelijk waar de kansen liggen. In deze mastermodule leer je hoe je analyses maakt van alle facetten van risicomanagement. Je ontwikkelt een visie en ontwerpt een Risk Management Framework voor jouw organisatie.  

Organisational design

Hoe creëer je een wendbare organisatie die in staat is om continu in te spelen op de veranderende context? In deze module krijg je actuele inzichten op het gebied van het ontwerp van organisaties gepresenteerd, en je leert ze toepassen op jouw eigen situatie. 

Impact door innovatie 

Hoe zet je praktijkgericht onderzoek in bij innovatie in jouw organisatie? In deze mastermodule krijg je onderzoeksmethoden en -vaardigheden aangereikt om te komen tot een onderbouwde implementatie en borging van innovatie. Je werkt aan een concreet innovatieproject en gebruikt de opgedane kennis rondom innovatievermogen, risicomanagement, organisatiestructuur en ethiek. 

Afstudeerfase:

Psychologie in organisaties

Mensen bepalen het succes van een organisatie. Hun mogelijkheden om te veranderen, creatieve oplossingen te bedenken en samen te werken zijn cruciaal. In deze mastermodule leer je wat mensen drijft, hoe we de werking van ons brein optimaal kunnen benutten en hoe dit ons gedrag kan beïnvloeden. 

Maatschappelijk ondernemen in ecosystemen

In deze module leer je meer over de relevantie en de betekenis van duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulariteit. Maak kennis met het principe van meervoudige waardecreatie en het strategisch belang van duurzaam ondernemen voor de organisatie.

Examendossier

Tijdens de afstudeerfase werk je aan de opbouw van een examendossier. Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt op het gebied van onderzoeksmethodologie en -rapportage. Je voert zelf praktijkgericht onderzoek uit, rondom een complex bedrijfskundig probleem en ontwerpt een duurzame en impactvolle oplossing van het probleem vanuit een relevante werkcontext. 

Kosten en financiering

Deze opleiding kost in totaal € 24.500,00 BTW vrijgesteld, en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Opleiding

Jouw investering in deze master bedraagt € 24500,00, wanneer je kiest voor betaling in één keer. Hierover wordt geen btw berekend. Kijk voor de andere betaalopties en financieringsmogelijkheden op www.sn.nl/praktische-informatie-masters.

Materiaal

Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van je studieboeken (ca. € 125,00 per mastermodule). Voor de start van de module ontvang je een modulebeschrijving inclusief literatuurlijst. De kosten voor het studiemateriaal zijn dus niet bij de prijs inbegrepen en worden niet vermeld op de factuur. Je kunt ze eventueel apart declareren bij je werkgever. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider en je businesscoach bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de opleiding het beste kunt volgen.

Collegedagen

Doordat de Master Bedrijfskunde modulair is opgebouwd, kun je zelf jouw studietempo bepalen. De opleiding bestaat uit een persoonlijk doelstellend gesprek, 6 modules met een minimale doorlooptijd van 2,5 jaar en 1 thesis.

Een mastermodule bestaat uit 3 collegedagen of 6 dagdeelbijeenkomsten en 2 intervisiebijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken. Je tijdsinvestering is circa 16 uur aan zelfstudie per week (inclusief collegedagen). Je kunt drie keer per jaar starten met de master: in januari, april en september.

Je kunt de modules maximaal 5 jaar combineren tot een complete master. Een complete master bestaat uit 60 ECTS: 48 ECTS voor de modules en 12 ECTS voor de thesis.

Businesscoach

Tijdens je studie maak je gebruik van een businesscoach. Hij of zij is een ervaren collega of manager in je organisatie. Met hem of haar voer je regelmatig een klankbordgesprek over de voortgang van je praktijkopdracht. Het is daarom belangrijk dat je voor de start van een module je businesscoach benaderd hebt.

Module 1 t/m 6, colleges 1 t/m 3 + 2 intervisiebijeenkomsten:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur of
 • 1 dagdeelbijeenkomst

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze masteropleiding is 20 deelnemers.

Diploma

Elke module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarbij je het geleerde integraal op je eigen praktijk toepast. Bij voldoende resultaat ontvang je een deeldiploma. Heb je de hele hbo-master succesvol afgrond, dan ontvang je het SUAS diploma voor Master Bedrijfskunde. Na behalen van accreditatie mag het SUAS diploma omgezet worden in getuigschrift Master Bedrijfskunde en mag je de NVAO erkende mastertitel Master of Science (MSc) voeren.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

STAP-budget

Het Stap-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding, training of cursus te volgen. Het is voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen vanaf 18 jaar tot aan de AOW leeftijd. Gebruik het als kans om je kennis te verdiepen binnen je loopbaan, of om eindelijk die omscholing te doen waar je al zo lang van droomt. 

STAP-budget aanvragen? Zo geregeld!

 1. Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.
 2. Meld je met STAP-budget aan voor je opleiding. Bewaar je bewijs van aanmelding. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.
 3. Vraag je STAP-budget aan bij UWV met je bewijs van vooraanmelding. Binnen vier weken krijg je bericht.
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

MEER LEZEN

Docenten

Schouten en Nelissen University of Applied Sciences werkt met verschillende hoogleraren, en professionals met een zeer rijke ervaring in zowel de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijk.

Nu starten met Master Bedrijfskunde

Master Bedrijfskunde

Aanvraag NVAO-accreditatie is in afrondende fase.

 • Vergroot je impact, los complexe problemen op omtrent innovatie en duurzaamheid
 • Leer strategische digitaliserings- en organisatievraagstukken aan te pakken
 • Leer denken vanuit maatschappelijke relevantie en praat op niveau mee

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou