Verbeter je communicatieve vaardigheden

We communiceren de hele dag. Maar communiceren betekent veel meer dan vertellen wat jij te zeggen hebt. En daar komen communicatieve vaardigheden van pas. Want communiceren is ook luisteren, jezelf in de ander verplaatsen, waarnemen en je boodschap met tact brengen. Hoe doe je dat? Hoe voer je nu een echt gesprek? En welke gesprekstechnieken kun je toepassen? Daar wil jij het fijne van weten.

Goed communiceren is te leren

Heb je het gevoel dat je communicatieve vaardigheden een boost kunnen gebruiken? Om misverstanden en weerstand te voorkomen, beter om te leren gaan met kritische feedback of om jezelf duidelijker en rustiger uit te leggen? Inzicht in je eigen communicatiestijl maakt duidelijk waar je sterke punten liggen en waar ruimte is voor verbetering. Want gelukkig valt goed communiceren te leren. Een goede communicatie draagt bij aan een prettige samenwerking en het helpt je betere gesprekken te voeren. Ben jij er klaar voor om je communicatieve vaardigheden te laten groeien? 


Pik de signalen op van non-verbale communicatie

Ook wanneer we niets zeggen is er altijd sprake van communicatie. Het merendeel van onze communicatie bestaat namelijk uit non-verbale communicatie. Onze lichaamstaal die een boodschap verspreidt. Het vertelt je bijvoorbeeld dat een collega afgeleid is wanneer hij naar buiten kijkt terwijl jij je verhaal vertelt. 

In je communicatie is het daarom van belang te letten op de non-verbale signalen die je krijgt én die je zelf uitstraalt. Meer weten? In de training Goed waarnemen, juist interpreteren en effectief communiceren leer je effectief gebruik te maken van non-verbale communicatie. 

"If you can't explain it simply, you don't understand it well enough" - Albert Einstein

Communicatietrainingen

Laat jouw communicatieve vaardigheden groeien