Projectmanagement


  • Organisaties hebben projectmanagers harder nodig dan ooit
  • Optimaal samenwerken en de belangen managen van diverse stakeholders
  • Meetbare resultaten boeken door efficiënt en effectief samen te werken

Projectmatig werken sluit goed aan bij de ontwikkelingen in je organisatie. Voor een succesvol project zijn meerdere partijen verantwoordelijk. We leren medewerkers eigen initiatief te ontplooien, speelruimte zelfstandiger te gebruiken en mee te denken met collega’s.

Klanten waar wij trots op zijn:

Opleidingen en trainingen projectmanagement


Projectmanagement zorgt ervoor dat je zaken gedaan krijgt. Je leert hoe je invloed uitoefent op anderen en hoe om te gaan met tegengestelde belangen.

Populaire opleidingen projectmanagement


Vallen en opstaan als projectleider, omdat ieder project uniek is? Nergens voor nodig. Leer werken met goede methoden en technieken en versterk je vaardigheden om plezierig en effectief samen te werken. Jouw projecten lopen als een trein.

Ronald de Vries, directeur opleidingen Schouten & Nelissen

Meer over projectmanagement in je organisatie


Advies nodig?


Wij willen je zo goed mogelijk helpen. Bel voor advies of vul het contactformulier in. Ons adviesteam neemt zo snel mogelijk contact met je op.

ProjectmanagementProjectmanagement in het Engels “project management” is de term die gaat over het efficiënt beheersen van projecten. Deze projecten verschillen afhankelijk van de organisatie. Maar over het algemeen geldt voor elk bedrijf dat een project door enkele fases gaat van voorbereiding over planning tot uitvoering en afronding. De projectmanager in een bedrijf zal voor elk project dat hij of zij behartigt deze fasen doorlopen. Alleen zo zal zij erin slagen om het project op een kwalitatieve manier te voltooien.

De stappen die doorlopen worden bij projectmanagement zijn:
• De start: hierin wordt bepaald wat de omvang of de “scope” is van het project.
• Het tijdsverloop: elk project heeft een goede planning nodig. In deze fase wordt elk project in deelprojecten onderverdeeld.
• De uitvoering: alles is gepland nu moet de projectmanager het team aansturen om al de deeltaken goed te voltooien.
• Opvolging: verloopt elk deelproject volgens planning?
• Voltooid: het project wordt geëvalueerd. Is de klant tevreden van de dienstverlening? Wat kan beter?


Goed projectmanagement is van belang voor elke organisatie die projectmatig werkt. Daarnaast hebben veel bedrijven wel nog lange termijn doelstellingen, maar de korte termijn wordt steeds belangrijker. Wie aan korte termijn denkt, denk direct aan projecten. Het typische aan een project is dat ze niet alleen zullen starten, maar ook dat ze ooit eindigen. De levensduur van een project wordt dus steeds korter. Vroeger waren projecten vooral iets voor bedrijven met veel IT’ers en ingenieurs. Dat is niet verrassend wat waar IT’ers en ingenieurs werken was men aan het innoveren en werkte men vaak in een dynamische omgeving.

Vandaag is het economische klimaat nu eenmaal zo dat veel bedrijven zich in een dynamische omgeving bevinden. Dit vraagt dus om een andere manier van werken. Bijna elk bedrijf moet zich herorganiseren en innoveren. Een meer projectmatige aanpak komt daar vaak bij kijken. Daarom is het zo belangrijk dat er goede projectmanagers zijn in een bedrijf. Kortom, de voordelen van project management zijn legio. Je bedrijf wordt efficiënter en zal daardoor sneller en met een hogere kwaliteit de doelstellingen bereiken. We helpen je graag ervoor te zorgen dat je bedrijf op de hoogte is van de nieuwste projectmanagementinzichten.