Project­management.

  • Krijg inzicht in jouw eigen gedrag en versterk je rol als projectmanager of -medewerker
  • Leer methodieken en technieken toepassen die echt werken
  • Behaal klinkende resultaten door efficiënt en effectief samen te werken

Organisaties hebben projectmanagers en -medewerkers harder nodig dan ooit. Wij zorgen ervoor dat jij jou rol als projectmanager of -medewerker optimaal kunt vervullen. Door je uit te rusten met de juiste kennis en vaardigheden.

Vergroot jouw impact in projecten.

In onze trainingen hebben we aandacht voor structuur en organisatie van projecten. Maar je gaat ook kritisch kijken naar jezelf en jouw gedrag als projectmanager of -medewerker.

Versnel je ontwikkelproces.

Met persoonlijke coaching behaal je snel resultaten met een hoog en duurzaam rendement. We werken vanuit een eigen unieke visie. En jouw werkplek staat centraal.

Verhalen over projectmanagement.

  • Leiderschap en management

    ‘5 tips voor projectmanagers’

  • Leiderschap en management

    ‘Mislukte projecten hebben deze 6 stappen overgeslagen’

Advies nodig?

Bel voor advies of vul het contactformulier in. Ons adviesteam neemt snel contact met je op.

Projectmanagement


Projectmanagement in het Engels “project management” is de term die gaat over het efficiënt beheersen van projecten. Deze projecten verschillen afhankelijk van de organisatie. Maar over het algemeen geldt voor elk bedrijf dat een project door enkele fases gaat van voorbereiding over planning tot uitvoering en afronding. De projectmanager in een bedrijf zal voor elk project dat hij of zij behartigt deze fasen doorlopen. Alleen zo zal zij erin slagen om het project op een kwalitatieve manier te voltooien.

De stappen die doorlopen worden bij projectmanagement zijn:
• De start: hierin wordt bepaald wat de omvang of de “scope” is van het project.
• Het tijdsverloop: elk project heeft een goede planning nodig. In deze fase wordt elk project in deelprojecten onderverdeeld.
• De uitvoering: alles is gepland nu moet de projectmanager het team aansturen om al de deeltaken goed te voltooien.
• Opvolging: verloopt elk deelproject volgens planning?
• Voltooid: het project wordt geëvalueerd. Is de klant tevreden van de dienstverlening? Wat kan beter?


Goed projectmanagement is van belang voor elke organisatie die projectmatig werkt. Daarnaast hebben veel bedrijven wel nog lange termijn doelstellingen, maar de korte termijn wordt steeds belangrijker. Wie aan korte termijn denkt, denk direct aan projecten. Het typische aan een project is dat ze niet alleen zullen starten, maar ook dat ze ooit eindigen. De levensduur van een project wordt dus steeds korter. Vroeger waren projecten vooral iets voor bedrijven met veel IT’ers en ingenieurs. Dat is niet verrassend wat waar IT’ers en ingenieurs werken was men aan het innoveren en werkte men vaak in een dynamische omgeving.

Vandaag is het economische klimaat nu eenmaal zo dat veel bedrijven zich in een dynamische omgeving bevinden. Dit vraagt dus om een andere manier van werken. Bijna elk bedrijf moet zich herorganiseren en innoveren. Een meer projectmatige aanpak komt daar vaak bij kijken. Daarom is het zo belangrijk dat er goede projectmanagers zijn in een bedrijf. Kortom, de voordelen van project management zijn legio. Je bedrijf wordt efficiënter en zal daardoor sneller en met een hogere kwaliteit de doelstellingen bereiken. We helpen je graag ervoor te zorgen dat je bedrijf op de hoogte is van de nieuwste projectmanagementinzichten.